• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag deelt ook Betsy Bos, een van de hoofdpersonen uit de documentaire ‘Onder Elkaar’, haar mening over de documentaire.

Beste Mildred & Annegre,

Het blijkt maar weer met jullie ingezonden reactie- dat jullie een expert zijn in de waarheid verdraaien. Ook wij werden door John John benaderd om mee te willen werken aan een POSITIEVE documentaire over Curaçao.

Tijdens ons kennismakingsgesprek kunnen we ook enkel beamen wat John John zegt en schrijft: Jullie afkeer van de documentaire “Curaçao” van jullie collega’s. De vragen gingen over de Wiels uitspraken “ en/of en we nog wel normaal over straat konden lopen door zijn uitspraken” -wat natuurlijk nog steeds kan.

Natuurlijk wilden jullie alles weten over de rijke Nederlanders hier. Terwijl wij juist zeiden – “dat het juist leuk zou zijn om te gaan filmen bij mensen met een rijk leven hier op Curaçao. De Nederlanders en Curaçaoënaars die genieten van het eiland -waarbij de wekker ook vroeg in ochtend afgaat -maar juist dubbel van hun vrije tijd genieten van al het moois en goeds wat het eiland heeft te bieden.”

Ook wij hebben jullie met deze mensen in contact gebracht maar zij waren niet interessant genoeg om uit te zenden of zelfs te filmen omdat je met hun uitspraken wellicht geen kijkcijfers haalt! Gelukkig achteraf! Wel vonden jullie mij “helaas” wel interessant genoeg om mijn uitspraken over kattenbrokjes, pindakaas en de Bruna uit te zenden.

Al mijn andere positieve uitspraken over Curaçaoënaars en waarom we zo hier prettig leven met hun, zijn natuurlijk niet uitgezonden. Onze negatieve ervaringen hebben wij je ook uitdrukkelijk verboden te filmen omdat dat helaas overal in wereld kan gebeuren en gebeurt! Ook in Nederland waar 15x is ingebroken in mijn zaak toentertijd! “Het moest een positief verhaal worden over Curaçao!”

Natuurlijk had je je eigen broer kunnen vragen -en filmen- Mildred, waarom hij hier op Curaçao woont! Laat ik maar van het positieve uitgaan dat hij hier net als vele anderen een rijk leven heeft, maar dat scoort niet, blijkt! En dan hadden jullie hier natuurlijk niet zes weken op kosten van de Nederlandse belastingbetaler hoeven te vertoeven.

Ja, we konden de uitzending vooraf inzien. Een dag voor de geplande uitzending! Vol trots belden jullie vorige week wat we van de uitzending vonden. Dat we het zeer slecht/bagger vinden en dat het totaal niet is geworden wat jullie beloofden te gaan maken en dat jullie (mis-)bruik hebben gemaakt van je “persvrijheid”, zo heet dat toch?

Geweldig voor jullie dat jullie twee positieve reacties hebben gekregen van de gefilmde personen. De mijne is het ieder geval niet! Door jullie geweldige uitzending word ik in één adem genoemd met de uitspraken die er gedaan worden, en zelf ook nooit zal zeggen. BEDANKT!

Gelukkig weten mijn vrienden en kennissen wie we in werkelijkheid zijn en hebben wij ze ook onze excuses gemaakt dat wij ze met jullie in contact hebben gebracht.

Groet Betsy

54 reacties op “Ingezonden: reactie Betsy op ‘Onder Elkaar’”

 1. Hoi Betsy, Wat een gedoe om helemaal vanuit een koud en nat Nederland te moeten volgen. Kennelijk heeft de reportage voor enkele kijkers geen volledig beeld gegeven van jouw levenswijze en eigenschappen. Helaas. Want mensen die jou beter kennen weten dat Betsy echt een eigen stijl heeft, helemaal gek is van dieren (en van haar man) en dat ze helemaal niets moet hebben van welke vorm van discriminatie dan ook. Jij ziet altijd de beste kant van mensen, vandaar dat je door dat zooidje in de maling bent genomen. Je verdient beter hoor en als we weer terug zijn drinken we met z’n vieren snel weer eens een glas wijn achter de shutters. Doe wat je wil , gekletst wordt er toch.

