• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De motorrijder die donderdagnacht om het leven is gekomen na een eenzijdig ongeluk op de Schottegatweg West, is de 41-jarige Marc Andries Mooiman. De politie meldt dat de familie van de man op de hoogte is gesteld. De motorrijder is de derde verkeersdode van 2013.

23 reacties op “Identiteit omgekomen motorrijder bekend”

 1. Dag ouwe stamgast. R.i.p x tenk

 2. R.I.P zwever! Sterkte voor de nabestaanden met het verlies van deze vrolijke man.

 3. @ jo. Ik constateer alleen een feit dat iedereen het schijnbaar zo goed weet wat er is gebeurd.

  Dat vind ik nu juist erg genoeg. Ik weet niet of ik een goede motorrijder was of zou zijn geweest. Lang geleden heb ik de helm aan de wilgen gehangen, toen de verantwoordelijkheid voor een gezin begon te wegen beseffende hoe kwetsbaar ik was door eigen schuld of door de schuld van een ander. Niemand hoefde mij te vragen om te stoppen! Wees maar blij, dat je nog kan stoppen.

 4. @Zorro,

  Je bent overduidelijk een uitstekende motorrijder. By the way met mijn leesnivo is niets aan de hand hoor,ik vind je term “:verdachtmakingen” dan ook erg overtrokken. Ik constateer alleen een feit dat iedereen het schijnbaar zo goed weet wat er is gebeurd.Geloof mij, als je midden in de nacht rijdt is het best moeilijk iets op de weg te zien liggen, ongeacht je hard of zacht rijdt., Elke zichzelf respecterende motorrijder die toch graag veilig wil thuiskomen maar ook respect voor de overage weggebruikers heeft weet dat. Natuurlijk heb je maniakken erbij, ik zal de laatste zijn die dat niet zou erkennen. Gelukkig zijn er ook veel mensen die motorrijden voor hun plezier. Zoals ik bijv. Helaas moet ik stoppen. Maar Zorro knows everything, dus ik zou zeggem, sukses ermee.

 5. @ Jo. Als je veel beter zou lezen, had je reactie met o.a. valse beschuldigingen kunnen uitblijven. Gaten, zand, steentjes, regen, sneeuw etc. het maakt allemaal niet uit, want je moet je aanpassen aan de situatie en vooruitzien en niet te vergeten je aan de verkeersregels houden. Rigoureus maar wel verstandig om te stoppen met de motor als je niet alleen op de wereld staat en met anderen rekening zou moeten houden.

 6. Iedereen duikelt hier maar elke weer over elkaar heen. Het lijkt gewoon of iedereen alles weet. Zoals ik eigenlijk zojuist aangaf is verder commentaar overbodig maar wil dit toch nog even kwijt.

  Niet elke motorrijderi is een racer. Er zijn legio mensen die zich graag per motor willen vervoeren. Overigens waar staat dat het slachtoffer een quad-rijder zou zijn.
  Misschien is hij wel onwel geworden. Ik rijdt al 30 jr motor, gelukkig tot op heden zonder ongelukken. Maar op onze verdraaid slechte wegen hoef je maar even over een steentje te rijden en kan het al flink mis gaan.
  Om mijn vrouw gerust te stellen heb ik ook afgesproken ermee te stoppen. Maar het doet mij pijn. Ik voel me lekker op de motor.

  Mensen, mensen, leer toch een keer op dit forum iemand te respecteren,. Bah wat misselijkmakend toch.

 7. GOED LEZEN is ook een kunst !!!!
  TRIEST voor FAMILIE & VRIENDEN ……MAAR nog triester als er bij dit soort “éénzijdige” ongevallen onschuldige slachtoffers vallen………
  DAN is het altijd ach ach ach die onschuldige veroorzaker MAAR het LEED toegebracht door ASOCIALE (MOTOR/QUAD)RIJDERS wodt dan gebagataliseerd …
  NOGMAALS GOED LEZEN DAT IK (VOORALSNOG deze Marc NIET VEROORDEEL) maar opvallend veel fatale ongelukken met motor/quadrijders wordt veroorzakt door ONVERANTWOORD GEDRAG en IK en MIJN VRIENDEN willen GEEN ONSCHULDIG SLACHTOFFER WORDEN !!!!

 8. Te hard of te zacht maakt allemaal niets uit. Feit is dat er een mens is omgekomen onder wel hele treurige omstandigheden.
  Verder commentar overbodig.

