• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een meerderheid van de Staten heeft gisteren tijdens de ministerraad ervoor gekozen de huidige locatie van het ziekenhuis (Sehos) te behouden, en wil hier het nieuwe ziekenhuis neerzetten. De coalitiepartijen Pueblo Soberano (PS), PAIS, PNP en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran diende de motie in.

Met elf stemmen voor en tien stemmen tegen is de motie aangenomen. Demissionair premier Daniel Hodge steunt de motie volledig, maar zei daarbij wel dat hij de beslissing voor de bouw van het nieuwe ziekenhuis aan het nieuwe parlement overlaat.

Lees hieronder de motie (Papiamentstalig):

Staten wil huidige locatie ziekenhuis behouden 

11 reacties op “Staten wil huidige locatie ziekenhuis behouden”

 1. @Zorro, Lening voor ziekenhuis kan alleen als er een sluitende exploitatie kan worden aangetoond.

 2. @ samuel. 1. Er wordt hier en in de Tweede Kamer al gesproken over een obligatielening tegen lage rente, omdat de aanwijzing zeer waarschijnlijk deels zal vervallen. Daarmee lijkt dit probleem van de baan.

 3. Feiten en conclusie:bouw nieuw ziekenhuis.
  Feiten: a} Door de financiiele aanwijzing opgelegd door Nederland kan de Curacaose
  regering geen lening afsluiten voor de bouw van het ziekenhuis;
  b) De Curacaose regering besluit de bouwkosten van het ziekenhuis niet op te
  in de begroting 2013 en volgende jaren.

  Conslusie: a) Het ziekenhuis wordt door private geldschieters gebouwd en gexploiteerd.
  b) Het ziekenhuis wordt door private geldschieters gebouwd en verhuurd aan
  de Curacaose regering.
  In beide situaties is de Curacaose regering verantwoordelijk voor het zorgen voor de
  nodige medische specialisaties.
  In beide gevallen ontstaat financieel gewin voor de private geldschieters en wordt de
  rekening doorgeschoven aan de rest van de bevolking.

 4. De Staten “besluiten” dat het ziekenhuis op zelfde plek moet komen?
  Laat ik nu altijd gedacht hebben dat die lokatie geen eigendom was van het eiland…
  Heb ik iets gemist of wordt het steeds gekker?

 5. @ Ingomar. Dat zou je toch aan het nadenken moeten zetten.

  Dat is bij Wiels gebeurd en hij zat dicht bij het vuur. Hij concludeerde in de Staten, dat die hele zaak naar rotte vis stinkt en misbruikt is om andere problemen met dat Amstelterrein op te lossen zoals daar is dat het ons het meer dan het dubbele van de aanvankelijke aankoopprijs van 8 miljoen zou kosten. Daar kon wel een flinke pastechi van af.

 6. En nu kan het volgende ruzie maken beginnen… over wie er gaat bouwen, programma van eisen, kleur van het ziekenhuis..

  We zijn weer terug bij af en miljoenen guldens lichter. Eeuwig zonde.

 7. @ Ingomar, ik hoop oprecht dat het een beslissing is, echter weet je hoeveel beslissingen er al geweest zijn rondom dit nog steeds te bouwen ziekenhuis vanaf pakweg 1963-65?

  Als al die beslissingen echt waren geweest dan bestond het eiland uit alleen nog maar ziekenhuizen, zoveel hadden we er dan al.
  Ik vertrouw hier niets en niemand in dit eilandelijk politieke tranendal. Dus nu eerst maar eens zien of dit stand houdt.

 8. De enige plek voor onze nieuwe ziekenhuis is Otrabanda the one and only geen pastechi voor de Partido Maffia/Fasista/Kameleon.

 9. Tuna, wat een onzin kraam je uit! Je leeft teveel in het verleden. Kabinet Schotte en haar bestuur is alweer twee kabinetten en bestuursperiodes terug! En inderdaad is er nu eindelijk een beslissing, en wat voor een. Zelfs a-politicus, expert en minpres Hodge vraagt om een vrijwaring voor het genomen besluit. Hodge, net als kabinet Betrian, raadde dit besluit af. Dat zou je toch aan het nadenken moeten zetten.

 10. Praatjes vullen geen gaatjes. Tijd om te beginnen met bouwen!

 11. Er is een beslissing, maar een beslissing op Curaçao is iets waar nog minstens een keer of wat over beslist moet worden, toch?

  Blijft men toch bij deze beslissing dan heeft Gerrit en de MFK een probleem, het Amstel terrein en de daarbij behorende pastechi is dan verkeerd gelopen. Drechi !