 2. @Kelly, waarom sluit jij je dan niet aan bij een politieke partij? Of verwacht jij dat men JOU gaat benaderen? Een eigen politieke partij starten mag ook.
  Wat heb je aan te bieden en wat heb je gestudeerd, begeef je je onder de mensen of wil jij van achter een bureau het land ”besturen?”

  Doe wat je wilt en val ons niet lastig met dat gezeur van jou. Wil jij de politiek in, DOE DAT DAN!!! Niemand houdt je tegen, zorg dat je genoeg zetels binnenhaalt en dan mag jij bij de grote jongens en meisjes zitten en jouw beleid uitstippelen. Je mag dan het echte werk ervaren (hoe gemakkelijk het is) als jij zelf aan het roer zit.
  De beste stuurlui staan aan wal.
  Pffffffffff

 3. @ga, zelfs in NL ken ik genoeg Nederlanders die Papiamentu spreken. En heel toevallig woon ik hier wat langer dan 2 jaar en spreek ik wel vloeiend Papiamentu.
  Maarrrr blijf jij maar in hokjes denken hoor Ga!. Daar wordt het op Curacao zeker beter op. En maar klagen. En blijven we inderdaad met die bepaalde mensen zitten. Die vinden het duidelijk niet zo belangrijk dat oa het onderwijs en gezondheidzorg op Curacao beter wordt. Want hun kinderen gaan naar prive (Nederlands of Engelstalig) onderwijs en vliegen naar het buitenland voor de juiste gezondheidszorg. Want zij kunnen het betalen. Uit wie zijn zak ook alweer. Oh ja die van het volk.

 4. @ga, tja dan blijf je zitten met de Jamaloodins, Schottes, Constancias, Coopers etc.

  LANG LEVE DE CORRUPTIE!

 5. @Kelly, in Nederland krioelt het van de Curacaose en Surinaamse ministers, joe daar zijn heel veel allochtonen ministers. NOT.
  Wie minister wilt worden op Curacao moet de taal die het volk spreekt kunnen spreken anders zit je daar maar voor spek en bonen. Niemand zit te wachten op een Nederlandse regent waar iedereen zich aan moet passen op Curacao.
  Die tijd hebben we gelukkig gehad. Ga een echte baan zoeken!
  Ik zie het al voor me, een Congolees die na twee jaar minister in Nederland wil worden.
  En ook nog een grote mond geven omdat het hem niet wilt lukken.
  Schitzofrenie heet dat.

 6. Hai Mildred als YDK wil ik je vragen waarom jou broer als Surinamer niet in Suriname woont het leven op Curacao is zeker een rijk leven!! Betsy blijf lekker op Curacao wonen and make our island een kleurrijke eiland!!

 7. @wo, je hebt gelijk. zolang je corrupt bent, geen kwaliteiten hebt dan kan je in Curacao minister worden. huidskleur is niet belangrijk zolang je maar Ja en amen zegt op wat de partijleider wil.

 8. Beste Betsy,

  Ik vond jou juist de meest sympatieke persoon uit de hele docu. Het is jammer dat de documentairemaakster een verdraaid beeld heeft laten zien. Een beeld dat een cliché benadrukt waarvan men voordehand al weet dat het stof doet opwaaien. Het zijn sensatiezoekers en het is een kwalijke manier om op deze manier kijkcijfers te winnen. Het is goed dat jij op versgeperst.com je verhaal hebt gedaan.

