• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Onbekenden hebben gisteravond vier toeristen uit Nederland overvallen in een huis in Fontein. Dat meldt de politie, die gisteravond rond 22.00 uur deze melding heeft ontvangen. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar de daders.

 
Vier gemaskerde mannen verrasten de slachtoffers. Eén van de overvallers had een geweer, en drie hadden een kleiner vuurwapen. Ze gingen naar binnen en dwongen de familie op de grond te gaan liggen. Daarna werden de slachtoffers vastgebonden en kregen ze een wit laken over hun hoofd zodat ze niets zagen. In een ongeveer een half uur gingen de inbrekers hun gang en namen bezittingen mee.

Informatie
De politie is op zoek naar getuigen en informatie. Mensen die meer informatie hebben over de overval, kunnen contact opnemen met het Overvalteam op de telefoonnummers 8666140 en 8666192. Ook alarmnummer 911 en de anonieme tiplijn 108 zijn bereikbaar.

35 reacties op “Vakantiegangers overvallen in huis Fontein”

 1. Spike, helemaal gelijk.Het aantal inwoners van Curacao is ongeveer net zo groot als dat van Den Bosch (circa 150.000) en Nederland heeft er circa 120 maal meer. Als er in Nederland 120 x zou gebeuren wat er op Curacao gebeurt, dan zouden heel veel Nederlanders zich heel onveilig voelen. Net als veel mensen op Curacao trouwens. Een mooie plek op aarde waar ik de afgelopen 30 jaar pakweg zo’n 13-15 keer geweest ben. Precies weet ik het niet meer. Ook ik heb de (negatieve) veranderingen zien gebeuren, maar die gebeuren in Nederland ook. De corruptie aan de top was er toen ook al, maar is nu meer zichtbaar. Is in Nederland trouwens ook zo. Het is een maatschappelijke ontwikkeling denk ik, die wereldwijd speelt. Alleen is Curacao zo ontzettend afhankelijk van toerisme en dat zouden die stomme gastjes met (denk ik) niet meer dan vier hersenscellen zich eens moeten bedenken. Criminaliteit: jammer maar handen af van de toerist. dat zou een “boevencode” moeten zijn:) .
  Trouwens: zelf kunnen de mensen op Curacao er ook wat van als het gaat om bangmakerij. Ik heb altijd goed opgelet (moet iedereen trouwens overal doen) en heb me op Curacao nooit onveilig gevoeld en ben daarbij op plaatsen geweest waar de meeste inwoners die ik ken zelf nooit EENvoet zouden zetten. maar heb daarbij mensen ontmoet en gesproken, die ik anders nooit ontmoet zou hebben. Ook mooi en onvergetelijk.
  De laatste jaren doe ik het rustig aan en gedraag ik me als pensionado en logeer ik op het Chogogo Resort op Jan Thiel. Een waar paradijs en daar (bij Jan Thiel) zijn ze er nog, die vriendelijke, gastvrije mensen. Dus gewoon naar Curacao blijven gaanzou ik iedereen aanraden. Wie dat in deze crisistijd nog kan betalen is trouwens sowieso al dubbel bevoorrecht.
  Ad

 2. Zolang de politie van curacao liever op hun dikke reet blijft zitten
  veranderd er niks. Het is het meest lachwekkende politiekorps ter wereld.
  Lui , corrupt, crimineel. Dus ja wat moet je dan anders verwachten.
  Ken iemand die zo een vuurwapen bij een agent kon kopen. Zoveel verdienen ze ook niet
  dus waarom zouden ze geen graantje mee pikken in de criminaliteit.
  Maar ja zolang de Antilliaanse luiheid overheerst blijf je dit houden. Dus m.a.w zolang de regering liever op hun reet blijven zitten en links en rechts alleen maar blijven graaien zal het nooit veranderen. Als curacao ooit onafhankelijk wordt is het leed helemaal niet meer te overzien.

 3. Heet grost van deze reacties zijn gewoon triest.
  Curacao is een mooi eiland met hele vriendelijke mensen, zoals elk land heeft ook curacao te maken met rotte appels die de naam van het eiland in verlegenheid brengen.
  Criminaliteit zie je overal ter wereld OOK in Nederland,
  grensrechter dood geschopt?
  meisje 9 zwaar mishandeld
  ach ik ga niet in herhaling vallen Josef heeft al genoeg punten gemeld.

  ik ga jaren op vakantie naar curacao en tuurlijk zie je de laatste tijd de “crisis”inslaan des ondankt blijven de bewoners vriendelijkheid en geluk uitstralen onderling maar ook naar de toerist.

  mensen die besluiten niet meer naar curacao op vakantie te gaan is hun goed recht.
  maar vergeet niet dat het ook in ons eigen koude Neder(kikker)land kan gebeuren, Jongen zaait dood en verderf in winkelcentum capelle.. Ga je nu ook massaal verhuizen naar een ander land? en dan weer verhuizen als daar ook iets gebeurt?

  mensen als je jezelf ZO goed vind om alleen negative reacties te plaatsen, laat dat dan achterwegen.

