• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Jacob Gelt Dekker is boos op het Antilliaans Dagblad (AD). Vandaag meldt de krant dat Gelt Dekker zich niet meer op Curaçao wil vertonen. Op zijn Facebookpagina spreekt de zakenman de berichtgeving tegen. Gelt Dekker vindt dat een vertekend beeld ontstaat.

“Het (AD) citeert een artikel uit Parool PS van 8 december 2012, naar aanleiding van de “fascistische body bags” uitspraken van Wiels na de verkiezingen”, meldt Gelt Dekker op de socialmediapagina. “Er is geen contact geweest tussen AD en mij. Door de uitspraak in gedeelte nu pas te plaatsen ontstaat er een sterk vertekend beeld. Dit is zeer slechte journalistiek die ik het Antilliaans Dagblad zeer kwalijk neem”, aldus de zakenman.

Onduidelijkheid
Op de vraag of hij stappen tegen het AD overweegt, meldt Gelt Dekker tegenover Versgeperst.com dat hij er vooralsnog vanuit gaat dat het AD het artikel corrigeert. In een reactie laat het AD weten dat de krant bezig is uit te zoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren. “Voor ons was aanvankelijk niet duidelijk dat het om een ouder artikel ging”, reageert uitgever Mike Willemse namens het AD tegenover Versgeperst.com. Hij benadrukt dat hij de situatie vervelend vindt, en kan zich er iets bij voorstellen dat Gelt Dekker ontstemd is.

Excuses
“We hebben zeker niet bewust geprobeerd om meneer Gelt Dekker in een kwaad daglicht te stellen”, aldus Willemse. Tot en met vanavond zoekt de krant de oorzaak van het voorval uit, en trekt het eventueel recht. Vooralsnog denkt hij ‘niet direct’ aan excuses. “Ik vind het nogmaals heel vervelend dat het om een ouder citaat bleek te gaan. Maar we vragen ons wel af of dat ook betekent dat Gelt Dekker niet meer achter zijn uitspraken van enkele maanden geleden staat”. Inmiddels heeft hij contact opgenomen met Gelt Dekker.

11 reacties op “Gelt Dekker boos op het AD”

 1. Een interview zou ik wel interessant vinden, maar dan hoop ik wel of de vraag gesteld wordt, hoe het toch kan dat de heer Gelt Dekker als multi miljonair, tot 2 x toe subsidie nodig heeft, vanuit Nederland, voor projecten en dat het tot 2x toe mislukt, te weten de tomaten kwekerij en de Jellinek.

  Was toch beter geweest als ondernemers die subsidie hadden ontvangen, die niet zelf een aanzienlijk eigen vermogen hebben. Want die krijgen geen financiering bij de bank, om die reden. De heer Gelt Dekker krijgt dat wel, maar dan moet hij persoonlijk garant staan en je vraagt je af of hij dan nu zelf wel zoveel vertrouwen had in deze projecten. Wat natuurlijk niet wegneemt dat hij nu ook zelf de nodige verliezen heeft, maar volgens mij had overheidsgeld beduidend beter besteed kunnen worden.

 2. Het Antilliaans Dagblad (oftewel het kleine kindje van de Telegraaf) brengt wel meer berichten waar hoor en wederhoor ontbreken. Eenzijdige berichtgeving schept alleen maar verwarring en irritatie. Het lijkt mij dat een redactie wel wat meer aandacht mag besteden aan waarheidsvinding alvorens tot publicatie over te gaan.

 3. De meeste op de redactie van AD zijn ook net afgestudeerde mensen met nog weinig ervaring. Zoiets kan gebeuren. Eindredacteur zou het wel moeten controleren.

 4. Een artikel plaatsen zonder wederhoor is laag. Lager wordt het, wanneer een oud artikel uit de originele context wordt gehaald en een gedeelte daarvan zonder verduidelijking wordt geplaatst. Lager, omdat men zich dan bevrijd voelt van de plicht tot wederhoor. Het citaat is immers van de persoon in kwestie zelf.

 5. Wat een stelletje mislukkelingen….

 6. @ Sander, word eens wakker. Een wederhoor op een zelf gegeven interview is nog nooit vertoond.

 7. misschien een goed moment om eens met de heer gelt dekker een intervieuw te hebben.
  en het AD moet wel excuses maken, iets plaatsen zonder wederhoor is altijd fout.

 8. Het gaat helemaal nergens over en had door Jacob heel simpel met een telefoontje opgelost kunnen worden. Maar ja, de aandacht …

 9. @Etiene Dit een staaltje van riool journalistiek. Laten we hopen dat Mike Willemse snel een correctie plaatst. Mike weet echt wel wat er dagelijks in zijn krant wordt gepubliceerd. Correct? Sportief?

 10. Wat er ook is voorgevallen, mijnheer M. Willemse stelt zich correct en sportief op. Laat zijn houding ons allemaal tot voorbeeld strekken.

 11. Boos en terecht,behoeft verder geen comentaar denk ik zo he Mariont Cooper