  Daarnaast vind ik het genoemde idee in de reacties over een real life soap nog niet zo’n slecht idee. Je hebt altijd hard gewerkt en geniet nu van het leven op Curaçao. Het is duidelijk dat je al het positieve er uit haalt en dat is toch wat iedereen graag wil? Genieten van het leven. Je lijkt me ook een komisch persoon en zelfs je paraplu’tje heeft iets excentrieks op een komische manier! In mijn ogen heb jij je op een leuke manier laten zien. En geef je kat een knuffel van me, ik weet hoe vervelend het is als je kat maar een soort merk brokken lust!

 9. @Wo, Ik denk dat ik de steen waar jij onder zat voor je heb weggehaald, maar het kwartje is nog niet bij je gevallen. In ieder geval zat ik er niet onder.
  Naar mijn idee hebben we het hier niet over mensen met een lichte huidskleur die dan automatisch NL zouden zijn. Doe even je onderzoekjes en zie dat deze mensen hier zijn geboren. Ik heb het in ieder geval over Nederlanders die hier op latere leeftijd zijn gekomen en in NL zijn geboren,, maar dan wel het aller beste met Curacao voor hebben.
  Advies: sta positief in het leven en probeer niet zo selectief te lezen.

 10. @Kelly, onder welke steen ben jij vandaan gekropen?
  Schotte had het geschopt tot premier van Curacao.
  Adriaans tot minister en op dit moment Etienne van der Horst – Minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening.
  En voor 30 mei 1969 waren allebijna ministers Nederlanders.

  Voordat je zomaar wat roept doe eerst wat onderzoekjes.

 11. @Angelo, ik snap dat het jou een goed idee lijkt wanneer NL-ers op Curacao een politieke partij op zullen richten op Curacao. Maar er zijn echt wel NL-ers geweest die in de politiek zijn gegaan, maar nooit als minister gekozen zullen worden. Maar jij weet net zo goed als ik wat daar de reden van is. En een NL politieke partij, vertel mij eens eerlijk denk jij dat bepaalde polittieke figuren met deze partij zouden samen werken??
  Maar nogmaals, mijn hoop is echt om de Economie, het onderwijs, gezondheidszorg enz van Curacao samen met iedereen ongeacht huidskleur of geboorteland op hoog niveau te brengen. Laat de beste man/vrouw met welke huidskleur dan ook maar opstaan. Maar misschien willen we allebei iets onmogelijks.

 12. @Gebler, nee we hebben het over onze caribbische nederlanders die hier komen en niet werken en in de gevangenis komen, en dat zijn er te veel. anties die hier komen en werken en studeren zijn van harte welkom.

 13. @Kelly – Dus Angelo, de Nederlanders die het beste met Curacao voor hebben blijven niet aan de zijlijn staan, maar worden inderdaad tegengewerkt. Kijk maar wat er nu in de gezondheidszorg gebeurd. We weten allemaal dat die momenteel niet goed is. Er is een NL-er die orde op zaken komt zetten, maar wat gebeurd er nu??? Een vereiste om Curacao op het juiste niveau te krijgen vwb gezondheidszorg, onderwijs, economie enz enz. is wel dat we de ogen open doen. en niet in vriendjespolitiek blijven denken

  Ik moet toegeven dat nederlanders tegengewerkt worden. Een duidelijke voorbeeld is de gezondheid inspecteur de heer Huurman die een geweldige werk doet maar door alle kanten wordt tegengewerkt.

  Maar mijn commentaar was meer over de politiek. Het is heel makkelijk om kritiek te geven over de Curcaose politiek. Steeds lees ik negatieve reacties van de politiek maar niemand neemt initiatie om een partij op te richten om zo de politiek systeem te veranderen.

 14. Henk & Ingrid..?? Anti crimineel tuig? Daar versta ik de goedwillende Antilliaan onder. Dit kromme taalgebruik doet mij het ergste vrezen over jullie intelligentie. Woonplaats Almere??

