• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De uitspraak van MFK-Statenlid Jacintha Constancia dat “het reisgedrag van Gerrit Schotte te vergelijken is met homo’s die zich misdragen”, is volledig misplaatst. Dat vindt FOKO-voorzitter Mario Kleinmoedig. De vergelijking werd gisteren gedaan tijdens het debat over het reisgedrag van Gerrit Schotte.

Dat meldt Radio Hoyer 2. FOKO (Fundashon Orguyo Korsou), is een Curaçaose homobeweging. Voorzitter Kleinmoedig kan geen aangifte van de uitspraak doen, aangezien er geen antidiscriminatiewet bestaat op Curaçao. Constancia heeft wettelijk gezien dus niets strafbaars gezegd. Kleinmoedig doet nu vooral een beroep op politici,  journalisten en ieder ander om bevolkingsgroepen niet te discrimineren. Zogauw er een politiek kabinet zit, gaat het centrum voor seksuele diversiteit Pink House nota’s naar het kabinet sturen om eindelijk werk te maken van een antidiscriminatiewet.

Debat
Constancia, voormalig minister van Gezondheid, Milieu en Natuur, zei tijdens het debat dat er ministers en parlementariërs zijn die zich voelen aangetrokken tot hetzelfde geslacht. Ze vroeg zich af of er in het Parlement ook over gesproken zou worden als zo’n minister of parlementariër zich daarbuiten schaamteloos zou gedragen.

Kleinmoedig in gesprek met Rick Hart op Radio Hoyer 2 over de uitlatingen van Constancia:

Beschuldiging
Schotte werd ervan beschuldigd dat hij zich in het buitenland had uitgegeven als premier van Curaçao. Demissionair minister-president Daniel Hodge ontkrachtigde de beschuldigingen naar aanleiding van een door hem ingesteld onderzoek. Niemand zou beschikken over informatie dat Schotte zich heeft uitgegeven als minister-president in het buitenland.

18 reacties op “FOKO laakt homofobe uitspraak Constancia”

 1. Het is toch totaal van de gekke dat deze dame uit het achtergebleven Boca Sami of all places met een verleden vol winkeldiefstallen, meineed, diplomavervalsing, openbare dronkenschap die een dagtaak heeft aan het bezorgen van baantjes aan familieleden hier anderen de les gaat lezen over normen en waarden?

  Kan ze niet snel terug naar de mondi van Boca Sami naar haar familie met IQ schoenmaat?

 2. Bedoeld deze “dame” niet het tuig wat rooft en beroofd? Oh nee, ze zegt duidelijk de homo’s. Makkelijk om op mensen een stempel te drukken. Dat is een gevaarlijke uitspraak leert de geschiedenis. Mevrouw: ik voel me totaal niet aangesproken in verglijking met uw cv. U heeft geen recht van spreken!!

 3. Blij met iedere homofiel op Curacao! Het grote voordeel is dat er geen kinderen uit deze relaties voort kunnen komen. Laatst gehoord van een meisje , dat haar vader 16 kinderen heeft van 16 verschillende vrouwen. Nog nooit ene cent aan de opvoeding meebetaald, deze stud . Maar ja dat is onze cultuur de Caribe , dushi hende !

 4. woord op de straat is dat o.a. wiels en schotte ook wel in zijn voor de herenliefde.. misschien refereert ze daaraan?

  Sulvaran houdt van jonge meiden..

 5. Dus……………..
  Getrouwde parlementariers en ministers die bisexueel zijn?
  Moet ik dat uit haar uitspraak opmaken?
  Is dat ook vermeld in het screeningsrapport?

 6. Schaamteloos gedrag? Daar vallen in ieder geval winkeldiefstallen onder, net als het plegen van meineed, het benoemen van familie bij de BZV, het ‘weggeven’ van terreinen, het vervalsen van diplomas.

  En natuurlijk het stomdronken waggelen over de Handelskade.

  Of niet, mevrouw Constantia?

