• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het verzoek van minister-president Daniel Hodge tot vrijwaring voor de beslissing over de locatie van het nieuwe ziekenhuis, is vreemd. Dat zegt voormalig gevolmachtigd minister en MFK-lid Sheldry Osepa tegenover Radio Hoyer 2. De regering is niet betrokken bij de beslissing over de locatie.

Demissionair premier Hodge gaf te kennen de beslissing over te laten aan het parlement. Wel wilde Hodge vrijwaring van eventuele claims in de toekomst. De Staten ging hier niet mee akkoord.

Huidige locatie
Het parlement besloot de huidige locatie van het ziekenhuis wenselijk te vinden voor het nieuwe ziekenhuis. Tot 23.00 uur debateerde het parlement over het nieuwe ziekenhuis. Uiteindelijk sprak de Staten, met elf stemmen voor en tien tegen, de wens uit het nieuwe ziekenhuis bij het huidige ziekenhuis te willen.

Vrijwaring
Osepa vindt het verzoek van Hodge tot vrijwaring vreemd, omdat in de Staatsregeling wordt geregeld dat een minister verantwoordelijk is voor genomen beslissingen. Hodge probeert zijn verantwoordelijkheid door het vragen om vrijwaring van zich af te schuiven en dat kan volgens jurist en voormalig gevolmachtigd minister Osepa niet.

Motie
Dat het parlement een motie aanneemt, wil niets zeggen over de verantwoordelijkheid van de regering. De motie is een richtlijn voor de regering. Die neemt uiteindelijk de beslissing, aldus Osepa. Hij vindt dat de bevolking recht heeft op een goed ziekenhuis. Een andere locatie en op handen zijnde schadeclaims zijn niet in het belang van Curacao.

Osepa vertelt aan Rick Hart van Radio Hoyer 2 wat hij vindt van de vraag van Hodge tot vrijwaring:

32 reacties op “Sheldry Osepa: ‘vrijwaring kan niet’”

 1. @Shernon Osepa, fyi: MFK heeft de studieschuld niet betaald zoals gesteld, maar ‘weggewerkt’. Het bedrag waar het om ging was 70.000 nafls. Hoe dat in zijn werk ging, zie http://www.abcourant.com/adarchief/20110905.pdf:

  “Overigens is Osepa evenals de andere leden van het ‘pastechi-verbond’ dankbaarheid verschuldigd aan deze regering, nadat de rechtzaak rond de te betalen studieschuld van ruim 70.000 door partijgenoot en minister van Financiën werd stopgezet.”

  Hele artikel:

  Osepa inderdaad
  pastor onwaardig

  Terecht stelt Osepa dat het een
  belediging is voor de missie om
  hem te vergelijken met een
  pastor. Dat laat onverwijld dat
  hij wel heeft getracht zich voor
  te doen als een pastor op het
  moment dat de politieke keu-
  ken hem te heet werd. Het is
  een vrij bekend fenomeen dat
  mensen hun geweten proberen
  vrij te pleiten door met God, de
  bijbel en het geloof te zwaaien.
  Een voorbeeld daarvan zijn de
  namen van schepen die ge-
  bruikt werden tijdens de trans-
  Atlantische slavenhandel. In
  1562 zeilde Sir John Hawkins
  van Plymouth naar West-Afrika.
  Zijn vlaggenschip was De Jezus
  van Lubeck’ en het was op deze
  reis dat slaven voor het eerst
  werden meegenomen door de
  Engelsen naar de Nieuwe
  Wereld. Op een andere reis
  kaapten Hawkins’ gevangenen
  een Portugees slavenschip en
  noemden het ‘De genade van
  God’.
  Dat het heet is in die politieke
  keuken blijkt uit de brief d.d. 1
  juni van minister Donner aan
  de Tweede Kamer: ,,Ik heb de
  afgelopen week geconstateerd
  dat de situatie op Curacao in
  toenemende mate zorgwekkend
  is, gegeven het feit dat de inte-
  griteit en het aanzien van de
  regering en van de Centrale
  Bank van Curacao en Sint
  Maarten in het openbaar debat
  in opspraak zijn geraakt.”
  Elk normaal denkend mens zou
  zich in een hoekje gaan zitten
  schamen, maar de balk in eigen
  ogen belemmert de quasi vro-
  me Osepa om naar zichzelf te
  kijken. Overigens is Osepa
  evenals de andere leden van het
  ‘pastechi-verbond’ dankbaar-
  heid verschuldigd aan deze
  regering, nadat de rechtzaak
  rond de te betalen studieschuld
  van ruim 70.000 door partijge-
  noot en minister van Financiën
  werd stopgezet.
  Ik hoop oprecht dat Osepa zich
  nooit meer voordoet als pastor
  want daarmee beledigt hij in-
  derdaad deze nobele roeping.
  Schoenmaker blijf bij je leest en
  heb geen kapsones.