 15. Tuurlijk zijn er Nederlanders die deze manier van denken hebben. Ben zelf ook in Nederland geboren en al jaren woonachtig op/in Curaçao. Maar voel me absoluut niet aangetrokken tot deze groep Nederlanders. Ik ga om met Curacaoenaars, NL, Surinamers enz enz. Ben niet opgevoed met het idee om naar iemands afkomst of kleur te kijken, maar naar hoe de mens zelf is. Mom, Dad thanks for that). van John John vind ik het een beetje kortzichtig (hij weet wat er te koop is in de wereld hoop ik. Had maar gegoogeld naar Ghettomeisjes op youtube. Had je een gesprek bij de wereld draait door gevonden met reacties op M. Roethof die genoeg zeggen. Deze mevrouw heeft de capaciteit om bevolkingsgroepen goed tegen elkaar op te jagen. Van de geboren Curacaoenaars vind ik het een beetje kortzichtig om nu alle Nederlanders over een kam te scheren. Ook zij willen niet datt we alle Antillianen in NL als criminelen zien omdat er nou eenmaal een groep criminelen uit de Antillen daar is en foute dingen doen. Maar de groep Antillianen in NL die het juist goed doen uiteraard veel groter is. Ik denk dat we met alle nationaliteiten die er op Curacao zijn moeten zorgen dat Curacao beter wordt. Maar dan moeten we wel met zn allen eerlijk zijn en met zn allen hieraan werken.
  Dus Angelo, de Nederlanders die het beste met Curacao voor hebben blijven niet aan de zijlijn staan, maar worden inderdaad tegengewerkt. Kijk maar wat er nu in de gezondheidszorg gebeurd. We weten allemaal dat die momenteel niet goed is. Er is een NL-er die orde op zaken komt zetten, maar wat gebeurd er nu??? Een vereiste om Curacao op het juiste niveau te krijgen vwb gezondheidszorg, onderwijs, economie enz enz. is wel dat we de ogen open doen. en niet in vriendjespolitiek blijven denken.

 16. Walgelijk, wij nemen Betsy wel terug maar dan sturen we ook dat anti criminele tuig terug naar Curacao! fijne reis!

 17. De dames van Plukmedia hebben een gemiste kans laten liggen. Enerzijds om nu echt als eerste een positieve documentaire te maken over Curaçao. Anderzijds om nu eens een keer af te rekenen met hun werkwijze en slechte imago ( Google dwdd Milderd Roethof etc etc etc etc )
  Het meest trieste dat er ook nog een markt voor is, en hun bedrijf hierdoor bestaansrecht heeft en ook nog budget krijgt om zes weken op Curacao te verblijven, in een tijd waar “iedereen moet bezuinigen” om 25 min uit te zenden
  Iedere ondernemer of werknemer die zo functioneert en presteert gaat failliet of wordt ontslagen.

 18. @ Angelo. Wat ik niet begrijp is dat jullie nooit een eigen partij hebben opgericht om ook politiek actief te zijn.

  140.000 bewoners weten heel goed waarom niet.

 19. Waarom zou dit hele gebeuren niet tot iets heel positiefs kunnen leiden? Ik bedoel, wat dachten jullie van een soap over het leven van Betsy. Ik heb al een titel in gedachten: ‘Bets on the Beach’. Hierin wordt dan in laten we zeggen 8 afleveringen het leven van Betsy op dit eiland getoond en komen we er langzaamaan achter waar ze haar poen vandaan heeft. Als hoogtepunt natuurlijk het moment waarop Betsy wraak neemt op die racistische zure pruim uit de kapperszaak. Betsy mag blijven! Ze is lekker gek en na herziening op uitzendiggemist.nl vond ik haar kale kak zo kostelijk overdreven, dat het eigenlijk wel weer leuk is. Volgens mij geniet Bets met volle teugen van het rijke Curacaose leven 🙂

 20. Goh Mildred, ben wel benieuwd wat je broer die hier woont van je uitzending vind… Hij zal wel trots op je zijn.

 21. @Tornado, je kan bepaalde makambas wel uit Nederland halen maar de VOC-mentaliteit niet uit bepaalde makambas. Feit.

