• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Vereniging Medisch Specialisten Curacao (VMSC) mag nog schriftelijk reageren, maar verder is voor de Inspecteur Gezondheidszorg Jan Huurman de maat vol. Gisterochtend ging voor de derde maal een afspraak tussen Huurman en de VMSC niet door. Dat meldt Radio Hoyer 2.

Huurman kwam begin februari fraude onder medische specialisten op het spoor en probeert sindsdien tevergeefs met de VMSC rond de tafel te zitten. Nu de derde afspraak ook is afgezegd, mag de VMSC nog reageren door middel van een brief.

Schriftelijk
Praten hoeft van de Inspecteur Gezondheidszorg niet meer. Hij kan zich voorstellen dat de VMSC het er moeilijk mee heeft, omdat er fraude is gepleegd binnen de eigen kring. “Maar na twee maanden zou je mogen veronderstellen dat er toch wel gepraat kan worden”, aldus Huurman. Of Huurman naar het Openbaar Ministerie of het Medisch Tuchtcollege stapt, kan hij nu nog niet zeggen. Binnen twee dagen zal hij zijn dossier afronden en dan kan hij daar meer over zeggen.

Jan Huurman in gesprek met radiopresentor Rick Hart van Radio Hoyer 2:

Reactie VMSC
Een uur na het interview met Huurman is de radiozender door Huurman teruggebeld dat hij intussen een brief van de VMSC had ontvangen. In de brief ontkent de VMSC de afspraak afgezegd te hebben. Volgens de brief heeft het bestuur met verbazing kennisgenomen van een e-mail van Huurman eerder deze week, waarin hij de geplande vergadering afzegt en ook te kennen geeft niet langer in communicatie met de VMSC geïnteresseerd te zijn.

Teleurstellend
Volgens de VMSC wekt Huurman de indruk dat het juist de medisch specialisten zijn die verdere communicatie niet langer op prijs zouden stellen. Voor de VMSC is de gang van zaken teleurstellend, temeer omdat de medisch specialisten een belangrijk onderdeel van de zorgketen uitmaken en enkele van de actuele punten van overleg ook specifiek de specialisten raken, aldus de VMSC in haar brief aan Huurman.

Brief van de Vereniging Medisch Specialisten Curacao

12 reacties op “Huurman is uitgepraat met medisch specialisten”

 1. stelen is stelen of een arts het doet of een politicus.
  ze moeten door het OM aangepakt worden.
  het moet afgelopen zijn met deze corruptici….op dit eiland…..

  helaas het OM durft niet, is te laks of heeft geen belangstelling of ze stelen zelf ook….
  Maar in ieder geval het OM functioneerd niet, zolang er mensen als Schotte, Wilsoe, Jamooladin, Dos Santos, Constancia, Asjes vrij rond lopen en de mooie baantje weten binnen te halen…..

 2. Allereerst zeer betreurenswaardig dat dr.Huurman geen verlenging krijgt, zal wel politiek door bepaalde belanghebbenden tegengehouden worden. Taak van de nieuwe politici om eerste goede daad te stellen en dit terug te draaien!
  De medische specialistenvereniging zou zelfreinigend moeten werken in deze i.p.v obstruerend te werk gaan. In Nederland zouden deze specialisten uit het ziekenhuis en uit alle verzekeringen worden gegooid ook al omdat je de beroepsgroep hoog wilt houden. Dit is welbewuste fraude!

 3. De Med. Mafia zijn net aannemers die het ene schrijven maar het andere doen.
  Aannemers worden opgepakt, de Med. Mafia schermt altijd met hun eigen tuchtcollege en belangen groepen.
  De graaicultuur van deze groep, kan je beter aanmerken als georganiseerde misdaad.
  als je een ondernemer bent dan had je allang in het gevang gezeten, zelfs het plukken van patiënten is de Med.Mafia niet vreemd.
  fouten op de operatie tafel worden verdoezeld, dossier verdwijnen, valse dossier worden gemaakt.

 4. HELAAS kan winnaar Curaçao weer “opgelucht” ademhalen als deze wijze en correcte man het eiland zeer binnenkort verlaat. Dat is toch ook de regel als je het op dit eiland niet bevalt dan donder je maar op? Terechte (opbouwende!) kritiek is uit den boze en zelfkritiek op dit eiland een onbekend woord. Heer Huurman denk aan uw eigen gezondheidheid en verspil uw tijd niet op dit eiland.