  Omayra Leeflang, Curaçao

 2. @ Shernon Osepa. Ik wacht af en verzoek u aub het niveau van dit gesprek hoog te houden………..

  Begin voor alles bij jezelf. Het gaat niet om laf zijn maar om voorzichtig zijn vooral voor anderen en jij had Sheldry met dat voor ogen heel wat kunnen besparen. Een ongepast soort moed gebruik jij. Verder heb je nog steeds niet inhoudelijk op de reacties gereageerd en dat is pas laf. Van de studieschuld begrijp je ook al geen snars, want het is niet ongebruikelijk of strafbaar en kan er geen sprake zijn van terugbetaling tenzij Sheldry dat zou doen vanwege een nieuwe hoge moraliteit na zijn afkeer van de MFK te hebben uitgesproken. Heb je die titels van je gekregen in een of andere supermarkt bij aanschaf van pakjes boter of hoe zit het echt zonder te liegen.

 3. Het gaat om een bedrag van 70,000 gulden (zie het Antilliaans Dagblad van 5 september 2011) dat Osepa is kwijtgescholden. Niet de tonnen dus waar hier over werd geschreven, maar niettemin nog een substantieel bedrag.

  Wanneer gaat Osepa terugbetalen of kunnen we de MFK aansprakelijk stellen die deze pastechi heeft uitgedeeld?

  Las laatst dat er iemand het gevang in ging vanwege heling van een iPod van nog geen 1,000 gulden, dus er wordt hier duidelijk gemeten met 2 maten.

  En wat is Sheldry stil? Verschaf eens duidelijkheid Sheldry!

 4. @Shernon,

  laat Sheldry maar bewijzen dat het niet is afgelost.
  dat zou toch eenvoudig moeten kunnen.
  De MFK is Maffia en deze betalen met maffia geld, dus de betaalbewijzen zullen niet te vinden zijn.
  Het is echt jammer dat Sheldry, zo dom is geweest om met deze partij in zee te gaan.
  volgens mij had hij een grootse toekomst, nu alleen nog maar een fout verleden.

 5. Zoro (jammer dat je schuilt achter een pseudo-naam en niet durft open naar voren te komen).
  Dat zegt boekdelen van wat voor soort lafaard je bent. OSEPAs komen ALTIJD openlijk naar voren. Dat hebben wij van onze ouders geleerd.

  Met betrekking tot de zogenaamde schuld van Sheldry, weet iemand wanneer de MFK het betaald heeft????? Wat was het bedrag????? Iemand heeft ergens gezegd dat hij feiten heeft. Gelieve concrete informatie te verschaffen!!!!!!! Gelieve de documenten bij te voegen want met het speculeren komen wij ook niet ver..

  Als dit inderdaad waar is dat MOET Sheldry het terugbetalen PUNTO!!!!!! Ik wacht af en verzoek u aub het niveau van dit gesprek hoog te houden………..

 6. @ samuel. De zogenaamde studieschuld van de heer Osepa heeft iedereen van “horen zeggen”.

  Je mist de pointe van zijn studieschuld. Het gaat erom bij welk soort partij en mensen hij dit heeft geregeld. Betaling van de studieschuld door de overheid is in sommige gevallen niet ongebruikelijk en het is ook niet strafbaar. Sheldry wilde helemaal niet zo graag minister worden en heeft hij zijn huid zo duur mogelijk verkocht om hem te kunnen overhalen. Het is heel goed voor hem als het niet “van horen zeggen” is, want veronderstel dat het wel iets is wat niet door de beugel kan. Ik blijf de bekentenis van die Osepa een domme zet vinden ten nadele van Sheldry en gezien de reacties denken er meer zo.

 7. @alle reacties.
  Uit uw reacties blijkt duidelijk hoe mensen op Curacao denken en handelen.
  Om de kern van de zaak draaien!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
  De inhoud van het artikel betrof het verzoek van Min.Pres Hodge tot vrijwaring!!!!!!!!!!.
  Dat heeft iedereen kunnen horen en lezen
  De zogenaamde studieschuld van de heer Osepa heeft iedereen van “horen zeggen”.

 8. @ Shernon Osepa. Ik hoef geen perfect Nederlands te schrijven. In feite mijn werkgebied is zo groot dat ik amper Nederlands spreek.