 4. Henk & Ingrid,

  Nederland heeft dat goed gedaan dan. Want dat Nederland nu met het vingertje wijst (maar zich bijvoorbeeld 10 jaar geleden er zelf schudlig aanmaakte) is natuurlijk een heel groot verschil of niet?

  Diegene die het meest met het vingertje wijst zijn de Henk en Ingrids… waar jij ook onder (elkaar) hoort….

  Ow ja bedankt voor de slavernij, want het is nu natuurlijk veel beter (de situatie zou namelijk onverandert blijven als slavernij zich niet had voorgedaan)….

  Grapjas!

 5. Wat een grapjassen hier.. lekker wijzen naar andere landen.. en er verder niets aan doen.
  Waarom een klein eilandje waar iedereen elkaar kent vergelijken met een land van 17 miljoen (waar trouwens een groot deel van de criminalteit door ydk veroorzaakt wordt) en een miljoenen stad als Rio. Ik stel voor dat jullie een vakantie naar Kabul of Baghdad boeken tja er is geweld maarja dat is overal op de wereld toch?

  Vooral zo doorgaan! straks komt er niemand meer!

 6. @ Peter

  Vuurgevecht Amsterdam-W (je zou er zomaar kunnen lopen_
  Toeristen overvallen innhotel in de Amsterdamse binnenstad
  Rotterdam gisteren iemand neergeschoten
  Meisje bijna doodgeschopt
  Knikpartij Wallen door motorbendes (je kan er zomaar per ongeluk zijn)
  Bijlmoord
  weer arrestatie Waalre
  lokstudenten ongezet tegen rovers

  ens
  enz

  Let wel, ik praat nets goed, absoluut niet, en vind dat de overhead nog steeds veel te weinig ingrijpt maar helaas kun je altijd op de verkeerde plek terechtkomen in elk land ter wereld.

 7. @ Door, op 11-04-2013 om 19:23

  Wat zal dat een rust geven.

 8. Heel erg voor de slachtoffers. Zij hebben vast lange tijd uitgekeken naar een welverdiende vakante op dushi Curacao. En hun hardverdiende centen hieraan uitgeven… Heel erg!
  Veel sterkte voor de familie!

 9. @Maria:
  U geeft een uiterst zielige reactie, uw hoofd zit niet centimeters maar meters onder het zand. wat is uw constructieve bijdrage om het tij te keren dan? het wegjoelen op dit forum? makkelijk hoor. de toeisten sector is van zeer groot belang voor het eiland. waar de regering en overheid blijkbaar faalt iets te doen aan de veiligheid van zowel de toeristen als bewoners wordt het tijd dat juist de bewoners actie gaan ondernemen. zelf loop ik mee in een buurtwacht, op kleine schaal, maar toch. of het helpt? weet ik niet, maar het begin is er. uw reactie is er 1 van de makkelijke weg.

 10. Ook wij hebben besloten om met onze groep 4663 mensen niet meer naar Curaçao op vakantie te gaan, we gaan nu maar eens op Aruba vakantie vieren!

  Geloof je die ook Door?

 11. Ik snap de reactie van Peter wel. Ik kom zelf elk jaar als toeriste naar Curacao. Ik heb het in de loop der jaren wel achteruit zien gaan en ben ook wat voorzichtiger. Ik heb me altijd voorgenomen dat ik mezelf op vakantie nooit zou laten “opsluiten” op een resort want dat is geen vakantie…maar….ik moet zeggen, we gaan wel alsmaar meer die kant op en dan vrees ik dat ik ook uit ga kijken naar een ander vakantieoord.

 12. Karel Martina, op 11-04-2013 om 19:48 schreef:

  ja hoor, je hebt HELEMAAL gelijk karel, pabien!!!
  wilt u alstublieft even terug keren naar de werkelijkheid of blijf je in deze maffe gedachten veder hangen???

  het is heel simpel, de criminaliteit neemt gewoon toe op Curacao, dat is slecht voor het toerisme (zo als je al uit verschillende reacties hier onder kan lezen). ik praat helemaal niks goed wat er gebeurt, ik woon zelf op san sebastian (de straat naast fontijn). en vind het vreselijk wat er gebeurt op Curacao, maar ik vind ook dat sommige mensen iets beter moeten kijken naar het percentage toeristen wat hier komt en wat overvallen word, want dat valt vreselijk mee als je het vergelijkt met landen in zuid- midden Amerika.