 22. Kijk Ik snap best wel dat sommigen van de nederlandse community in Curacao zat is van de “corrupte regering”‘

  Wat ik niet begrijp is dat jullie nooit een eigen partij hebben opgericht om ook politiek actief te zijn. Want als ik bepaalde forums lees hebben juliie talloze experts die alle problemen van Curacao kunnen oplossen. Dus ik moedig jullie aan om z.s.m een politiekpartij op te richten.

  Ik vind het heel triest dat jullie alleen aan de zijlijn (forums,facebook etc) kritiek durven te geven op alles wat slecht gaat op Curcao, en helemaal niks doen om problemen aan te pakken.

  Ow voor degenen die zullen zeggen van ja de curacaose gemeenschap zullen ons niet begrijpen etc etc. Als jullie duidelijke boodschapen naar voren brengen dan zal iedereen jullie begrijpen. Ga vaker met de YDK om en stoppen met denken vanuit de misplaatse superiotiteitsgevoel!!!!

  A.W.

 23. Betsy, Gewoon opzouten!!! Op makamba s zoals jij zitten wij hier op Curacao niet te wachten, walgelijk bekakt iemand die neerkijkt op de doorsnee Curacaonaar!! Pak je koffers je hebt hier niets te zoeken! En jij een echte antiliaanse bahbah, omdat je lui geworden ben??? Nee wij doen hier de hele dag niks, geld komt allemaal aanwaaien als we onder de boom zitten. Dag betsy goede reis!!

 24. Even Google gebruiken en voila:

  http://www.maroc.nl/forums/wie-schrijft-blijft/319400-peter-breedveld-over-mildred-roethof.html

 25. You go girl!!!!

 26. Betsy
  Ik heb jou liever als Minister President dan de heer Ivar Asjes. Jij hebt tenminste wtijl en je verdient je eigen geld.

 27. Lieve Betsy
  Je bent een geweldige vrouw. In die uitzendig was je heel sympathiek. Je hebt hard gewerkt voor je geld en geniet er nu van.

  We houden van jou Betsy. Je bent en blijft hier welkom.

  Een zwarte Yu di Korsou

 28. De enige conclusie die ik na het zien van dit programma heb, is iets wat ik eigenlijk allang wist:
  Je kunt bepaalde makambas wel uit een Tokkie buurt halen, maar de Tokkie niet uit die makambas.

 29. De reactie van de mij onbekende Betsy maakt wel dat ik me minder schaam om een op Curaçao wonende Nederlander te zijn.
  Het lijkt dat zij er is ingetuind en is misbruikt. Kan me voorstellen dat dit nare gevolgen voor haar heeft.
  Ik wil haar deelgenoot maken van m’n medeleven en wens haar sterkte.

 30. Betsy, trek het je niet te veel aan.
  je bent een beetje bekakt, maar verder wel oké.
  Jammer dat je er in getrapt bent met deze enge dames.
  Maar je moet wel toegeven dat er uitspraken gedaan werden die niet door de beugel kunnen.
  de dame in de kapsalon, de dame die even kortzichtig haar beeld ging uitleggen.
  de botenman en de automan.
  Deze hebben toch wel een hoog Wilders gehalte..
  Dat was de bedoeling van deze dames, een voor opgezet plan om een groep mensen tegen elkaar op te zetten (YDK en Makamba).
  waarom ze dat willen? een raadsel.
  6 weken op het eiland en met dit resultaat komen. triest.
  Voor hetzelfde geld hadden ze een mooi programma kunnen maken die de groepen tot elkaar brengen.
  Had waarschijnlijk ook goede kijkcyfers gegeven.

  Nog even iets over de vervelende uitspraken, die nooit hadden mogen worden uitgezonden:
  Er is niets nieuws onder de zon, racisten heb je overal en in allerlei kleuren en allerlei nationaliteiten.
  Je moet maar zo denken; ik hoef mijn brood niet te verdienen met dit soort wanproducten.

