• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Media in het Caribische deel van het Koninkrijk geven te weinig aandacht aan de activiteiten rondom de inhuldiging van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima. Dat zegt Mavis Albertina, mediaconsultant en lid van het Nationaal Comité Inhuldiging tegenover Radio Hoyer 2.

Als er een persbericht wordt gestuurd, vindt iedereen het leuk om het te publiceren, maar Albertina mist het eigen initiatief van de media. Ze is daar erg teleurgesteld over en vindt de media te commercieel. Ze mist maatschappelijke betrokkenheid, het gaat tenslotte om ons Koninkrijk, aldus Albertina.

Koningslied
De scholen hebben het idee van de Koningspelen massaal omarmd en daar is Albertina heel blij mee. 90 procent van de 40.000 kinderen op alle eilanden doen volgens Albertina mee. Voor het koningslied daarentegen was weinig animo. Dat lied wordt op 30 april in Nederland en alle delen van het Koninkrijk tegelijk ten gehore gebracht.

Dromen
Mensen kunnen het volgens Albertina nog goed maken door hun eigen droom in te sturen. De leukste dromen komen in een boek dat iedereen in het Koninkrijk kado zal krijgen.

7 reacties op “‘Weinig aandacht voor inhuldiging’”

 1. @Jan, Ben jij erachter welke zaken Wiels dan in NL wilde doen daar? Kan me er niks bij voorstellen, maar misschien heb ik iets gemist?

  @Opmerker, Mijn eigen mening: Een functie die op grond van afkomst of familiebetrekkingen of vriendjespolitiek kan worden vervuld, past niet in den democratie. Ben van mening dat gekwalificeerde (!) personen in hoogste openbare functies gekozen moeten worden, daarin past een Koningshuis dus niet.

  Bovendien is het zielig dat iemand als Willem Alexander niet bijv. elke 7 jaar van baan kan veranderen. Wat een keurslijf, dat doe je toch niemand aan! Zelfs als hij het zat is en afreedt is zijn broer de klos..raar toch?

  Verder ben ik me ervan bewust dat we Wiels’ PS democratisch tot grootste partij hebben gemaakt en dus zijn zijn meningen (nu PAIS zo tam blijkt) van doorslaggevend belang en de moeite waard om onder de aandacht te houden.

  Strijden voor een eigen paspoort is niet nodig, we glijden vanzelf af naar Venezuela als hun Malvinas. Kwestie van tijd en Nederland zal er niet om rouwen. Geopolitiek ligt het ook voor de hand. We moeten ons gewoon meer tegen Nederland verzetten dan komt Venezuela ons bevrijden. De USA zal het ook prima vinden want ook die moeten bezuinigen.

 2. @ opmerker.
  je pakt het heel goed op, namelijk we hebben het geld niet, kijk in NL pakken gemeenten de feesten op

 3. #1,2,3; o,o,o wat kunnen we weer eens lekker negatief doen. Er zijn nog genoeg mensen op Curaçao die wel interesse hebben in de inhuldiging. Maar we gaan maar weer eens lekker kankeren en er allerlei zaken bijhalen die met deze inhuldiging niets van doen hebben.
  Waarom gaan jullie niet strijden voor een “nieuw Curaçaos paspoort”?
  Lever je paspoort met je Nederlandse nationaliteit dan maar gelijk in en daarna heb je recht van spreken. Je hoeft echt niet koningsgezind te zijn maar een beetje respect voor anderen die dat wel zijn mag er best zijn. Oh, ja, wat de definitie van respect is hebben we nooit geweten en begrepen.
  Sjoerd; waarom niet zelf een finaciele bijdrage leveren?
  Henkie: je reageert net als de politiek, feest vieren van andermans geld.
  Maaskant: waarom opnieuw Wiels in het “zonnetje” zetten? heb je geen eigen mening?

 4. Wiels is flink omgedraaid, hij gaf namelijk aan in de media “We zijn hier om zaken te doen”.
  Helaas zal Nederland niet meer in de buidel tasten. Dat is over en uit. En wat het koningshuis betreft. Dat is niet meer van deze tijd, ik ben dan ook al vele jaren lid van het Nieuw Rep. Genootschap. Dus wat mij betreft gaat het langs mij heen.

 5. @henkie, laat jamaloodin en hakim hun belastingschulden betalen en er is weer geld.

 6. we hebben geen geld en de koninkrijksregering stuurt geen geld, dus geen feestje, het was wat anders geweest als er een zak met geld was gekomen , ja dan hadden de geldgraaiers voorop gestaan om het te organiseren.

 7. Beste Mavis,

  Het is niet politiek correct om er aan mee te doen…We kijken wel uit, voor je het weet maakt Wiels je tot landverrader en wacht de “zak van Sinterklaas” of een bodybag… Straks komen er weer “politici” (Wat een zwaar woord voor deze types..) en die hebben ons het volgende verteld, snap je..

  1. Het Koninkrijk bestaat alleen maar op papier. (Dit verklaarde PS-leider Helmin Wiels in de Staten Cie.)

  2. :“Jullie (Nederlanders) hebben gedurende vierhonderd jaar ons land gebruikt voor slavenhandel en mensenhandel. Jullie rijkdom is gefundeerd op mensenhandel en het plunderen van jullie koloniën”. (Onze grootste partij meldde dit egen NL)

  3. De stelling van Wiels dat Nederland achter de [nooit aangetoonde…] oliebronnen van Curaçao aanzit…

  4. Partijleider Wiels “De Tweede Kamer interesseert mij geen moer en ik stuur de Tweede Kamer naar zijn moer.”

  5. Wiels:.”Curaçaoënaars zullen nooit volledig gelijk zijn in het Koninkrijk, dat is gebaseerd op slavernij en nog steeds racistisch is”

  6. Met PS minister Monk (met pseudo presidentiele,sjerp) moesten we op Koninginnedag Tula te herdenken in plaats van het Koningshuis..

  7. Wiels wil ”alleen met een lid van de koninklijke familie om de tafel” als hij ”voor de onafhankelijkheid van Curaçao kan tekenen” en wilde de Koningin niet ontmoeten. Dus wat zeg ik tegen de Koning?

  Als echte YDK gaan we dus zeker niet meedoen en de Makambas hebben het te druk met “onder elkaar”. Het feestje zal hier in stilte wegglippen.. Het enige dat we hopen is dat de nieuwe Koning in NL amnestie geeft voor gevangen (kan hij doen, want ze willen gevangenissen sluiten) en dat de familie dan over een paar maanden weer compleet op het eiland is.