• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Veertien verdachten stonden vandaag terecht tijdens de zogenaamde Hato-zittingen voor de in- en uitvoer van drugs. Van de veertien bleken vier verdachten in het verleden voor soortgelijke misdrijven te zijn veroordeeld. Voor hun viel de straf, vergeleken de andere, hoger uit.

Dat meldt het Openbaar Ministerie. Hierbij een greep uit de veroordelingen:
De 25-jarige S.G.R. hoorde een vonnis tegen zich uitspreken van achttien maanden, S.E.V.L. (43) kreeg een veroordeling van zes maanden, S.T.A.F. (21) hoorde zes maanden waarvan drie voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar en de 29-jarige J.T.R.d.W (29) kreeg zes maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en een werkstraf van 120 uur met een verplichte begeleiding door de reclassering. C.C.J. (24) is veroordeeld tot zes maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en een werkstraf van 120 uur, U.P. (25) is veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf geheel voorwaardelijk en 120 uur werkstraf deels als leerstaf en verplichte reclasseringsbegeleiding en tot slot kreeg de 36-jarige R.A.S. te horen dat hij een straf van twaalf maanden heeft gekregen.

Cocaïne
Ook ditmaal bleek cocaïne de populairste drugs te zijn, die uit Curaçao richting Nederland zou worden uitgevoerd. Eén verdachte had de drugs als bolletjes verwerkt, één verdachte had het als vloeibaar product verstopt in een fles showergel en bodylotion, terwijl één verdachte het als een plak had verstopt in de voering van zijn boxershort. Eén man wilde 95 gram hasj uit Nederland importeren. De hasj was verstopt in een chocoladereep, maar werd door de opsporingsambtenaren van de Douane toch ontdekt.

1 reactie op “Verdachten drugssmokkel staan terecht”

  1. Ondertussen loopt onze smokkelende atleet nog steeds vrij rond. De wetten hier gelden blijkbaar niet voor atleten en Sheldry Osepa.