  Koop maar een mooie hoed, dan is alles weer goed.

 31. “Documentairemaakster Mildred Roethof ligt onder vuur. Op de sites van Faqfiles en YouTube waarschuwt een jongerenwerker uit Zuidoost om nooit met haar samen te werken.

  In een filmpje zegt jongerenwerker Viera dat Roethof ‘harstikke gevaarlijk’ is.(…) Ze verwijten Roethof dat ze om de tuin zijn geleid en verkeerd geportretteerd zijn. Bovendien liet Roethof alles wat positief was weg, volgens de meiden.”AMSTERDAM, 10-11-10

  http://www.parool.nl/parool/nl/4/AMSTERDAM/article/detail/1048363/2010/11/10/Meer-kritiek-op-documentaire-over-meisjes-uit-West.dhtml

 32. Ik vind eigenlijk dat Betsy een real life soap verdient 🙂 Een leuk positief programma over Betsy en Curacao “gewoon Bets”. Nou, you either love it or hate it maar denk dat het nog zal scoren ook haha!

 33. Naar al de reactie’s op deze site de aflopen dagen hier ben ik voor de 2e keer gaan kijken naar Onder Elkaar. Ik kon er touw meer aan vast knopen wie nou wat zegt

  Inderdaad Betsy: je zegt niks naars en vervelend over het eiland Natuurlijk val je op en ben een zelfs beetje kak, maar daar is niks mis mee hoor.
  Jammer dat je te kakken bent gezet bij de andere!

 34. Ik vond dat Betsy helemaal niks verkeerd heeft gezegd. Ze had het alleen over hoe geweldig haar leven op Curacao is. Het is gewoon haar belevenis op dushi Curacao. En dat er een Bruna is en er AH kattenbrokken en haring te koop is maakt het leven daar toch nog geweldiger. Antillianen in Nederland gaan toch ook antilliaanse producten kopen in de Rotterdamse kruiskade? Het zijn gewoon producten die je van je land van afkomst mist. Niks mis mee.

  Maar de racistische opmerkingen van de anderen vond ik verschikkelijk. En het verbaasd me, want het blijken toch Nederlanders die al best lang op Curacao wonen…Dat kunnen ze nu gewoon niet meer goed praten. FOEIII

 35. De meeste Nederlandse journalisten en documentairemakers die naar de Antillen gaan zijn ”piraten”. Zioj zijn alleen uit op eigen korte termijn voordeel ten kosten van alles en iedereen. Dat is vanaf de jaren ’80 het geval. Ook in Nederland is sensatie, net als op Curaçao, de enige drijfveer van wat men journalistiek noemt.

  Het beste tip is: geef geen interviews af aan Nederlandse journalisten en programmamakers. Zij zijn over het algemeen niet uit op waarheidsvinding maar op bevestiging van hun ideologie van raciale suprematie.

 36. Volgens Kramers: Tropenkolder een geestesstoornis die volgens een vroegere opvatting bij Europeanen na langdurig verblijf in de eenzaamheid van de tropen zou kunnen optreden.
  Misschien moet de ziekte Tropenkolder opnieuw gedefinieerd worden.
  Bv.:Tropenkolder kan optreden bij eenvoudige geesten, die de, hoe dan ook verkregen financiële weelde geestelijk niet kunnen verwerken. Waarbij een tropische jetset, waar dan ook, een uitkomst biedt.

 37. Henk Berg, je bent een rot racist, net als die Joost Pronk en die trut bij de kapster.

  Betsy zelf is wel een beetje spoiled en dat komt zo ook over, maar ze heeft tenminste geen racistische opmerkingen gemaakt. Dus Betsy, neem het van mij aan, je bent helemaal welkom op ons eiland.

 38. @Tom

  Helemaal eens. Niets aan toe te voegen. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn Eigen uitspraken, ongeacht zoals in dit geval een paar pulp progrfammamakers bezig ware.

