• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een 37-jarige man die in februari zijn ex bedreigd, vastgebonden en mishandeld zou hebben, is donderdag door de Amerikaanse autoriteiten aangehouden in Miami. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). De verdachte zou ook geprobeerd hebben haar te ontvoeren.

“We wisten we waar hij was en hielden hem in de gaten”, vertelt Norman Serphos, woordvoerder van het OM, aan Versgeperst.com. “We hebben hem toen op een singaleringslijst gezet, en ook een rechtshulpverzoek aan Amerika gedaan. Dat hield in dat hij aangehouden zou worden als hij zich zou melden op bijvoorbeeld een luchthaven.”

Retourticket
“Maar op de dag van zijn retourvlucht meldde hij zich niet. Wij wisten voor welke dag hij geboekt had, maar hij kwam die dag niet. Waarschijnlijk voelde hij nattigheid,” denkt Serphos. “Daarmee was de tijd rijp om over te gaan tot aanhouding.”

Zestig dagen
Een lokale rechter heeft zijn arrest formeel bevestigd. De Amerikaanse wet schrijft dat voor. Het OM heeft nu zestig dagen de tijd om een formeel aanhoudingsverzoek in te dienen, en is daar volgens Serphos mee bezig.

2 reacties op “Verdachte mishandeling en bedreiging aangehouden”

  1. Ik had hem toch wat slimmer ingeschat.. slim hoor om naar Miami te vluchten en dan gewoon je pinpas te gebruiken..

  2. Hmm ja hoor.. ze ontvoerd iemand en wil die wellicht vermoorden en dan ga je daarna meteen op ‘vakantie’ naar Miami (en vliegen via Aruba) en tevens verwijder je al je profielen van FB en Linkedn etc. terwijl je een bedrijf hebt..
    June je bent erbij! maar laat hem maar een jaartje in Miami county jail zitten.. zal hem goed doen!