• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Glenn Camelia is afgelopen weekend door waarnemend gouverneur Adèle van der Pluijm-Vrede, benoemd tot formateur. Versgeperst.com ging de straat op en wilde van voorbijgangers weten of zij vertrouwen hebben in de mogelijke samenstelling van het aankomende kabinet.

De 36-jarige Leah is vooral te spreken over kabinet-Hodge. “Ik vond eigenlijk dat het zakenkabinet het goed deed. Ik had dat graag nog even door willen zien gaan. Iedereen kwam namelijk zelf uit het ondernemerschap zonder politieke achtergrond. Daardoor werden dingen eens aangepakt met een visie van onder, van ‘onze’ kant om het zo maar te zeggen.”

Kans
Joe (32): “Ik durf het niet met zekerheid te zeggen. Ik heb zo mijn twijfels, maar ik vind dat je iedereen een kans moet geven. Zolang er maar iets gedaan wordt aan de problemen hier op het eiland, vind ik het goed. Dan maakt het mij niet uit wie aan de top staat. Dit eiland verdient eens wat goeds.”

Wiels
Manuel (56) heeft geen vertrouwen in het nieuwe kabinet. “Ik had liever kabinet-Hodge nog even wat langer door zien gaan. Wiels heeft geen visie en dat is wat mijn vertrouwen wegneemt. Als ik hem hoor praten, hoor ik alleen maar sweettalk, maar ik twijfel sterk of hij zijn woorden omzet in daden. Hij moet realistisch worden, ook over Nederland. Dit eiland kan niet onafhankelijk worden van Nederland. Het wordt tijd om dat in te zien. Hij zegt slechte dingen, maar laat ondertussen wel zijn kinderen in Nederland studeren. Nee, ik heb er geen vertrouwen in.”

Ziekenhuis
Milenca (64): “Eerst zien, dan geloven. Totdat er een kabinet komt dat er nou eens voor zorgt dat de eerste steen van het nieuwe ziekenhuis gelegd wordt, doe ik geen uitspraken meer vooraf. Want ze zeggen het allemaal; “wij zorgen dat het ziekenhuis er komt!”. Nou zo gaat het dus al vijftig jaar, maar ik zie nog steeds geen vooruitgang. Schandelijk.”

Eigen belang
“Nee, absoluut niet. Maar dat komt vooral omdat ik geen vertrouwen heb in geen enkele politici op dit eiland. Negen van de tien zitten er alleen voor eigen belang. Als politicus moet je strijden voor je volk en het belang van je land, niet voor je eigen portemonnee of status”, zegt de 43-jarige Gino krachtig.

12 reacties op “‘Wiels heeft geen visie’”

 1. @ Cur Eye

  Niet helemaal met je eens.
  Wiels heeft uiteindelijk vanaf 2010 zijn steun aan de MFK gegeven en zijn eigen ministers in dat cabinet gezet die meesta die 1 voor 1 werden teruggetrokken. Uiteraard was hij op de hoogte van het wanbeleid, en ook wat Schotte uitvrat.
  Uiteraard was hj op de hoogte van Jasjes, schoonzoon Prins. Het zijn gewoon allemaal boeven eerste klas. Niemand uitgezonderd die er alleen voor eigenbelang zitten.

 2. een wanbeleid is ook een beleid.

  kijk je moet het simpel bekijken en verwoorden en dan begrijpen de mensen het.

  Wiels, heeft wel degelijk een beleid alleen wel de verkeerde mensen in de PS
  zoals we allemaal hebben gezien, heeft hij op diverse plaatsen zijn mensen op de diverse gevoelige plekken neergezet. Dit om het e.e.a te controleren dat er goed bestuur word gepleegd.
  echter als mevr Asjes Prins of anderen een machtiging geven of weglopen als er belangrijke beslissingen worden gemaakt . Vraag je je af waarom zitten die mensen er dan, erger nog dan komt Wiels in de lucht van hoe schandelljk het wel niet is, terwijls zijn PS er wel vanaf wist.
  Mocht er straks een PM komen die Asjes heet, dan kan de PS weinig doen, helemaal nu Asjes luid in de vergadering over het hospitaal heeft geroepen dat de regering gewoon uit moet voeren wat de statenleden hebben gezegd.
  Let wel de huidige regering heeft nu over het Hospitaal beslist maar de volgende regering moet gewoon de voortgang blijven verantwoorden at heet namelijk beleid van een land. Asjes of de daarvoor aangewezen Minister zal een scherpe controle moeten blijven handhaven en eigenlijk elke geleverde steen persoonlijk zien voordat er betaald word.

