• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag deelt John Baselmans zijn mening over het ‘paradijs’ waarin wij leven.

 
Curaçao dat heerlijk eiland liggend in de blauwe Caribische zee met vele witte stranden en een zon in overvloed. Genietend van gezellige muziek en een heerlijk drankje en een goede keuken. Heerlijk zo een leven, niet een zorg is te groot want die smelt weg onder de warme zon. Blijft er dan nog wat zorgen hangen weten we het altijd nog wel even te ‘regelen’.

De wekker gaat, ogen worden geopend en dan..

We pakken ons krantje en zetten de radio/TV aan en worden op een subtiele manier benaderd met berichten over; kinderen die verkracht worden door hun ouder of familieleden. Overvallen, berovingen moorden/afrekeningen. Een ISLA die mensen bewust dagelijks vermoordt. Verhalen over de corrupte financiële wereld, justitie en politiek. Drugstransporten waarmee tientallen miljoenen dagelijks verdiend worden. Drinkwater waar bewust gif in vermengd wordt. Dwalende politici en instanties. Geld met bloed besmeurd wat lokaal gezuiverd wordt. Het dumpen van veel huis- en chemisch afval op land en zee. Ons beetje natuur dat weg geschraapt wordt voor beton. Wapen-/drugshandel via onze containerhaven. En niet te vergeten kinder- en mensenhandel.

Mijn ogen zien een totaal ander paradijs als waar we van droomden zo juist. Och, laten we onze ogen weer sluiten en genieten van de heerlijke muziek, lieve dames en het goddelijk vocht. Dat alles onder de heerlijke zon en op een wit strand. O ja, vanavond is er weer een feest, niet vergeten!

Welkom in ons paradijsje Curaçao.

20 reacties op “Ingezonden: Welkom in ons paradijs”

 1. en daar gaan we weer stelletje azijnzeikers help die man en ons curacao en kom met oplossingen !!

 2. @ LoBA production. Uit mijn reactie heeft u op kunnen maken dat ik met veel RESPECT over de heer Baselmans, zéker een heel wijs mens, schrijf. Met de woestijn bedoel ik inderdaad dit eiland waar niet enkele, maar velen hem niet willen of kùnnen (….) begrijpen. Velen zeker NIET kijken hoe die aangekaarte problemen NU eens opgelost moeten worden en dáárom hoor je dezelfde problemen steeds weer. ‘Raar’, hè? Standaard is het verweer van die velen: de melder is een zeurpiet, hij brengt de boodschap te vaak en zeker nooit goed, hij moet het eiland maar verlaten, hij heeft altijd negatieve kritiek en vooral, onnozelheid ten top, andere landen erbij halen, waar het zogenaamd nog erger is, want dat gaat zeker helpen…….. Oooh, verzin eens wat nieuws als het IQ dit toelaat, graag.
  Schakel dan eerst het knopje voor de hersenen op aan.
  Tegen zoveel DOMheid is toch niet te vechten en daarom die zinsnede over die (intellectuele) woestijn. Heer Baselmans

 3. Websitechecker geeft het volgend:
  Over het domain Johnbaselmans.com. Johnbaselmans.com heft op dit moment 7 bezoekers per dag. De gemiddelde gebruiker van de website bekijkt ongeveer 2 pagina’s per bezoek, samen bekijken zij 14 pagina’s per dag. Dagelijkse advertentie inkomsten voor Johnbaselmans.com zouden zijn € 0,00 wat Johnbaselmans.com met zijn bezoekersaantal en inkomsten een geschatte waarde geeft van € 53,00 De website wordt gehost door Lunar Pages en staat op dit moment op positie # 17.823.894 van de wereld website ranglijst. Bekijk hieronder meer website statistieken over Johnbaselmans.com.

  Wortofweb geeft:
  Website Traffic
  9 visitors / day
  270 visitors / month
  3,240 visitors / year
  30 pageviews / day
  900 pageviews / month
  10,800 pageviews / year
  Alexa Rank: 16,462,452

  Om een ideetje te geven±
  Funda heeft
  Webstatistieken funda
  Aanbod op funda.nl Herkomst bezoek
  Bezoekers per maand: 10,7 miljoen
  Unieke bezoekers per maand: 4 miljoen
  Bekeken pagina’s per maand: 219 miljoen
  Bekeken pagina’s per bezoek: 20 (gemiddeld op internet: 6,2 pagina’s)

 4. Ik ben beslist niet altijd positief over de schrijfsels van Baselmans maar dit vind ik goed van Baselmans om dit weer eens op te schrijven. De kritiek op zijn stukje komt van de “wegkijkers” die al doorspelend ( !) het eiland zien verzuipen.

 5. @Lynn, 1 groot verschil. Dit is een klein eilandje waar iedereen elkaar kent en waar je ook niet makkelijk vanaf kan vluchten of komen. Je zou dus minder narigheid hier verwachten.

 6. Ik ben het helemaal met Aurelius eens.
  Helaas heft Baselmans zelden of nooit iets opbouwends te melden wat tot gevolg heeft dat veel mensen denken oh jee daar heb je hem weer.
  C’est le ton qui fait la musique.

 7. @Fernando. Dit is mijn echte naam. Baselmans heeft altijd kritiek in zijn pseudointellectuele stukjes. Hij is altijd negatief. We moeten opbouwen, niet afbreken.

 8. (NL) De wekker gaat, ik zet de televisie aan en lees online de krant.