 5. Hoera voor Huurman, die de medische mafia heeft proberen aan te pakken.

  Helaas krijgt hij weinig steun omdat het halve eiland meeprofiteert van de kickbacks die de medici onder de tafel uitdelen. Waarna ze overigens nog genoeg overhouden om riant van te leven. En ondertussen gaat het eiland failliet aan haar gigantische ziektekosten.

 6. Aangifte doen en klaar met die hap. Niet willen luisteren, dan maar voelen. Jammer dat Huurman weg gaat/moet.

 7. Moet je eens proberen als je iets gepikt hebt in een winkel, een afspraak met de politie 3x afzeggen en vervolgens de boel omdraaien door te zeggen dat het de politie was die de afspraak af zei.
  Onzin natuurlijk, en het grote graaien van dr Berry en kornuiten gaat gewoon door.

 8. Ik geef toe dit ik niet onbevooroordeeld ben in dit verschil van mening – maar de KNMG aanroepen als medestander, zoals de VMSC doet, lijkt me een kwestie van vier-handen-op-één-buik. De KNMG reageert op een intiatief van de Nederlandse Patiënten- en Consumentenfederatie, die graag meer openheid wil van de beroepsgroep. Voor elke elite is openheid en persvrijheid gevaarlijk. Publiciteit is een machtig en onmisbaar wapen in een goed functionerende democratie. Laat ik het hier maar bij houden…

 9. Ik vind het jammer dat de heer Huurman weg moet. Hij heeft veel misstanden binnen de gezondheidszorg op het eiland naar buiten gebracht. Nu hij dit heeft gedaan, wordt zijn aanstelling niet verlengd. Altans dat vermoed ik.

  Ik heb een klacht bij hem ingediend tegen een chirurg op het eiland. Mijn vader is dit jaar helaas overleden na een maagverkleiningsoperatie. Ik hoop dat hij dit onderzoek voor zijn vertrek afrondt. Ik ben bang dat als hij weggaat dat het onderzoek niet wordt voortgezet. Dus ik ben benieuwd naar aanstaande vrijdag.

 10. Heer Huurman pakt de zaken met een ondubbelzinnige agenda en ongewone voortvarendheid aan zoals geen ander dat zou aandurven. Huurman gaat voor resultaat en houdt geen rekening met lange tenen en pogingen tot traineren. Curacao mag slechts hopen dat hij toch overweegt aan te blijven. De man heeft in korte tijd zijn geld dubbel en dwars terugverdiend voor de bevolking, die uiteindelijk moet opdraaien voor de fraudes.

 11. Geachte heer Huurman,
  Deze “tactiek” wordt op dit eiland door MAFFIOSE lieden vaker gehanteerd. Ook ik heb een belangrijke functie waarvoor ik alle aanbevelingen en competenties op zak had en als nummer 1 kandidaat door wervingbureau was aangewezen aan mijn neus voorbij zien gaan door de “afsprakentruc`.
  Bestuursleden die mij “niet zagen zitten vanwege kritische opstelling” hebben mij aan de kant gezet omdat ki niet op een laatste sollicitatiegesprek was komen opdagen die zij mij via de email (ZOUDEN) hebben gestuurd. Ik heb email nooit ontvangen maar ondertussen had bestuur mij al als kandidaat afgeschreven omdat ik “ONBETROUWBAAR” zou zijn door niet te komen opdagen bij de afspraak …..

  Dit eiland blijft helaas in de greep van dit soort “bestuurders” die op deze wijze de GOEDE KANDIDATEN wegzetten om marionetten in hun plaats op posities te zetten waar er teveel beerputten liggen die niet open mogen !!!

 12. afspraken en afspreken, is een relatief begrip hier, meneer Huurman.
  helemaal nu de Med Mafia weet dat u straks weggaat.
  wat ik persoonlijk jammer vindt, omdat u weet en ziet wat er allemaal fout gaat.
  Onze Med Mafia heeft veel moeten doen om u weg te krijgen maar uiteindelijk is het hen gelukt.