• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een 46-jarige man is vandaag door het Gerecht veroordeeld voor mishandeling van zijn ex op 8 juli 2011 en verbale bedreiging en via sms op 9 juli 2011. De zaak is vier maal eerder ter zitting gebracht en behandeld, maar werd telkens aangehouden door een psycholoog en psychiater voor nadere rapportage.

Dat meldt het Openbaar Ministerie. De man zou door de problemen met zijn ex labiel, gokverslaafd en suidiciaal zijn. Volgens de psychiater is de man geheel toerekeningsvatbaar voor zijn daden. Tijdens het Gerecht verklaarde de dader dat de problemen allemaal verleden tijd zijn. “Ik ben over mijn ex heen. Ik heb geen problemen meer.”

Eis
De officier van Justitie heeft een voorwaardelijke gevangenisstraf geëist van zes maanden en een proeftijd van twee jaar. Reden voor de voorwaardelijke straf is dat het een relatief oud feit betreft en de man zich hierna goed heeft gedragen. Daarnaast eiste de officier vanmorgen een werkstraf van 150 uur en als bijzondere voorwaarde een verplicht reclasseringscontract en een contactverbod met zijn ex. De man heeft al negen dagen in voorarrest gezeten en is door de rechter-commissaris op vrije voeten gesteld.

2 reacties op “Veroordeling voor mishandeling en bedreiging van ex”

  1. Mishandeling is slecht een (belachelijke) werkstraf waard. Dus als je nog wat tijd over hebt, “ga respectloos je gang” ……….

  2. pril