• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Openbaar Ministerie (OM) BES, Korps Politie Caribisch NL, Jeugdzorg en Gezinsvoogdij en de Voogdijraad hebben maandag het protocol ‘Meldingen kindermishandeling door Jeugdzorg en Gezinsvoogdij en Voogdijraad bij het OM en politie’ getekend. Het protocol geldt op Bonaire, St. Eustatius en Saba.

“Kindermishandeling vormt een ernstig individueel en maatschappelijk probleem”, erkent Korps Politie Caribisch Nederland. “Jeugdzorg en Gezinsvoogdij, de Voogdijraad, de politie en het Openbaar Ministerie onderkennen hun rol in de aanpak van kindermishandeling en de maatschappelijke verantwoordelijkheid die daarmee gepaard gaat.”

Samenwerkingsafspraken
Het protocol richt zich op de samenwerkingsafspraken over het doen van melding van ernstige (vermoedens van) kindermishandeling vanuit Jeugdzorg en Gezinsvoogdij en de Voogdijraad bij de politie en het OM. Doel van het protocol is het leveren van een gemeenschappelijke bijdrage aan het stoppen van kindermishandeling. Dit gebeurt door het bevorderen van een voortvarende en goed op elkaar afgestemde aanpak bij en communicatie tussen Jeugdzorg en Gezinsvoogdij, Voogdijraad, politie en het OM.

1 reactie op “Protocol meldingen kindermishandeling”

  1. Bestaat er een kindertelefoon (nummer) op het eiland, waar kinderen over dit soort problemen anoniem kunnen praten? Vertrouwenspersonen? En mogelijk van daaruit verder.
    Daadwerkelijke opvang indien nodig?
    Niet alleen maar weer mooi praten / ‘praatafspraken’ maar ook echt iets NU direct doen!