  Nee, dat hoef je zeker niet en is van belang, dat je begrijpelijk iets zinnigs te vertellen hebt. Je bent nog niet in staat geweest om inhoudelijk de reacties te beantwoorden en dat zou je toch moeten kunnen op basis van algemene ontwikkeling. Wie A zegt moet ook B zeggen. Sheldry zal je niet dankbaar zijn, dat je de deksel van zijn beerput hebt afgehaald. Hebben jullie echt alleen door geld van ouders kunnen studeren of heeft de belastingbetaler er ook aan meebetaald? Probeer met je taalprobleem ons niet van het echt belangrijke af te leiden, want daarvoor zijn we net iets te slim.

 9. Sander, je hebt volkomen gelijk.

  Het feit dat Sheldry Osepa gestudeerd heeft maakt zijn lidmaatschap en ministerschap van een criminele partij nog veel erger, want hij kan niet zeggen ‘ich habe es nicht gewusst’.

  Sheldry zal zijn zakken goed gevuld hebben, onder andere met een kwijtgescholden studielening, maar is ook alle respect kwijt geraakt en dat is onbetaalbaar.

  Niemand denkt bij Sheldry Osepa aan zijn diplomas maar wel aan de manier waarop hij zich in ruil voor een paar vette pastechis voor het karretje van een louche partij heeft laten spannen.

  Zou Sheldry Osepa zich niet schamen voor zijn kinderen? Of geeft hij hen de levensles mee dat voor een vette pastechi alles veroorloofd is, zelfs je verbinden aan criminelen?

 10. @ing. Shernon Osepa, BBA, MSc

  dat u aangevallen wordt op een paar taalfouten vind ik ook flauw.
  maar dat u zich zo voor laat staan op uw titels vind ik onnodig.
  iemand die toevallig het geluk heeft gehad om goede ouders te treffen en het ook gelukt is een paar diploma”s te behalen.
  is iets om dankbaar over te zijn.
  niet iets om over op te scheppen.
  Dipoloma”s zeggen niets over iemand zijn karakter of over zijn eerlijkheid.
  Als u net zoals uw neef/broer/zoon Sheldry Osepa de foute keuzes heeft gemaakt, dan bent u ook geen knip voor de neus waard.

 11. Shernon Osepa,

  Respect voor uw ouders dat ze hun vier kinderen hebben laten studeren. Maar hebben dezelfde ouders hun kinderen zo weinig normen en waarden bijgebracht dat zij zich bij een mafia partij als de MFK aansluiten?

  En dat de kinderen Osepa gestudeerd hebben maakt het allemaal nog veel erger. Ongeschoolden als de Jacintha Constantias, de Pik Pisassen en de Rudney Garmessen kun je het niet kwalijk nemen dat ze geloven in en zich laten misbruiken door Gerrit Schotte.

  Maar van iemand die gestudeerd heeft mag je toch verwachten dat hij afstand neemt van een criminele partij. Zo niet Sheldry Osepa, die wordt er zelfs minister van en neemt zo lees ik hier schaamteloos een pastechi van enkele tonnen in ontvangst.

  Ja, de kinderen Osepa hebben gestudeerd. Maar hebben ze ook wat geleerd?

 12. Prof.Dr.Ir. L.U.L..

  Ik hoef geen perfect Nederlands te schrijven. In feite mijn werkgebied is zo groot dat ik amper Nederlands spreek. Ik ben toch blij dat u mij heeft verstaan. En natuurlijk ben ik trots een OSEPA te zijn, geboren in een arme wijk Kanga op Curacao, maar met ouders die een visie hadden, zijn all hun vier kinderen nu professionals. Ik ga mij nu voorbereiden om een presentatie in het Portugees te geven. Stuur mij aub uw email adres dan ik het voor u versturen, ik hoop dat u mij dan kan helpen met het Portugees. Wij moeten gewoon de haat uit de gemeenschap uitbannen en elkaar helpen. Ik ben bereid dat te doen, ben jij ook??Muito Obrigado.

 13. Sheldrey Osepastechi.

 14. iedereen die met de MFK in zee gaat is corrupt.
  als je dat nog niet snapt na alle bewijzen die tegen Gerrit zijn aangevoerd en je blijft lid van deze partij.
  dan is het duidelijk dat je ook pastechi”s lust.

 15. Hand onder de kin kan lekker lullen, maar is intussen dus wel flink zijn zakken aan het vullen. Kan iemand nadere informatie geven over het bedrag dat Sheldrey Osepa terug moet betalen aan Studiefinanciering?

  En kunnen hierover Statenvragen gesteld worden, met name over de rol die Gerrit Schotte / MFK hierin gespeeld heeft?