 9. @ Vriend. Het zal me verbazen, als iemand hier je mening over hem niet zou geloven. Het ongenuanceerde hier valt echt reuze mee, als je onbevooroordeeld zou kunnen zijn. Echt ongenuanceerd is de mening van Marie zonder zelfonderzoek, die dingen opnoemt welke de politie zou hebben gerapporteerd en ze vergeet de zo beroemd geworden vogelpoep, die de politie waarschijnlijk over het hoofd zou hebben gezien. De zwaarte van de gevolgen hebben in ieder geval met snelheid te maken. Marc heeft helaas gewoon ook geen geluk gehad om er het levend vanaf te kunnen brengen.

 10. @marie, leg uit hoe een suv de wegen kunnen kapot rijden?? Mensen rijden juist een suv omdat de wegen zo slecht zijn en met een kleine auto je auto naar gort gaat.
  Ga maar mr cooper uitleggen dat je gaten in de weg niet kan oplossen door zand in te gooien

 11. @ Marie m. Nergens in het persbericht of krantenartikel staat dat deze bestuurder te hard reed.

  Moet dat nog bij een eenzijdig ongeval met zulke dramatische gevolgen? Geloof wat je wilt.

 12. Beste mensen, dit lijkt me niet het moment en medium om een aantal (ongenuanceerde) vooroordelen te plaatsen.

  Laten we ondanks de droeve omstandigheden naar het positieve kijken. Eenieder die gistermiddag aanwezig was in het clubhuis heeft persoonlijk kunnen ervaren welk een uitzonderlijk positief mens Marc is geweest.

  Marc R.I.P.

  Cafe Old Dutch en MC Hells Angels bedankt voor het organiseren van deze onvergetelijke middag in “zijn” clubhuis.

 13. Nergens in het persbericht of krantenartikel staat dat deze bestuurder te hard reed. Alleen dat hij de macht over het stuur verloor, wat al kan door ene gat in de weg of van trucks gedropt afval. Laten we het eens over de suv aso’s hebben die onze wegen kappot rijden of mensen die afval van hun wagen laten vallen en gewoonlaten liggen.

  Let him rest in peace!

 14. Mensen heb een beetje respect! Rip Mark…je was veel te jong en het had allemaal niet gehoeven, maar het is zo! Vreselijk voor de nabestaanden om deze ondoordachte reacties te lezen! Het was een mens, een persoon, iemands zoon, misschien ook partner.. Ik schaam me diep voor de mensen hierbeneden! Sterkte voor een ieder die hem lief had!

 15. Beste allemaal, ik begrijp jullie opmerkingen… Als ik hoor over een verongelukte motortrijder dan reageer ik hetzelfde. Tot het moment dat het duidelijk werd dat het deze keer een bekende was, Marc Mooiman. Iemand waar iedereen die hem kent eerlijk over zegt, huh Marc, die rijdt als een bejaarde… Ja en dan is er ongeloof en zijn er veel vragen hoe dit mogelijk was en waarom dit gebeurd is met iemand die niet valt onder de door jullie beschreven prototype motortrijder op het eiland. We zullen waarschijnlijk nooit meer weten wat de reden was dat hij nu wel te hard reed, er vanuit gaande dat jullie allemaal gelijk hebben dat hij dat inderdaad gedaan heeft. Het ergste is dat zijn familie en vrienden juist met deze vragen achterblijven en hier nooit achter zullen komen. De opmerkingen in dit geval komen dan ook erg hard aan en zijn dan ook misplaats. Blijft wel dat vooral vele wegracers zich onbeschoft gedragen als weggebruikers.

 16. Sjaak, we gaan helemaal niet voorbij aan het leed van de nabestaanden. De nabestaanden gaan juist voorbij aan het leed van onschuldige andere nabestaanden die er zouden zijn geweest als het onverantwoordelijke rijgedrag iets eerder of later had plaatsgevonden.

  Ik heb er eigenlijk meer dan genoeg van, al die bloemen op plekken waar motorrijders en automobilisten door onverantwoordelijk rijgedrag (‘fever’) om het leven zijn gekomen. Als ik met een pistool in het wilde weg schiet wordt ik naar Bon Futuro gebracht. Hetcracen en feveren op de openbare weg is eenzelfde misdaad met dezelfde risicos.

 17. Sjaak Kuipers, wat zou u gezegd hebben als deze laagvliegende motorrijder uw dochter had geraakt?

  Medeleven voor het slachtoffer en zijn nabestaanden is op zijn plaats, maar dit ongeluk moet ook een waarschuwing zijn om te voorkomen dat een volgende keer wel onschuldige derden het leven laten.

