• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De politie moest vannacht uitrukken naar een discotheek aan de Rooseveltweg, waar een schietpartij had plaatsgevonden. De bewaker van de discotheek had twee mannen uit de discotheek gezet. Een van de mannen pakte vervolgens een wapen uit zijn auto en schoot op de bewaker.

De patrouille zag bij aankomst een grote groep mensen uit de discotheek rennen. Binnen troffen de agenten een plas bloed aan op de dansvloer. Daarop werd het gebied afgesloten.

Slachtoffer

De 36-jarige bewaker is door een kogel geraakt in zijn rechterarm die zijn longen heeft bereikt. Verder heeft de bewaker een schotwond aan zijn rechterenkel. Het slachtoffer is door omstanders naar het ziekenhuis gebracht. Zijn toestand is stabiel maar nog wel zorgelijk.

Politie in burger
Op het moment van de schietpartij was een politieman in burger aanwezig, die na enkele waarschuwingen ook zijn wapen trok en schoot op de verdachte. De verdachte is het toch gelukt om te vluchten, maar het is niet bekend of de verdachte is geraakt door de agent in burger. De politie onderzoekt de zaak.

16 reacties op “Schietpartij bij discotheek Rooseveltweg”

 1. En ook gebruik van maken als het nodig is.

 2. Voor duidelijkheid, een politie in burger mag zijn wapen altijd bij zich hebben, niet alleen als hij of zei werk.

 3. Misschien een idee dat de politie ipv om 7.30-8.30 in de ochtend autos controleerd dit voornamelijk gaat doen op vrijdag en zaterdag avond en dan in salina en bv bij discotheken.. wedden dat je dan heel wat wapens gaat vinden!

 4. @Sander, heb je onder elkaar gezien dit weekend. Als je goed keek dan heeft mw Roethof (waarschijnlijk ongewild) laten zien wat daar o.a. het probleem is. Jongens die de hele dag op straat hangen want er is geen vader in hun leven. Mr. Don Miguel die 17 kinderen bij 7 vrouwen had en toch gewoon alleen leefde. Die jongen bij de surfschool die dan voor een paar kinderen zorgt maar er zullen er ook zijn die op straat hangen en inbraken plegen.

 5. @fabita,

  goede reactie van u op Anton.
  maar bepaalde mensen zouden zich niet moeten voortplanten.
  want ze zorgen niet goed voor hun kinderen, dus de kinderen zijn de dupe en zijn de volgende generatie criminelen.
  dat is een visieuze cirkel die nog heel lang door kan gaan.
  Tot de politiek/zorgverlening sneller ingrijpt bij dit soort gezinnen en begeleiding geeft aan mensen met goede intenties.
  Of de kinderen bij pleeggezinnen plaatst als de ouders echt niet willen veranderen.

 6. ALLE politie ook in burger/vrije tijd zeker met wapen laten lopen als zij dat willen en dan ook graag in dit soort gevallen direct raak schieten (in de benen), graag!

 7. @ anton warmerdam
  Je gaat wel erg kort door de bocht, vind je zelf niet? Ik heb ook heel wat afgereisd en er gebeuren de LAATSTE TIJD veel vervelende dingen op het eiland, maar ik vind wel dat je zwaar overdrijft en de hele bevolking als criminelen wegzet. Shame on you.

  @ ulbanos
  Ik ben een oudere, woon in Nederland, maar durf wel gewoon op straat hoor, ook ‘s avonds.
  Nou zou ik niet in de grote steden op de wereld ‘s avonds in mijn eentje gaan ronddwalen, noch in bepaalde straatjes op Curacao.
  De kritiek van Anton Warmerdam was buiten proporties en denigrerend, maar waarom wordt, als iemand kritiek heeft en bijv. In NL. woont, direct gezegd dat hij/zij daar maar moet blijven?
  Mag je geen kritiek hebben als je niet op het eiland woont?
  Ter verduidelijking: ik ben een Yiu di Korsow en een vrouw en een oudere en ik woon in NL en ik blijf van mijn eiland houden, maar sluit niet mijn ogen voor alles wat daar verkeerd gaat.

 8. tja puk een agent mag dat

 9. Politie vraagt dat getuigen helpen.. dan is het wel handig om te vermelden om welke disco het gaat.

 10. @ Anton
  Chemisch castreren van iedere crimineel en verdachte.

 11. Politie in burger in de disco? Dus prive…
  En dan met een wapen opzak ?

 12. Wat doet een politieman in burger in een disco.En waarom heeft ie een wapen bij hem.
  Was ie aan t werk.

 13. Anton Warmerdam:
  Bij ons in holland???????
  Blijf lekker thuis in je heerlijke veilige holland,waar de ouderen niet meer de straat op durven, ipv de hele wereld af te reizen en domme kritiek te leveren over voortplanting e.d.

 14. Welke discotheek was dat? Wist niet eens dat er discoteken daar zijn

 15. als de regering nu ook eens haast maakte met het recht op verdedigen , net zoals ze nu doen met de aov en belastingen enz, dan hadden we nu tenminste de middelen om ons te verdedigen, Nu heeft elke crimineel die zich niet aan de wet houdt een wapen en wij als gewoon en gezag getrouwe burger kunnen niks doen. Want zolang hier alles op ons eiland kan worden ingevoerd , behalve nieuwe trouwjurken en andere onzinnige zaken , is het blijkbaar wel mogelijk om aan wapens te komen. Laten we eerlijk zijn zoals Cola Debrot heeft beschreven in 1 van zijn boeken, door het smokkelen heeft ons eiland door de eeuwen zijn bestaansrecht aan ontleent.

 16. Nos ta dushi hende!

  Heb heel wat gereisd over de wereld, maar een crimineler volk als de Curacaoenaren heb ik nog nooit gezien.

  Maar de criminaliteitscijfers op het eiland en bij ons in Nederland spreken wat dat betreft boekdelen.

  Hoe kunnen we voorkomen dat dit volk zich voortplant?