• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Volgens de Inspectie Gezondheidszorg voldoet laboratorium ADC NVt niet aan vereisten van de Landsverordening Zorginstellingen. Dat heeft de inspectie in een rapport gepubliceerd naar aanleiding van een inspectiebezoek aan ADC op 15 februari.

Inspecteur Jan Huurman zegt dat de inspectie vraagstekens zet bij de toekomst van de organisatie. “Niet alleen op basis van de financiële positie, maar ook op grond van de problematische relatie met de grootste klant, het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos).” Het geheel van deze bevindingen is voor de inspectie aanleiding het ADC onder verscherpt toezicht te stellen.

Samenwerking
Met name de dienstverlening van het ADC op het terrein van pathologie en medische microbiologie laat volgens Huurman te wensen over. Het Sehos is voor laatstgenoemd terrein bezig plannen te ontwikkelen voor het opzetten van een eigen laboratorium. De inspectie wil van ADC binnen twee weken een plan van aanpak op tafel hebben liggen waarin het lab aangeeft welke maatregelen zij gaan nemen.

Brief Aan ADC

Rapport Bezoek ADC 15 Februari

9 reacties op “Inspectie stelt ADC onder verscherpt toezicht”

 1. oh en als de Hr Huurman nog tijd heeft dan graag Arbo-consult door lichten want die maken er helemaal een potje van.

 2. de gesloten gemeenschap van de MedMafia is eeen veilige wereld voor deze georganiseerde misdadigers.
  Als er een bedrijfsongeval tijdens het bouwen gebeurd dan komt de arbeid inspectie om de hoek kijken, als het in een ziekenhuis onzorgvuldig word gehandeld kijkt Klaas-Jan of Christiaan-Piet het wel goed heeft gedaan.
  Externe mensen hebben een open kijk op de handelwijze, jammer dat de Hr Huurman weggaat, maar goed de Hr Whiteman komt straks weer terug op zijn oude functie en deze moet weer verder met de MedMafia.

 3. Aan BJ: In uw reactie staan ten minste twee feitelijke onjuistheden en een opmerking die ten dele onjuist is. Als u de publiciteit zoekt – anoniem en veilig via deze reactiesite – neem dan ook de moeite om, net als de heer Huurman, uw opmerkingen te baseren op feitenonderzoek. De taak van inspecteur Huurman is de kwaliteit van de gezondheidszorg te bewaken. Lijkt me logisch dat hij misstanden dan publiek maakt via de media, zeker als het medisch circuit zelf zo gesloten is.
  Ik kan me voorstellen dat niet iedereen op Curaçao blij is met de doortastende werkwijze van mijn man, maar dat is geen reden om onwaarheden over hem te uiten.

 4. @ BJ. Zou je dat ook zeggen, als je OK verlaat met een infectie van heb ik jou daar? Mij zou zijn slechte communicatie een worst zijn, als hij maar zijn werk goed doet en dat heeft hij gedaan. Straks zitten we weer zonder zo’n waakhond over onze gezondheid.

 5. Huurman geilt op aandacht van de media, dat schrijft hij ook duidelijk op zijn twitterprofiel Deze man is mislukt in de politiek in Nederland, is het zelf nooit gelukt om klinisch medisch specialist te worden, en is weggestuurd als voorzitter van een atletiekclub in Nijmegen door de rest van het bestuur vanwege volledig gebrek aan communicatie en omdat hij de club als een dictator leidde.

  Curacao geeft Huurman waar hij altijd van gedroomd heeft: Volop media aandacht. Het draait niet om de arme patienten, maar enkel om zelfvereering

 6. Een vernietigend rapport! Het is ook de vraag of je als arts en als patiënt kan vertrouwen op de lab.onderzoeken en uitslagen.
  Buiten dat is het begrijpelijk dat de kosten de pan uit vliegen. Hoe is het mogelijk dat je als “bedrijf” niet weet hoe je er financieel voorstaat. Of is het weer een kwestie van “de overheid springt wel bij” met alle gevolgen van dien.
  Of is het zo dat er maar aangerotzooid wordt met de geldmiddelen. Is er geen controle door de landaccountantsdienst?
  Wordt het niet eens tijd dat bij al de (semi)overheidsinstellingen een goede controle uitgevoerd wordt? Indien men daar niet meewerkt wat zijn of worden de sancties?
  Misschien moet er eens iemand van het kaliber Huurman komen om deze controle’s uit te gaan oefenen, of wordt er dan een hele grote beerput opengetrokken waaraan de huidige of toekomstige regering niet aan wil meewerken.

 7. Het ADC is al jaaaaaaaaaaren het onderwerp van alles wat niet goed gaat, de bezem moet daar eens heel goed doorheen gehaald worden, al die omhooggevallen figuren die daar zitten moeten eens normaal gaan doen en hun eigen toko vanuit huis voeren en niet vanuit het ADC kantoor.

 8. En van deze mr is het contract opgezegd, wie gaat nu voor waakhond spelen in de gezondheidszorg?
  In een hele korte periode heeft dhr. Huurman orde geschapen in een heleboel organisaties en deze man wordt nu opzij gezet, why?

 9. En dit is allemaal afgelopen per 3 mei a.s. en wordt het weer free for all.