 39. Sorry Betsy iedereen heeft de optie gehad het programma van tevoren te bekijken, dus Jon Jon en jij ook.

  And by the way………………De enige die je aan het verdedigen zijn dezelfde Hollanders die het zelfde gedachten gang hebben als u…………..een enorm deel van de Hollandse gemeente ziet niks nieuws in de uizending wat wij allemaal al jaren weten van jullie typetjes.

  Blanke yui di Korsow.

 40. Wie volgt? Misschien een bazelende Pronk, zoals hij zich uitliet op Dolfyn over de slavernij. Misschien wel het stel “schilderende” dames. Wat een pulp allemaal.

 41. Ik kan me wel voorstellen dat het erg vervelend is om in beeld gebracht te worden met een paar racistische maloten. Ik vond je een karikatuur op zich en je hebt inderdaad geen racistische uitspraken gedaan. Dus maak je niet druk, geniet van het zonnetje en de Bruna 🙂

 42. Hi Betsy,

  Goed geschreven en jammer dat je (net als veel anderen) het slachtoffer bent geworden van mw. Roethof praktijken.

  Je bent erin geluist, maar verder doe je overigens niets fout in Roethof’s flutprogramma en probeer je gewoon op Curacao van je hardverdiende centen te genieten. Dat is prima, daar doe je niemand onrecht mee en fijn dat je je centen hier uitgeeft en niet elders, dan hebben wij er ook wat aan. Dat je kat de voorkeur heeft voor AH brokjes vind ik grappig en is ook niet illegaal (jammer voor mw. Roethof). Geniet gewoon door, blijf gewoon aardig en vrolijk tegen iedereen en wat mij betreft ben je van harte welkom op ons eiland.

  Over mw. Roethof, nogmaals dit:

  Als je een beetje googled en youtubed enzo, kom je al snel tot de conclusie dat programmamaker Mildred Roethof een verbitterde, bevooroordeelde en vooral ontbetrouwbare vrouw is.

  Haar vaste modus operadus is het vertrouwen winnen bij (een groep) mens(en), deze dan geheel hun verhaal laten doen en te volgen .. en dan haalt ze slechts datgene eruit om in haar programma haar vooroordeel te bevestigen. Daarbij zet de “hoofdrolspelers” in het zwarte daglicht, want dat geeft betere kijkcijfers. De gevolgen voor haar slachtoffers interesseert haar geen bal, ook al blijft ze zich “betrokken” voordoen.

  Kortom: mw. Roethof is een professionele karaktermoordenaar !

  Jammer dat degene die hun medewerking aan haar hebben verleend niet vooraf hebben gecheked met wie ze te maken hadden.

  Sterkte Betsy !
  Verder stelt het programma echt niet veel voor en kan je het zeker GEEN documentaire noemen.

  Eenvoudigweg: mw. Roethof is een professionele karaktermoordenaar.

  Jammer dat degene die hun medewerking aan haar hebben verleend niet vooraf hebben gecheked met wie ze te maken hadden.

  Verder stelt het programma echt niet veel voor en kan je het zeker GEEN documentaire noemen.

 43. Had maar wat beter nagedacht Betse Klets voordat je besloot mee te werken en om met een waaiertje over straat te gaan lopen. Zou zeggen maak t goed en begin met papiamentse les, als t je tenminste echt spijt….

