• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Openbaar Ministerie (OM) meldt dat de 30-jarige R.P. vandaag is veroordeeld voor bedreiging en vuurwapenbezit. Voor andere delicten is hij vrijgesproken. De man is geen onbekende van justitie en is reeds in 2004 en 2012 veroordeeld voor respectievelijk acht jaar en zes maanden. 
R.P. (30) stond woensdag in Willemstad terecht voor verschillende feiten: onder andere voor diefstal op 3 juli 2012 van een telefoontoestel van zijn ex-vriendin C.C.. en bedreiging en mishandeling van diezelfde vrouw. Voor bedreiging van een bewaker in de gevangenis op 10 juli 2012.  Voor  bedreiging van de mannen A. en P. met een vuurwapen op 27 juli 2012 en op de dag van zijn aanhouding op 28 juli 2012 voor vuurwapenbezit.

Recidive
Volgens rapportages van de psycholoog en psychiater is de recidive kans van P. sterk verhoogd en wordt geadviseerd hem in Brasami te laten opnemen voor zijn drugsverslaving en agressie. In totaal heeft P. reeds 272 dagen in voorarrest vastgezeten. In de zaak eiste de Officier van Justitie (OvJ) een gevangenisstraf van 28 maanden.

Vrijspraak
Het Gerecht achtte niet alle feiten in deze zaak wettig en overtuigend bewezen. Hij werd slechts veroordeeld voor bedreiging met een vuurwapen en vuurwapenbezit. Het Gerecht veroordeelde P. tot 24 maanden gevangenisstraf waarvan tien maanden voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. Eén jaar klinische opname in het opvang/verslavingscentrum Brasami onder begeleiding van Stichting Reclassering werd hem als bijzondere straf opgelegd.

www.versgeperst.com