• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Bestuurders van een auto met een stuur aan de rechterkant lieten vanmiddag hun ontevredenheid merken over de keuring van een Right Hand Driving (RHD) auto. Hierop versperden de desbetreffende chauffeurs de uitgang van het keuringslokaal. Zij vinden dat hun auto’s vaak ten onrechte worden afgekeurd. 

De bestuurders werden vertegenwoordigd door de stichting Right Hand Driving Curaçao. Zij lieten weten dat zij erg ontevreden zijn met wat er in de keuring van een RHD-auto gekeurd wordt.

Vergadering
Voorzitter van het ministerie van Verkeer, Transport en Ruimtelijke ordening, Melvin Doran, ging vanmiddag in gesprek met twee vertegenwoordigers van de stichting RHD Curaçao en met leden van de politie, over het hanteren van de status-quo. Er moet worden blijven gecontroleerd op de gebruikelijke manier en er wordt vrijdagmiddag nog een keer gesproken over het voorval van vanmiddag.

Excuses
Het ministerie van Verkeer, Transport en Ruimtelijke Planning laat weten dat het keuringslokaal morgenmiddag weer geopend is voor de gebruikelijke keuring. Daarnaast biedt het excuses aan voor ieders ongemak dat kan voortkomen door het voorval van vanmiddag.

18 reacties op “Right Hand Drivers blokkeren keuringslokaal”

 1. @ Henki
  Jammer voor jou dat je er midden in zat. Onze excuses daarvoor. Maar probeer ook te snappen dat de RHD auto wel toegestaan in op Curacao Lees onderstaande dit zijn redenen om de actie to doen.

  1. Keuringmeester hanteert andere kriteria voor RHD als voor LHD.
  2. Keuringmeester gebruikt andere apparatuur voor RHD als voor LHD
  5. RHD auto’s hebben recht op dezelfde keuring als LHD auto’s
  6. bij invoering moet de auto gekeurd worden. Toen is de auto wel erdoorheen gekomen. waarom nu niet?

  Dezelfde ongemakken die jij hebt ondervonden, ondervinden ook RHD autoeigenaren omdat ze steeds weer terug naar het keuringlokaal moeten omdat hun auto afgekreud is door een keurmeester die meet met ander meetapparatuur. En dit is dicriminatie. je weet vast wel wat de definitie van discriminatie is toch?

  Enige wat we willen is dezelfde behandeling bij het keuren.
  Nogmaals onze excuses voor het ongemak.

 2. Denkt iemand nu echt, dat alle auto’s op dezelfde punten wordt gekeurd of dat willen afdwingen? Met ervaren keurmeesters is dat beslist niet nodig en zou onnodig veel tijd kosten. Er zijn auto’s, die in 1 oogopslag om extra aandacht op de keuringslijst vragen en er zijn auto’s, die blind goegekeurd kunnen worden. Jammer dat er niet op uitlaatgassen wordt gecontroleerd, want je ziet auto’s op de weg die nog erger roken dan de ISLA. RHD-ers moeten niet alleen de voordelen maar ook de nadelen van zo’n aankoop incalculeren.

 3. @ Nicki

  ik was inderdaad 1 van de gedupeerden die 3 uur heeft staan te wachten om gekeurd te worden. Graag de naam van de stichting en hun voorzitter.
  weggaan en niet laten keuren is geen optie dan moest ik een nieuwe keuring aanvragen en tevens misschien een boete voor te laat keuren. Geld terug krijgen was ook geen optie, dus heeft het me nu een halve vrije dag gekost. dit gelde niet alleen voor mij maar ook voor de andere 50 wachtenden.
  Het kopen en invoeren van dit soort auto’s is goedkoper dan de gangbare auto die toegestaan zijn op ons eiland.
  Aktie’s moeten kunnen maar niet ten koste van andermans tijd en dan ook nog voor een goede zaak.
  Echter je verwijst weer wat anderen wel mogen of doen en hoe oneerlijk het wel niet is voor de RDH maar deze auto zijn toch ook voor dat soort landen waar je niet zo rijden als hier op Curacao.
  En hoe wil jij het zeggen dat als je auto op een parkeerplaats staat en er staat een auto dubbel geparkeerd en je kan niet weg.
  Je kan het ook als een mazzeltje zien als een keurmeester en auto goedkeurt, nee hoor de man die zijn werk doet is nu de slechterik.
  Maar goed de oplossing zal zo zijn dat alle auto worden afgekeurd als de lampen voor de RHD niet goed staan dan is er dus geen verschil meer.
  Nogmaals het was een ongeoorloofde bezetting van een overheids gebouw, een demonstratie zonder vergunning en ik mag hopen dat het OM een onderzoek instelt.
  Nicky moet je ergens werken en ze doen een aktie zo bij jouw voor de deur, moet je eens kijken hoe snel je de politie belt.