 3. @Pukkie, toen de Chinezen er niet waren hadden onze mensen ook te eten, jou redenering slaat dus nergens op, je roept maar wat om wat te kunnen roepen.
  Er gaat niets boven eigen gekweekte gewassen, eigen veelteelt en visserij, net als vroeger.
  En ja, toen waren er geen Chino”s met hun gore sate ku batata.

  En Curacao bestaat uit meer dan Isla alleen. Ik kan merken dat jij geen moer van de Curacaoese cultuur afweet. Mijn ouders verbouwen hun hele leven hun eigen gewassen te Banda bou en eten eigen gevangen vis. En alles biologisch dynamisch dus vrij van chemicalien.
  Kon de zot zwijgen men hield hem voor wijs…

 4. Geen Visie… Geen goede visie!

  Visie: Wiels wil feitelijk vanuit de Staten wil regeren. Normaal heeft de regering een beleid en controleren de Staten. Hier wil Wiels dat de Staten regeren, de marionetten die minister heten, doen wat hij zegt (anders ophoepelen.. ) en dat Justitie de controle doet als er iets niet deugt bij de overheid.

  De huidige “taken”(welke waren dat?)- regering die na 3 maanden weer ontslag moest aanbieden (visie Wiels) heeft veel tijd nodig gehad om de relatie met Nederland weer te normaliseren. Het effect van de visie van Wiels is dat ze ons nu gewoon laten barsten.
  Visie: “Jullie (Nederlanders) hebben gedurende vierhonderd jaar ons land gebruikt voor slavenhandel en mensenhandel. Jullie rijkdom is gefundeerd op mensenhandel en het plunderen van jullie koloniën”. (Onze grootste partij meldde dit tegen NL)

  De “visie” van Wiels dat Nederland achter de [nooit aangetoonde…] oliebronnen van Curaçao aanzit… “De Tweede Kamer interesseert mij geen moer en ik stuur de Tweede Kamer naar zijn moer.”en .”Curaçaoënaars zullen nooit volledig gelijk zijn in het Koninkrijk, dat is gebaseerd op slavernij en nog steeds racistisch is”

  Visie: Wiels wil ”alleen met een lid van de Koninklijke familie om de tafel” als hij ”voor de onafhankelijkheid van Curaçao kan tekenen” en wilde de Koningin niet ontmoeten. Dus wat zeg ik tegen de Koning?

  Visie: Gratis onderwijs? Zie het stukje in Amigoe van Jo Hanssen.. Wiels leeft in een rare wereld. Vertel vooral niet dat het onderwijs ook voor de invoering van het ‘gratis onderwijs’ al voor het grootste gedeelte gratis. Vertel vooral ook niet dat mensen die niet genoeg geld hadden om boeken aan te schaffen en de ouderlijke bijdrage te betalen, werden geholpen door SSC. Vertel dan zeker niet dat gratis onderwijs alleen gunstig is voor diegenen die het eigenlijk wel gemakkelijk kunnen betalen.

  Visie Wiels?… als de eigen PS minister van Justitie (Wilsoe) buiten het OM rechtstreeks ingrijpt in een onderzoek ten gunste van Bientu-verdachte Robbie dos Santos en de Amerikanen vraagt het beslag op te heffen.. dan gaat Wiels in de aanval en krijgen de krant en het OM (en niet Wilsoe) ervan langs. Ingrijpen door de politiek in een lopende rechtszaak moet kennelijk kunnen in een Staat waar Wiels het voor het vertellen heeft.

  Visie.. ‘Het Openbaar Ministerie is volledig corrupt en de rotzooi moet worden opgeruimd.’

  Je kunt van Wiels dus alles zeggen, maar niet dat hij geen visie heeft…

 5. Dhr Wiels heeft zeker en degelijk een visie, maar ja er zijn ook domme mensen en sommige hooggeleerden die het visie niet zien of niet willen zien. Jammer.
  Kapitalisme wereldwijd is onderweg naar afgaan en gelukkig.
  Soms vindt ik mezelf dom dat ik nog steeds reageert op domme reacties van mensen die hier soms hun frustraties uiten
  Ik weet zeker als Dhr Wiels wit was dan was hij wel goed voor jullie , hahaha triest man.