 18. Sjaak,

  Ik snap dat jullie, als vrienden en familie, diep bedroefd zijn om dit verlies. Is ook geheel begrijpelijk.
  Tegelijkertijd denk ik dat jij, net zoals iedereen op dit eiland, weten dat motorrijders zich nimmer aan de regels houden. Het is net alsof ze van mening zijn dat ze boven de wet staan en gewoon kunnen doen wat ze maar willen. Ook voor motorrijders gelden de maximum snelheden en geloof me, die zijn niet 120 km/u. Op veel wegen op het eiland is de maximale snelheid gewoon 40 en 60 km/u, meer niet !
  Wheelies, burn outs, drag races etc zijn wellicht leuk, maar hebben natuurlijk weinig te maken met naleven van de wegen verkeerswet.
  Ga eens een avondje in Salina kijken en je weet wat ik bedoel.
  Dat men, vanwege dit gedrag, alle motorrijders over 1 kam scheert is dan ook logisch en dat kun je de niet motorrijders ook niet kwalijk nemen. Het is aan de motorrijders zelf om het kaf van het koren te scheiden en aan de overige weggebruikers duidelijk te maken dat zij niet achter het gedrag van idioten staan.
  Ben je van mening dat het allemaal maar moet kunnen dan moet je ook niet kwaad worden dat je reacties krijgt zoals hier onder verwoord.
  Ik ken de oorzaak van het ongeluk niet, maar wanneer het waar is dat de afstand tussen de motor en het slachtoffer dusdanig groot was dat de politie moest gaan zoeken…….dan mag je gerust aannemen dat het slachtoffer harder heeft gereden dan is toegestaan. Als verkeersdeelnemer neem je zo’n risico bewust en dan moet je de gevolgen ook accepteren. Het is alleen jammer dat bij motorrijders het eindresultaat zoveel erger is als bij automobilisten.

  Nu kun je natuurlijk weer kwaad reageren, is je goed recht, maar wellicht is het ook een goed moment om, als motorrijders, eens goed na te gaan denken over de wijze waarop de motorrijders hier op Curacao in het nieuws komen…………..veelal negatief.
  Enige tijd geleden was er een actie waarbij de motorrijders respect eisten van andere weggebruikers. Men vergat even stil te staan dat je geen respect kunt eisen. Respect verdien je en dat krijg je pas wanneer je zelf het voorbeeld geeft oftewel Hou je aan de verkeersregels !!!
  Doe dat niet en niemand zal een traan laten wanneer een idioot op een buikschuiver weer tegen het asfalt aan gaat.

  Ik hoop dat jullie daar vanavond, in het clubhuis, ook eens over kunnen spreken met elkaar en niet alleen over hoe goed Marc nu eigenlijk wel niet was. Wanneer er dan een gedragsverandering gaat komen dan heeft zijn dood wellicht toch nog ergens aan bijgedragen. Anders is het gewoon weer wachten op de volgende…………en die gaat er hoe dan ook dit jaar nog wel komen.

 19. Farouk Farian, Makyu en Hans Bitek zijn schoolvoorbeelden van het prachtige spreekwoord: Opinions are like assholes, everybody has one. Speculeren over wat er had kunnen gebeuren en voorbijgaan aan het enorme verlies voor vrienden en nabestaanden van dit tragische ongeval. Kom vanavond eens langs op ons clubhuis aan de Goeroeboeroeweg voor een goed gesprek.

 20. Mall,

  Lees het bericht op Versgeperst eens goed, de motorrijder is honderd meter van zijn motor gevonden, gedraaid om een lantaarnpaal anders was hij waarschijnlijk 200 meter verder gevonden.

  Dit kan bij een eenzijdig ongeluk alleen bij absurde snelheden.

 21. Triest (sterkte familie en vrienden) MAAR toch even een algemene kritische kanttekening:
  VEEL als GEKKEN rijdende en inhalende motor/quadrijders brengen zichelf EN ANDERE WEGGEBRUIKERS onnodig in GEVAAR !!! (nog geen mening over deze motorrijder tot exact bekend is hoe ongeluk heeft kunnen plaatsvinden).
  OOK als quad/motorrijder heb je VERANTWOORDELIJKHEID voor je rijgedrag !!!

 22. Er is helemaal niks bekend over de orzaak van het ongeluk. Dus houd a.u.b. je meningen voor je als je niet eens weet wat er precies gebeurd is.

 23. We mogen van geluk spreken dat er door het onverantwoorde gedrag van het slachtoffer vandaag niet nog meer identiteiten van slachtoffers bekend moesten worden gemaakt.

  Uw moeder of dochter zou daar maar net gereden moeten hebben op weg naar huis.