• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Staten heeft gisteren met elf stemmen voor en tien stemmen tegen, duidelijk gemaakt dat zij de huidige locatie van het Sehos ook geschikt vinden voor het nieuwe ziekenhuis. Versgeperst.com ging de straat op en wilde van voorbijgangers weten of zij dit ook de juiste locatie vinden.

De 57-jarige Mistika is hier grotendeels mee eens. Zij vindt dat Otrobanda een centrale plek is, maar misschien niet op de plek waar het huidige ziekenhuis staat. “Als het nieuwe ziekenhuis op het Amstelterrein komt te staan, dan is dat weer veel te ver voor de bewoners van Banda Abou. Otrobanda ligt in het midden.” Mistika hoopt dat het nieuwe ziekenhuis snel wordt gebouwd. “Over de toestand van het huidige ziekenhuis wil ik niet eens praten.”

‘Bouw het!’
“Voor de mensen die daar liggen is het vervelend, want er moet afgebroken en gebouwd worden”, zegt Erwin (70). “Waar moeten die mensen dan heen? Ik vind het Amstelterrein een betere locatie, zowel voor de mensen in Banda Abou en degene die in Oostpunt wonen. Het Amstelterrein is ook een geschikte locatie voor het landen van een traumahelikopter. De politiek praat hier alleen maar over, wanneer gaan ze nu echt iets doen? Ze praten al vijftig jaar over een nieuw ziekenhuis, stop met praten en bouw het!”

Veel bacterieën
Vivian (60) zegt dat het Sehos een heel oud gebouw is met veel bacterieën. “En dan willen ze het nieuwe ziekenhuis daar neerzetten? Dat gaat veel last opleveren”, zegt ze. “Er liggen daar zieke mensen, waar moeten die dan naar toe? Het gebouw is al slecht, dan moeten ze deels afbreken en bouwen. Het is gewoon een last.” Voor Vivian maakt het in principe niet zoveel uit waar het ziekenhuis komt te staan, zolang dat maar niet is waar het Sehos nu staat. “Zet het anders op een andere plek in Otrobanda.”

‘Verbouwen kost meer’
De 28-jarige Jermaine vindt dat het nieuwe ziekenhuis op het Amstelterrein moet worden neergezet. “Het verbouwen kost veel meer geld. Je kan het Sehos niet in één keer neerhalen en een nieuw ziekenhuis op dezelfde plek neerzetten. Dat moet stukje voor stukje.” Ook Jermaine zegt dat het een ontzettende last zal zijn voor de mensen die daar liggen. “Zij hebben alle rust nodig. Daarnaast heeft het Sehos al zoveel problemen. Als ze het nieuwe ziekenhuis hebben gebouwd op het Amstelterrein dan kunnen de mensen rustig worden overgeplaats. Dit gaat naar mijn idee veel sneller en kost ook minder geld. Bij de haven is voor een mij een centrale plek en ik denk ook voor iedereen. Als je het goed bekijkt ligt dit terrein in het midden van het eiland.”

Otrobanda
Chantal (21) vindt daarentegen dat het nieuwe ziekenhuis liever in Otrobanda moet worden gebouwd. “Er staat daar nu al een ziekenhuis en het is een goede locatie voor iedereen. Dit geldt ook voor mensen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer.” Ook de 33-jarige Richard vindt de huidige locatie goed. “Het is een centraal punt voor zowel de bewoners van Banda Abou en Banda Ariba. Het is handig dat het ziekenhuis zich in de stad bevindt in verband met calamiteiten. Daarnaast is het ook makkelijk bereikbaar.”

2 reacties op “‘Stop met praten en bouw het ziekenhuis!’”

  1. Als gekozen regering leiders dien je beslissingen te nemen die later pas beoordeelt worden op goed of fout. Men vergeet dat men gekozen is om dat te doen. In de kwestie van waar te bouwen durft niemand zijn handen te branden. Dit bewijst weer eens dat het de bestuurders alleen te doen is zichzelf van mooie banen te voorzien en het liefst ook nog de zakken hiermee goed te vullen.

  2. Ke hubo di sanatorio?