  Kan het bedrag, naar ik vernomen heb tonnen, zowel bij Schotte als Osepa teruggevorderd worden?

  Wellicht kunnen studenten die moeten terugbetalen aan de Stichting Studiefinanciering hun betalingen opschorten tot Osepa het hele bedrag teruggestort heeft, want ‘lei pa un ta lei pa tur’. Al weet ik dat MFK het principe aanhangt van ‘all people are equal, but MFK people are more equal than others’.

  Schande Osepa, schaam je.

 16. Ing. Shernon Osepa BBA Msc, uw fraaie collectie titels (ik spaar gewoon postzegels) kan niet verhullen dat u een Osepa bent en daarom in deze even geloofwaardig bent als pa Hendrik die in een pyama met foto van zoon Gerrit Schotte slaapt.

  Een onderzoek bij Studiefinanciering heeft naar mijn informatie inderdaad aangetoond dat op last van de MFK de studieschuld van Sheldrey Osepa is kwijtgescholden. Een integer politicus accepteert een dergelijk pastechi niet. Maar een integer politicus houdt zich zowiezo verre van alles wat MFK is, en wat betreft heeft Sheldrey natuurlijk bij voorbaat al de schijn tegen.

  Maar wie weet kan Sheldrey net als de bestuurder van BZV een gebaar maken en de tonnen die hem kwijtgescholden zijn terugstorten op de rekening van Studiefinanciering, waar andere studenten tot in lengte van jaren maandelijks aan moeten betalen.

 17. @ Shernon Osepa. De nieuwe regering waarvan Sheldry deel uit maakte heeft besloten om niet verder met de zaak te gaan. Dit vanwege het feit dat de omstandigheden niet zijn veranderen en de kans was zeer groot dat Sheldry de zaak weer zou winnen.

  Wat zit jij goed mis met “het feit”. Die regering had de filosofie van iemand kapot procederen ondanks het besef van verlies en dat heeft ons heel wat gekost, waarbij je aan miljoenen moet denken. Dat kon de regering natuurlijk niet doen bij Sheldry. Ik neem aan, dat je de voorbeelden kent. Waarom zeg je niets over zijn aanzienlijke door ons betaalde studieschuld?

 18. @ ing. Shernon Osepa, BBA, MSc.
  “Sheldry heeft naar de RECHTER gestapt “, “…en wou naar hoger beroep met die zaak”, “Dit vanwege het feit dat de omstandigheden niet zijn veranderen “, “Sheldry sorry dat ik dit had moeten zeggen “, “…. dat je naasten je in enig vorm proberen te verdedigen”
  Probeer eerst eens fatsoenlijk Nederlands te schrijven voordat je reageert, met al je zogenaamde titels.

 19. De waarheid moet gezegd worden!!!!! De overheid heeft ten onrechte geprobeerd een schuld op mr. Sheldry Osepa te boeken voor een buitenlandse opleiding (NL) die hij gevolgd heeft op verzoek van de overheid. Sheldry heeft naar de RECHTER gestapt en de RECHTER heeft hem in het gelijk gesteld. De overheid was NIET blij met de beslissing (nota bene Sheldry was niet in de politiek destijds) en wou naar hoger beroep met die zaak. De nieuwe regering waarvan Sheldry deel uit maakte heeft besloten om niet verder met de zaak te gaan. Dit vanwege het feit dat de omstandigheden niet zijn veranderen en de kans was zeer groot dat Sheldry de zaak weer zou winnen. Sheldry sorry dat ik dit had moeten zeggen ik weet dat je kwaad op mij zal worden, want je wilt niet dat je naasten je in enig vorm proberen te verdedigen. Maar als iemand die rechtvaardig probeert te zijn denk ik toch dat ik dit moet zeggen.

 20. KOBARDES !!!
  Ook onze “leiders” verschuilen zich continu en zijn SCHIJTLUIZEN die hun handelen al bij voorbaat proberen in te dekken als ze de fout in gaan.
  KIND van de REKENING is dus weer NOS PUEBLO want die worden NOOIT GEVRIJWAARD van het falen van “onze leiders”
  Wel veel geld en voordeeltjes opstrijken als bestuurder maar VERANTWOORDELIJKHEID NEMEN …… never nooit niet dus …
  NOS KULTURA tog….!!!!!!!