 44. Dit kan eigenlijk niet komischer, het lijkt wel een operette: ‘BB’ = ordinaire hollandse kak madam.

 45. Sorry Betsy, ik geloof je niet.
  En op de Jonalisa zet ik ook geen stap meer.

 46. Jij ook al!!!! nu de andere hoofdrolspelers nog een ingezonden brief pffff. Idd zoals wij al hebben gezien heb je niks beters te doen dan je zelf belachelijk te maken. door eerst mee te spelen in die dama serie nu ook met deze ingzonden brief. Waarom? Berouw komt naar de zonde, bezint eer ge begint, mosterd naar de maaltijd. Ondanks jullie verbod heeft iedereen duidelijk kunnen horen wat er is gezegd in deze uitzending. Ook je denkt met 2 gedachten en spreekt met 2 monden als (jullie) onder elkaar zijn, anders niet jullie verbod. Als het kalf verdronken is de put dempt men de put. Redden wat er nog te redden is, belachelijk, De enige waar ik diep respect voor heb is de dame in de kapperszaak die zich zat te verkneuteren en de dame van de haringkar bij AH die waarschijnlijk slimmer is dan de overige figuranten van deze drama serie. Er is nog een goede nederlandse serie “Ik vertrek” misschien moet je daar ook eens aan mee doen.

 47. Nou Betsy, nu kom je zielig doen! Ik trap er niet in, je ware aard is naar voren gebracht!
  Waarom heb je expliciet/uitdrukkelijk gevraagd om je eigen negatieve uitlatingen niet uit te zenden? Ze zijn toch uit je eigen mond gekomen?!
  Het zit in je gedachten en hart, anders zou het nooit over je lippen komen!
  Nu ben je bang voor gezichtsverlies?

  Een papiamentse gezegde: Si bo tabatin ku paga pa bo papia, lo bo a pensa 2 bia prome bo papia.

  Die woorden zijn uit je eigen mond gekomen!

 48. Beetje doorzichtig, deze poging van Betsy om zich met terugwerkende kracht te ontdoen van het imaga van die vrouw van de kattebrokjes,

  Beken toch gewoon dat dat helemaal jou was!

  Wat kunnen jou die reacties schelen? Van een volk dat massaal heeft gestemd op een corrupte regering doet kritiek je toch niets? Ik zou me pas zorgen gaan maken als je van een Yu Korsow complimenten gaat krijgen, want dan ben je pas echt fout .

 49. Ik dacht daadwerkelijk dat ze iemand van het amateur toneel hadden ingehuurd. Het blijkt dus allemaal echt. Waarschijnlijk hebben de programmamakers een hoop lol gehad toen ze aan het knippen en plakken waren. Joost Pronk kon zich al nauwelijks over straat vertonen na zijn vogeltjes affaire, maar nu heeft hij zich helemaal belachelijk gemaakt met zijn uitspraken. Laat dit maar een waarschuwing zijn voor iedereen die een Nederlandse programmamaker tegenover zicht krijgt.

 50. Betsy, je kunt een FB pagina maken om deze twee voor eens en voor altijd het zwijgen op te leggen! Er zijn niet alleen met betrekking tot Hollandse Maatjes negatieve reacties op deze ‘dames’ gekomen. Zij hebben zich telkenmale schuldig gemaakt aan stemmingmakerij en ophitsing! Mijn stem krijg je!

 51. Ik vond het ook al een beetje sneu voor je dat je in die uitzending met die maloten terecht was gekomen. Op mij maakte je een prettig gestoord indruk. En dat is echt iets heel anders dan het type gestoordheid van een paar anderen. Om dat verschil te zien moest je tijdens de uitzending wel een beetje opletten en ik ben bang dat dat nuance verschil niet door iedereen is gezien en dat is erg vervelend voor je. Hopelijk waait het snel weer een beetje over.

  Ben overigens wel benieuwd naar een reactie van snorremans en zijn vrouw op de uitzending. Die hebben echt wat uit te leggen aan iedereen op het eiland! Maakt niet zo veel uit of die documentaire subjectief was of niet en welke intentie er was uitgesproken door de makers. Dat doet niets af aan hun uitspraken.

 52. Conclusie: meer dan zonde van de zendtijd! Erger : zeer slecht voor de sfeer binnen de samenleving op Curaçao!

 53. Waanneer zijn we eindelijk eens klaar met dit onderwerp…. het gaat nergens over..

  Laten we die energie gebruiken voor positieve dingen…

 54. heel goed gezegt Bets zo is het precies gegaan