 7. Ik wil 1 ding zeggen M affia F assista K orupto

 8. Ik moet zeggen, ze durft wel.
  deze mevrouw uit Boca, die alles weet van winkeldiefstal, meeineed, fraudes en openbaardronkenschap, moet geen splinters gaan zoeken bij anderen, terwijl ze zelf met een gigantische balk ronloopt.
  in Boca geeft ze bouwgrond uit aan mensen zonder enige bevoegdheid.

 9. durfde zelf niet eens op ons eiland te touwen , omdat ze bang was dat de schuldisers op haar trouwerij kwamen

 10. Er zijn mensen die hebben de gave zichzelf voor joker te zetten, na alles wat er van deze dame in het publiek domein terecht is gekomen, is kritiek leveren over welk gedrag van anderen dan maar ook dom, nee gewoon stom. Het verbaast me dus niet.

 11. Constancia.. de liegende gedeputeerde die haar dienstauto aan haar familielied leende die er een ongeluk meekreeg en jacinta die moord en brand schreeuwde dat iedereen aan het liegen was.. die ja

 12. Wat doet een homo dan als hij zich misdraagt? Ben benieuwd.

 13. wat een muts, ik dacht ze wel eens opgerot zou zijn, helaas, vanaf 2 juni is het weer feest in de staten, daar gaan we weer, wat een ellende, kan ik weer tijdens mijn vrijdagavond snek biertje tegen dat politieke gekots aan luisteren

 14. DE HOMO GATE. IK denk dat Constancia die twee jaar aan de drank is geweest met feestjes af lopen ,in plaatst van regeren, het beetje verstand wat ze nog had is ze zo te zien ook al kwijt, ze had gewoon recht op de keeper moeten spelen dan ben je een toffe,nu een derde klasser.Wie bedoel je mevrouw,Wiels of Asjes! . BESCHLUDIGING Hoge heeft een klein onderzoek ingesteld!.Een klein kind kan de was doen als je een kind van 6 jaar de paspoort gegevens laat zien die Gerrit de Raaf op zijn facebook heeft geplaatst om zijn onschuld te bewijzen en je vraagt aan dat kind is dit echt of denk jij er anders over.Het kind zou twee dingen opmerken,ten eerste de copy rechts onder die met die stempels is vals, hier zijn geen paspoort nummers te lezen, terwijl die paspoort velletjes er boven wel paspoort nummers laten zien?,ten tweede kijkt het kind verbaast naar de rechts onder afgedrukte gegevens van het paspoort zelf met de foto van Gerrit,hij zegt jo die Gerrit de Raaf is toch geen 1.75 meter ik zeg he dat heb je goed gezien,ik ben 1.66 lang en heb een keer bij hem langs gelopen inderdaat hij was kleiner als,ik merkte het nog op aan mijn vrouw,kijk daar die kabouter lopen.

 15. Tja, wat kun je verwachten van een Constantia die haar enige diploma door vervalsing wist te verkrijgen en daarop betrapt werd.

  En verder een CV heeft met veroordelingen voor winkeldiefstallen, meineed en nepotisme (haar halve familie uit de mondi van Boca Sami staat inmiddels op de loonlijst van BZV).

 16. Laten we gelijk even de wandelgangen van onze Jacint ter discussie stellen als reactie op haar smakeloze reacties.
  “PRESTATIES” Jacint:
  * debacle / fraude “gratis” druktank
  * diplomafraude (HBO van een niveau kleuterklas)
  * baantjes (tijdens vacaturestop) bij SVB/BZV voor vriendjes tegen schandalig hoge lonen
  * gebruik dienstauto voor privé (en vriendjes)
  * winkeldiefstallen
  * openbare dronkenschap
  * lid van M(affia)FK
  NEED I SEE MORE ………???????

 17. Dus Constancia vindt, dat Schotte zich schaamteloos gedragen heeft door zich als PM in het buitenland voor te doen. Mooi, dan hoeft dat niet meer bewezen te worden.

 18. Mensen die zich misdragen in het buitenland?? Hoe vaak is ze opgepakt voor winkeldiefstal in Hollanda? Wat een dom mens, nee maak dat maar een verschrikkelijk dom mens die nog in de middeleeuwen leeft voor wat haar denken betreft over homoseksualiteit.