  Een peuter van het balkon gegooid, schrik om vleesschandaal, overvallen, moorden en afrekeningen, mogelijk oorlog motorbenden, de jeugd aan de drugs. Verhalen over de corrupte financiële wereld, de banken, justitie en politiek. Drugstransporten waarmee tientallen miljoenen dagelijks verdiend worden. Dwalende politici en instanties. Wapen-/drugshandel via onze containerhaven. En niet te vergeten de mensenhandel.

  Wake up this is the real world. Paradijsjes bestaan niet. Als je de wereld wil veranderen, begin dan bij jezelf. Je kan niet verwachten dat andere veranderen, het enige waar je invloed op hebt is jezelf. Dus actie zou ik zeggen. Want wat je nu wil bereiken met dit stuk is mij een raadsel.

 9. Net als in de rest van de wereld…..

 10. Zeer opvallend, NIEMAND ontkent de door Baselmans vermelde ernstige (!!) feiten! Maar ook (bijna) niemand wenst er overduidelijk ook maar wat aan te doen nu en in de toekomst!
  Dat is nu precies de laakbare denkwijze / laksheid van velen van Curaçao!!

 11. @Fernando Marcellus Aurelius, Lagun 🙂

 12. “Als roepende in de woestijn”

  Als team LoBa production willen we toch even reageren op bovengenoemde uitspraak.
  John heeft diverse websites, waarvan zijn persoonlijke site bezocht wordt door 5 to 10 duizend mensen per dag. Hij maakt nog wel eens mee dat er zelfs ruim 1.5 miljoen bezoekers op een dag komen. Iets wat op een gegeven moment vorige host niet aan kon en hij moest verhuizen naar een host in het buitenland.

  Zijn boeken worden zeer frequent gedownload en is nu al over de 5.5 miljoen gestegen.
  Bij zijn laatste boek, wat in 66 talen is te lezen en wat door de lokale pers veelal verzwegen is, loopt de gratis download zo goed dat er dagelijks over de 200 mensen zich aanmelden op zijn FB pagina. Er zijn ook diverse buitenlandse uitnodigingen binnen voor interviews.

  De vele mails worden dagelijks door ons beantwoord anders kan John niets meer creëren.

  Of John dan “een roepende is in de woestijn” valt dan te bezien. Het zou dan in de lokale woestijn zijn voor enkele personen?

 13. Misschien kan John een politieke partij oprichten

 14. Beste John,
  Het is minder belangrijk gelijk te hebben, maar om je gelijk te krijgen!
  Change your attitude and strategy.
  Ik denk dat je meer mensen gaat bereiken.
  Succes

 15. Willen alle criticasters van de heer Baselmans zo dapper zijn hun echte naam te vermelden? Het onder pseudoniem leveren van kritiek op de stukjes van de heer Baselmans is wel erg goedkoop!

 16. Je moet nooit stukjes schrijven na gezopen te hebben, die indruk krijg ik er van, het wordt dan zo een sentimenteel huilverhaal.

  De situatie beschreven, geldt voor veel plaatsen op deze aardkloot, overal zijn zaken die niet kloppen en gecorrigeerd zouden moeten worden. Vul die correctie in, lokaal en tot het niveau bereikbaar, vergeet het grotere beeld, want dan ga je er onder door.

 17. Ja, John je bent inderdaad een zeurpiet (ik ook trouwens), maar je slaat de spijker (helaas) telkens wéér op de kop, hoe je het ook vertelt. Want er verandert ook helemaal niets. En als je zoiets weer schrijft, papagaaien velen altijd maar weer zeeeer orgineel dat je het eiland dan maar moet verlaten. Zodat zij òngestoord door kunnen gaan met RESPECTLOOS zijn tegen wie of wat dan ook. Zielig en gevaarlijk. Succes roepende in de woestijn!

 18. Ik ben het volkomen met Aurelius eens. Het is jammer, Baselmans, dat je je eigen werk met dit geneuzel weer ten gronde richt. Wat wil je nu eigenlijk bereiken met dit stuk? Denk je dat niemand de door jou genoemde punten ziet? Denk je nou echt dat niemand daarbij stil staat? Je kunt niet van iedereen verlangen dat zij op de barricaden gaan zoals jij destijds deed. Het is inderdaad de manier waarop je het verwoordt! Houd er maar mee op, er is niemand meer die jou serieus neemt. Dat is jammer, want je bedoelt het goed. Maar je bent je doel voorbij geschoten. Wat bij velen overbljft is een diepe, geïrriteerde zucht bij het lezen van jouw stukjes. En dat verdien je niet.

 19. Wat baselt die man alweer

 20. Meneer Baselmans, wat zeur je toch over het drinkwater man! Het is hartstikke goed. Kijk dat jij denkt dat een beetje fluor giftig is, is jou probleem. In Belgie voegen ze het ook toe en het scheelt miljoenen op jaarbasis door uitsparing op zorgkosten bij de tandarts.
  Je bent een zeurpiet geworden, John. Ik raad je aan terug te gaan naar Continentaal Nederland en in godsnaam op te houden met zeuren. Iedereen die ik ken, ergert zich hieraan, zowel Makabas als YDK. Houd er mee op, of ga weg! Je zegt de dingen op zo’n manier dat er niets veranderd en het alleen polariserend werkt. Het krediet wat je hebt opgebouwd door je goede werk heb je ondertussen wel verspeeld. Het allervervelendste is nog wel dat de meeste kritiek die je hebt een goede grond heeft, maar door de wijze waarop je het zegt, neemt niemand het aux serieux. Je bereikt dus het tegengestelde met wat je wilt. Dat is je overigens door meerdere forumgebruikers toegevoegd geworden…