 4. @ henky
  Snaop jij uberhoud waar dit overgaat. Je heb eerder een probleem met het protest. zou gaan denken dat jij daar stond om je auto te keuren maar dat kon niet. En iedereen heeft het over een auto goedkoper uit japan halen. Daar gaat het bij deze groep helemaal niet om. Het zijn auto en modellen die hier helemaal niet verkrijgbaar zijn. Als je iets van autos af wist had je dat geweten.
  De stichting bestaat al 3 jaar en als jij dat gijzeling wilt noemen heb je daar wel een raar beeld van. iedereen was vrij om te gaan waar ze wilden. Niemand werd tegen hun zin daar vastgehouden. maar leg een uit… wat hij jij tegen RHS auto’s? Werk je voor een lokale auto handelaar of merk dealer??

  Henki er wordt met 2 maten gemeten en dat kan niet. Jij ziet zelf ook wel wat er hier opstraat rondrijd. Wees een realistisch. En hoe kan het dat er 1 keuringmeester het wel doet en de anderen niet??

  @ Revo Goed antwoord! Humor!

 5. @henki, ach je mag op curacao ook gewoon fort amsterdam bezetten terwijl je er weg moet. Je mag zelfs op internationale televisie roepen dat er een staatsgreep op curacao is.. en dit wordt helemaal niet gestraft.. dus denke je dat ze wat gaan doen met deze actie?

 6. @ Nicki,

  je lijkt wel iemand van de politiek altijd verwijzen naar iemand anders en andere zaken erbij halen, begin eerst zelf je eigen zaakjes goed in orde te hebben.
  Tenslotte het was geen demonstratie maar een gijzeling van goederen en mensen, bezetting van een overheids gebouw en het hinderen van een ambtenaar in functie.
  mag hopen dat de stichting tot een grote boete word veroordeeld, zal wel niet want het zal wel geen officiële stichting zijn. Maar een groepje relschoppers die goedkoop een rhv hebben gekocht, anders waren ze niet ingevoerd en nu willen ze voor een dubbeltje op de eerste rang zitten.
  Demonstreren doe je zonder iemand te hinderen, tenslotte als je demonstreer moet je een vergunning aanvragen.

 7. Ik zie hier dat jullie het punt van de protestactie gemist hebben. De reden voor de demonstartie was dat de keurmeesters alleen voor de RHD auto het lichtmeet apparatuur uit de klast getrokken wordt om ze af te keuren. Dat het licht beeld niet klopt geeft ik toe. maar er zijn heel veel andere auto’s met deuken of een krom chassis die deze lichtbeeld meeting niet hoeven te doorstaan. Met andere woorden er wordt met 2 maten gemeten en dat is niet eerlijk.

  Alle auto zouden de lichtbeeld test moeten doorstaan want er zijn genoeg LHD autos waarvan de lampen niet goed afgesteld staan, Het veel te felle HID/xenon inbouwkits rondrijden, auto waarvan de voor en achter wielen naast elkaar staan door een krom chassis. In Amerika total los verklaarde auto die hie redelijk recht getrokken worden en daarna als bijna nieuwe auto verkocht worden. Van al deze auto’s word het lichtbeeld niet gecontroleerd.

  Als Curacao de RHD autos verbied zal Curacao het enige land ter wererld zijn dit dit doet. In alle andere landen rijden zowel LHD als RHD auto rond. Als je in NL een RHD auto wilt invoeren moet je de RDW keuring doorstaan en daar meten ze bij alle in te voeren auto’s het lichtbeeld. En niet alleen de RHD auto’s!

  Dus ze keurmeester moeten alle auto’s op dezelfde manier keuren. Ik rijd ook RHD en heb me LHD koplampen al besteld.

 8. Laten wij als volk nu eens beginnen met geen motorrijtuigen belasting te betalen,tot dat het maanlandschap ( wegen) fatsoenlijk worden bij gehouden en deze inkomsten niet gebruikt worden voor andere doeleinden ( eigen zakken vullen en die van vriendjes ) zoals al jaren gebeurd door Cooper&Co.Dan schieten wij al een heel eind op.

 9. Bestaat er ook iets dat nog NIET verboden is door de overheid? Stuur rechts/links is kennelijk een GROOT verschil en brengt grote problemen met zich mee. Dat de wegen vol gaten zitten, rechts, links en in het midden is kennelijk geen enkel probleem. DAT maakt rijden gevaarlijk beste overheid. Laat de mensen nou eens een keer met rust en kom je eigen verplichtingen na.
  Dat laatste gaat natuurlijk nooit gebeuren.