 21. Alleen de BOTICA’S in Otrobanda hebben Rosaria ( pais) al voor een vermogen gesteund met zijn campanges bij de laatste verkiezingen,en daar moet wel wat voor terug worden gedaan of niet dan,ze zijn allemaal uit het zelfde hout gesneden de heren politici.EN HET VOLK BLEEF IN HEN GELOVEN, ONDANKS DAT ZIJ VOORGELOGEN WORDEN,ZIJ WORDEN BELAZERD WAAR ZIJ ZELF BIJ STAAN DOOR DEZE MARIONETTEN.

 22. De ministers moeten de juiste keuze maken voor Curacao. Dat betekend onpartijdig. Een schadeclaim is niet voor Curacao. De principe is dat je niet meer schade toebrengt dan dat er al was.Dus Hodge kon onmogelijk akkoord gaan met een schadeclaim. Wanneer beginnen we met een echte nieuwe lei om het goed te doen voor Curacao. NIeuwe ziekenhuis moet komen . En het oude moet later goed schoongemaakt worden en voor iets anders gebruikt worden.

 23. Osepa heeft zichzelf weten te vrijwaren van het betalen van een studieschuld, want die heeft de MFK volledig kwijtgescholden zo heb ik vernomen.

  De MFK zorgt goed voor zijn mensen, over de rug van alle andere studenten die wel moeten terugbetalen.

  Sheldrey heeft altijd overal commentaar op, prima,maar hier zwijgt hij in alle talen over.

 24. Handelingen van ‘n Marionettenkabinet

 25. @ Philippe. Ben jij ook zo benieuwd hoeveel ministers Wiels in de volgende periode weer met wachtgeld gaat vervangen?

 26. Schadeclaim? Verhogen we toch gewoon de OB tot 12%…

 27. Wat het ziekenhuis ook mag gaan kosten nadat met de bouw begonnen is, het kan nooit meer zijn dan wat de gemeenschap heeft betaald voordat met de bouw wordt gestart.
  Vragen om vrijwaring lijkt nog een erfenis van z’n functie bij de Pueblo Soberano Bank, een minister onwaardig.

 28. Dat krijg je ervan als de Staten i.c. Wiels feitelijk vanuit de Staten wil regeren. Normaal heeft de regering een beleid en controleren de Staten.

  Hier wil Wiels dat de Staten regeren, de marionetten die minister heten, doen wat hij zegt (anders ophoepelen.. ) en dat Justitie de controle doet als er iets niet deugt bij de overheid. Zo wordt het steeds gekker. Van een normale Staatsinrichting met scheiding van machten heeft Wiels niet veel begrepen. De volgende wetten van Machiavelli (tips voor heersers of zij die het willen worden) komen automatisch weer in gedachten). Kernpunten…

  Wet 25 Herschep uzelf: Accepteer niet de rollen die de maatschappij u opdringt. …etc

  Wet 26 Houd uw handen schoon: Laat anderen de kolen voor u uit het vuur halen, zodat uw eigen handen schoon blijven en u ze zelfs niet in onschuld hoeft te wassen…etc

  Wet 27 Mensen lopen graag gedwee achter het vaandel aan – maak daar gebruik van: Houd uw woorden vaag maar vol belofte: leg sterker de nadruk op enthousiasme dan op rationaliteit en helder denken.

 29. Als vrijwaring niet kan dan kunnen ze meteen beginnen met schadeclaims jegens de MFK ministers en minister president!

 30. IK geef die denker niet vaak gelijk maar nu wel,Hoge is een marionet,hij moest als MP weten dat hij deze vrijwaring niet op deze manier kan en mag krijgen,dus ministers gewoon direkt opstapen en laat de betweters zelf minister worden en zelf straks als het fout gaat voor de schade (privé) opdraaien,de renovatie van het ziekenhuis gaat een vermogen kosten met onze lokale aannemers niet dat zij het niet kunnen maar er zullen allerlij stagnaties op duiken bij zo’n oud gebouw die de kosten gaan verhogen met miljoenen,Wiels & CO ga maar vast sparen.

 31. Osepa heeft zichzelf wel weten te vrijwaren van zijn opgebouwde studieschuld, die hem door de MFK volledig is kwijtgescholden.

  De MFK zorgt goed voor zijn mensen, uit de zak van de belastingbetaler wel te verstaan, en Osepa neemt alle cadeautjes graag aan, want op enige integriteit heb ik ‘hand onder de kin’ nog nooit kunnen betrappen.

 32. @ op handen zijnde schadeclaims zijn niet in het belang van Curacao.

  Een typisch MFK standpunt alsof we het geld voor schadeclaims voor het opscheppen hebben. Het is wel interessant of en wie Curacao voor de schadeclaims aansprakelijk kan stellen. Dat een vrijwaring onmogelijk is was niet zo moeilijk te bedenken.