  Dus ik vraag aan iedereen die op ONS curacao woont, laat je grote mond rusten en je gedachten wat meer na denken, wie weet kom je met een oplossing, want op versgeperst constant negatief lopen zijn kom je geen stap veder mee!

 13. @ jasmijn. Ik denk, dat toeristen zeker voorzorgsmaatregelen nemen, maar daarmee kan je dit soort criminaliteit niet met zekerheid van je weghouden. Inderdaad is het overal, maar mensen zoeken dan toch naar bestemmingen waar dat het minste voorkomt en zal Curacao zeker niet de eerste keuze worden.

 14. Men moet altijd voorzorgs-maatregelen nemen, OOK toeristen, OVERAL op de hele wereld gebeuren zulke dingen, EN bij het inchecken MOET men de toeristen erop wijzen dat ze veiligheid in acht moeten nemen. In Rio de Janeiro doen de hotels het OOK. Niet zomaar er op los gaan tijdens je vakantie

 15. Misschien moeten we van de nood een deugd maken en ons eiland verkopen als een adventure island, en overvallen horen daar gewoon bij. Adventure vakanties zijn helemaal de mode nu en de setting is er eigenlijk al klaar voor.

  Zo worden toeristen nu al op Hato verwelkomd door een norse immigratiebeambte waar de eerste adventure is erlangs te komen. De tweede adventure is vervolgens de taxi, nou ja taxi, in andere landen worden er met die auto’s vee vervoerd en de ongeschoren taxichauffeur in korte broek met vuil hemd past daar helemaal bij. De derde adventure is vervolgens met die taxi de weg oprijden. De chauffeur houdt zich zelf aan geen enkele verkeersregel en zijn medeweggebruikers evenmin, waardoor je auto’s naast over je heen en onder je door ziet vliegen. De volgende adventure is vervolgens zelf je koffers uit de taxi halen en zien wat je moet betalen, want een meter hebben de taxis natuurlijk niet en de chauffeur spreekt alleen Papiamentu, waardoor je je niet moet verbazen dat je op Sunset Heights staat in plaats van het door gevraagde Sunset Waters.

 16. Ook wij hebben besloten om met onze groep 15 mensen niet meer naar Curaçao op vakantie te gaan, we gaan nu maar eens op Aruba vakantie vieren!

 17. Laten we hopen dat ze gepakt worden! Hoewel hiermee het probleem zeker niet opgelost is!

 18. @ opmerker, als ik teveel op details in ga in mijn verhaal , wordt voor heel veel mensen op ons kleine eilandje duidelijk om wie het gaat. Maar de dame in kwestie kennen we al vele jaren , en was een huisvriendin ! Vandaar mijn cynische reactie , door de teleurstelling en het hele verdrietige aan het verhaal.

 19. Wat een triest verhaal zeg. Ga je lekker vakantie vieren op curacao overkomt je dit. Heel erg jammer. Zeer slecht voor het eiland ook. Als de nederlandse toerist inderdaad weg blijft is de ellende helemaal niet meer te over zien. Weg inkomsten voor de mensen en de criminaliteit zal alleen maar toenemen. Criminaliteit heb je overal in de wereld. Dat is waar. Maar het is de laatste tijd op curacao wel drastisch toegenomen, helaas. De situatie daar bij fontein nodigt blijkbaar wel uit voor dit soort overvallen. Ik meen mij te herinneren dat er niet zo lang geleden een soortgelijk verhaal op deze site stond. Als je daar langs rijd en de situatie overziet is dat ook niet zo raar. De oude begroeiing is er weg gehaald en heeft plaats gemaakt voor een prachtig mooi nieuw hek. En voor dat hek wat kleine plantjes die er nog wel even over gaan doen voordat ze een mooie natuurlijke haag vorman.En daarmee voorkomen dat dit soort lieden zo naar binnen wandelen. Misschien eens wat aan die situatie veranderen misschien???? Een hek is er op Curacao niet voor de sier maar heeft een duidelijke functie. Op andere soortgelijke resorts zie je toch gewoon een muur met daarop scheermessen of prikkeldraad en dat is niet voor niks.Zoals nu maar weer eens duidelijk bewezen is. Dus Villapark Fontein aan de slag! Verbeter deze situatie. Of wil u uw dikbetalende toerist nog langer bloodstellen aan dit soort criminaliteit? Als je het de criminelen zo makkelijk maakt vraag je ook om dit soort situaties. Je zou bijna zeggen eigen schuld…….. Jammer genoeg kan de niets vermoedende toerist dit niet kan weten vanuit nederland. Maar deze mensen zijn helaas wel het slachtoffer.

 20. E bon yu di Korsou.

 21. @Maria, ga zo door.. lekker vinger wijzen naar anderen.

  Maar de toerist blijft straks weg. gaan we onze centjes wel in een ander land uitgeven!