 10. @henk, zo ken ik er ook nog een paar.. maar vaak zijn het wel asos die in de rechtstuur autos rijden met van die grote luide uitlaten. Die vaak ook veel te hard rijden!
  @joyce, helaas zijn er veel mensen op Curacao die niet goed rijden.. richtingaanwijzer wat is dat? of bij de SBV lekker rechts rijden en dan naar links gaan ipv netjes in de rij wachten. gewoon de weg op rijden zonder te kijken.
  @whatashame, het volk had al sinds 10-10 moeten demonstreren wegens wanbeleid en corruptie maar ze deden niets (en zij die wel wat deden werden zwartgemaakt!).. en nu moet elke burger daarvoor betalen!

 11. We rijden hier rechts, Dan hoort je stuur links. Niets anders

 12. Kan een redelijke dhz-er van die club zich niet beschikbaar stellen voor die club om voor de keuring de auto even aan de eisen voor een RHD aan te passen? Het is toch je reinste anarchie om het keuringslokaal wegens eigen stommiteiten plat te leggen.

 13. Ik ben er misschien niet mee eens om anderen te hinderen voor eigen belang, MAAR deze mensen zijn tenminste in actie gekomen EN er is op een of ander manier naar ze geluisterd.
  WIJ zouden voorbeeld moeten nemen aan deze mensen, en ook in opstand komen oa tegen het wanbeleid op het eiland, de belachelijke prijsverhogingen, waarvan ONS belasting geld verdwijnt in hun zakken, zonder enige verklaring af te hoeven leggen.
  Dus misschien een beetje oppervlakkig om hierover een drama te maken bij keuringslokaal, maar wel effectief, jullie zijn het er niet mee eens en laten jullie stemmen horen, nogmaals ik hoop dat de rest van het volk ook zo zal optreden tegen bepaalde lopende zaken.. Chapeau!

 14. Dus zoals het in de HELE wereld geregeld is dat als men rechts rijdt het stuur links zit en vice versa wordt door jullie even als onzin verklaard. Alle sturen rechts zal minder doden opleveren ??? Voer voor alle rechtsgestuurde auto’s maar een inhaal verbod in dan is de animo er zo vanaf. Oh ja moet er wel op gecontrolaarde en bekeurd worden , zucht !

 15. ik heb vandaag zelf meegemaakt hoe een stel onverlaten hardwerkende mensen 3 uur hebben laten wachten omdat ze gewoon niet een keurings resultaat wilden accepteren.
  als je lampen niet goed staan dan word je afgekeurd.Net zo goed als andere auto worden afgekeurd als je licht het niet doet.
  persoonlijk denk ik eraan om een schade claim in te dienen wegens inkomsten derving bij de stichting, deze proberen op deze manier goedkoop hun auto in te voeren en door de wet te laten aanpassen, en geen veranderingen waar kosten aan zijn verbonden uit te laten voeren.
  ik heb me verbaasd dat de poiltie niet heeft opgetreden, immers ze hebben ambtenaren gehinderd bij hun uitvoering van hun werkzaamheden, gijzeling van goederen en mensen .
  tevens waren diverse mensen nu verplicht om afspraken, werkzaamheden te verzetten.

  de wet is duidelijk iedereen die zijn auto aanbied ter keuring moet voldoen aan de gestelde eisen, indien deze niet voldoet dan word hij afgekeurd. rechtsrijdende bestuurders met een niet aangepaste verlichting voldoen niet aan de keuringseisen , simpel gezegd de wagen word afgekeurd. Hetzelfde geld voor alle andere voertuigen voldoe je niet aan de keuringseisen dan word je afgekeurd.

  Het beste is om een verbod in te stellen om dit soort auto’s in te voeren, hopelijk zal dit snel gebeuren.

 16. Als je goed auto kunt rijden, vormt een rechtstuur geen probleem. Alleen bij een drive thru of de parkeermeter op Hato bijv. Zou je nog iemand in de auto moeten hebben.

  Trouwens de afdeling Keuring is een zooitje. Je belt bijv 2 weken voor dat de keuring van je verloopt, zeggen ze je gewooon dat er geen plaats is en krijg je een datum nadat jouw keuring is verlopen. Dan moet je dus boete betalen!

 17. Ik vind dat we niet zo moeilijk moeten doen.
  Het is al die tijd toegestaan en nu ineens mag het niet meer.

  Laat iedereen met een right hand drive auto gewoon zijn koplampen aanpassen zodat ze een goed lichtbeeld hebben zoals in de wet voorgeschreven staat.

  Net zoals in Nederland Koplampen controleren voor voor de A.P.K voor de rest is alles hetzelfde. (mooi gebaar Henk) Laten we alle overtreders ik het verkeer aanpakken inplaats van ons tijd te verdoen aan deze onzin.

 18. Ik heb liever een right hand driver die verantwoordelijk rijdt dan een left hand driver die alle verkeersregels aan zijn laars lapt.

  Ik denk daarom dat het aantal verkeersdoden drastisch zal afnemen als we vandaag auto’s met het stuurwiel links zouden verbieden.