 6. Ben het niet vaak eens met Wiels, maar visie kan je hem niet ontzeggen.
  Hij heeft een duidelijk beeld waar hij naar toe wil. (of het kan, of het de beste route is daar kun je over debateren).

  De laatste 2 jaren dat hij politiek heeft bedreven heeft hij politiek iets gedaan wat veel mensen lang hebben geprobeerd. De PAR om de zeep geholpen. (Okay, de PAR heeft hem aardig geholpen, maar het resultaat is daar). Je kan tegen hem zijn, maar de stappen die hij heeft gezet, zijn after the fact, duidelijk te zien.
  Ik weet niet of hij echter de schade van MFK had ingecalculeerd… wat de CPA president commissaris Amparo Dos Santos, alleen al voor schade kwa imago en direct kwa geld/toekomst voor dit bedrijf heeft veroorzaakt. Ik vraag me af of breaking PAR het waard was, maar het politieke landschap is ingrijpend veranderd.

  Ik was ook blij met Hodge…. en dat kabinet kwam uit de koker van Wiels. Hele kwestie met NHN gelaten, ik snap nog steeds niet dat die lui niet voor het Amstel terrein hebben gekozen….

 7. @ Qw. Ik heb maar 1 antwoord, dat Wiels wist van alle deals en heeft goedgekeurd zoals NHN tijdens het kabinet Schotte en nu van de kansel iedereen behalve zichzelf beschuldigt en voor rotte vis uitmaakt. Hij is alleen stoer dankzij anabolen. Laten we nooit vergeten, dat hij het kabinet Schotte met zijn parlementariers langer dan nodig in het zadel heeft gehouden. Welke visie zou daar toch achter hebben gezeten, maar koosjer is hij niet.

 8. @ Qw. De krant lezen en mensen zaadjes laten sparen. Dat is echt visie. Waar zijn de Curaçaose boeren die die zaden moeten planten en oogsten ? En waar moet dat dan wel gebeuren ? Rond de Isla ? Meer dan een fraaie optocht per jaar levert de landbouw op Curaçao niet op.
  Politiek gezien is Curaçao een dorp waar iedereen alles weet van iedereen, vol roddel en achterklap. Waar een paar slimmeriken hun zakken vullen en de rest op een houtje (zaadje ) bijt. Goed dat er Chinezen in die snecks zitten die het arme deel van het eiland voor een paar dubbeltjes aan het eten houden. van Raak heeft gelijk. Afspraken openbreken en als Koninkrijk, geen verantwoording meer nemen voor de Curaçaose en St. Maartense politiek.
  Past overigens precies in de “visie” van Wiels. Opletten hoe die reageert.

 9. Dhr. Wiels heeft wel visie!
  Alles wat hij min of meer verteld heeft is uitgekomen. De man houdt het internationale nieuws zeer goed bij en informeert onze mensen over wat er gaande is in de wereld.
  Degenen die beweren dat hij ”geen visie” heeft hebben zelf geen visie.
  Hij had de mensen laatst zelfs opgeroepen om zaden van gewassen etc. op te slaan en voedsel te hamsteren voor het geval dat deze producten binnenkort niet meer te betalen of te verkrijgen zijn wegens toenemende onrust in de wereld.
  De waarde van goud is nu zelfs aan het dalen, wat te maken heeft met het duurder worden van voedsel.
  In tijd van nood kan men (ook) geen goud eten.

 10. Wiels is een oplichter Hij zegt slechte dingen, maar laat ondertussen wel zijn kinderen in Nederland studeren.
  En gaat zelf naar op vakantie wie neem je nou eigelijk in de maling????

 11. Inkomen van de ministers (met een gedegen opleiding!) terug brengen naar maximaal 5000 gulden en dan blijven de wel echt socialen over, die de burger willen dienen! Nu staat eigen belang / poen bovenaan!

 12. ALTIJD maar die holle retoriek ….
  Grote mond en een hoop kritiek maar echt de problemen aanpakken NEVER NOOIT NIE
  CHAOS bij onderwijs door tegen beter weten in doorzetten “gratis” onderwijs terwijl er al goede regelingen waren voor de minder draagkrachtigen voor subsidie MAAR nu schiet plan doel voorbij (ook rijken krijgen gratis onderwijs).
  Huurbeleid overheidsgebouwen (WAAR blijft aanpak criminele huurconstructies van oa Jamaarlooding en Monkey business??????).
  En DICTATOR/FRAUDEJASJES als kandidaat MP ……. FOUTE BOEL !!!!