 22. Zozo, de knuppell is in het hoenderhok gegooid door Peter. Hij verwoord wat er leeft, ws uit emotie, en dat recht heeft hij, net zoals iedereen recht heeft om hierop te reageren. Dat heet vrijheid van meningsuiting. Steek je hoofd niet in het zand, de criminaliteit loopt de spuigaten uit. Dit gaat banen kosten en geeft een slecht imago.nu in de Nederlandse pers, sraks in de Amerikaanse, en die zijn daar helemaal overgevoelig voor, hypocriet, maar waar.

 23. Is het moeilijk om te lezen wat er leeft onder de toeristen? Er is iid in NL ook veel criminaliteit, maar naar ratio is het op Curacao te erg. hoeveel economische peilers zijn er verder nog? Vergis jullie niet, dit komt in NL ook in de pers. De reacties hier lijken op de overbekende struisvogel.Curacao is afhankelijk van het toerisme, niet andersom. Er zijn genoeg bestemmingen om te kiezen. Ik wens alle goed bedoelende, hardwerkende mensen op het eiland het allerbeste, hoop oprecht dat jullie nieuwe regering voor een omslag kan zorgen. Nog 1 ding: armoede lijdt niet bij iedereen tot een criminele inslag, dat is pas kort door de bocht. Houdoeeee!!

 24. #Suikerdiefje. Beetje naïef geweest? Je geeft geen reden op waarom je zomaar iemand zoveel geld “in bewaring” geeft. Maar je weet waarschijnlijk wel wat een suikerdiefje doet. De naam zegt het al. Het is toch ook niet zo dat zoals de waard zijn gasten vertrouwd?
  Advies: In het vervolg een dergelijk vogeltje geen suiker meer voorhouden.
  Als ik jou was zou ik een andere naam kiezen.

 25. Zoals Peter reageert, zo zijn er veel meer. Het is nu al de zoveelste overval op toeristen. Of er in andere landen ook wat gebeurt dat doet niet ter zake, dat is het onderwerp niet. Het onderwerp is de steeds meer toenemende overvallen op toeristen op Curaçao.

 26. #Suikerdiefje. Beetje naïef geweest? Je geeft geen reden op waarom je zomaar iemand zoveel geld “in bewaring” geeft

 27. Gaat goed.
  Morgen in de Telegraaf?

 28. Peter, een uiterst zielige reactie. Blijf maar weg. Nederland is vergeleken met Curacao een paradijs. Niks geen criminaliteit! Daar kan je hooguit overhoop geschoten worden als je op een zatermiddag in een winkelcentrum loopt. Er zijn helemaal geen mishandelingen of mensen die worden doodgeschopt, ben je gek! Daar worden geen kinderen gemolesteerd, verkracht en vermoord. Hoe kom je erbij? Moet ik nog doorgaan? Dat dit op ons eiland gebeurt is te gek voor woorden, maar ik vraag me af welk land je nog bedoelt met veiliger oorden? Dahaag Peter, veel plezier op je volgende vakantie. Vergeet je niet je harnas mee te nemen?

 29. @Peter

  Goh dat word moeilijk dan voor je om iets te zoeken. En ga zeker niet in eigen land op vakantie als je in nld woon, levens gevaarlijk!

 30. @richy, is toch anders.. eiland waar iedereen elkaar kent en waarvan toerisme 1 van de belangrijkste industrien is en een groot land met miljoenen inwoners.. maar blijf maar weg uit Nederland.

 31. @peter,
  zielige reactie.
  alsof de rest van de wereld veilig is????
  het is tuig, maar deze heb je overal.
  helaas percentueel wel wat veel hier.
  wat te verklaren is door armoede en inteelt (op een eiland is er al gauw een familieband en dat doet iets met de hersenen bij de kindjes).

 32. @Peter,

  Jammer voor jouw. Ik zou ook niet naar Nederland gaan (of blijven), daar is gisteren nog een 9 jarig meisje half doodgeschopt tijdens een beroving:

  http://www.dichtbij.nl/capelle-krimpen/regionaal-nieuws/artikel/2730889/meisje-9-zwaargewond-in-ziekenhuis-na-beroving.aspx

 33. Vooral zo doorgaan, is goed voor het toerisme.

 34. Dit doet voor mij de deur dicht. Genoeg, basta. Voor mij geen vakantie meer naar Curacao. Jammer, maar ik ga naar veiligere oorden. Het gebeurd te vaak.

 35. Wat zijn het toch een dushi hende ! Pas zelf ook opgelicht voor 5000 naf door zo’n lief eilandskind , die het nodig vond , gekleed in haar keurige kantoormantelpakje met ons geld , haar schoenen en tassen verzameling nog verder uit te breiden. Dus ook zonder masker en wapens …….levensgevaarlijk !!