• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Inspecteur-generaal voor de Volksgezondheid Joe Alcalá heeft tegenover Versgeperst.com bevestigd dat het contract van Inspecteur Gezondheidszorg Jan Huurman niet verlengd wordt. De inspectie van Volksgezondheid heeft op hun website inmiddels een vacature geplaatst.

Alcalá vermeldt verder dat hij blij is dat Huurman de afgelopen maanden bereid is geweest te helpen in een noodsituatie. Echter moet er nu gezocht worden naar een definitieve oplossing en niet meer op contractbasis werken. Tot die tijd zal de openstaande positie intern worden opgevuld. Het contract van Huurman loopt tot 3 mei.

Recht van de sterksten
Huurman: “Wat voor mij als een paal boven water staat is dat er hier op het eiland een inspecteur nodig is. Dat heb ik in mijn dienstdoende tijd wel aangetoond. Het gaat mij er dan ook vooral om dat, mocht het contract niet verlengd worden, er geen gat valt. Want mijn grootste vrees is dat als er geen inspectie is, het recht van de sterkste geldt.”

Contract
“Toen ik vorig jaar augustus als inspecteur naar Curaçao kwam, was het contract er nog niet en moesten er nog allerlei bureaucratische hobbels overwonnen worden. Hetzelfde geldt voor de contractverlenging in januari. Dat het om tijdelijke contracten gaat was altijd al duidelijk, maar dan moet het contract wel klaar liggen. Als het contract er op 4 mei niet ligt, dan houdt het op. Ik hoef niet als een Heintje Davids eindeloos terug te keren“, aldus Huurman.

Rick Hart van Radio Hoyer 2 sprak met Jan Huurman.

19 reacties op “Contract inspecteur Huurman niet verlengd”

 1. Natuurlijk moet Huurman vervangen worden door een politiek aanvaardbaar persoon. Waar haalt deze Makamba het lef vandaan om zomaar orde op zaken te stellen. Foei Huurman.

 2. @ Allen
  Ja, jullie hebben gelijk. Ik ken Rita, ze is een witte Nederlandse en in Nederland geboren. Waar haar afkeer vandaan komt van alles wat ‘Makamba’ is, kan en wil ik hier niet uit de doeken doen.

 3. Huurman deed zijn werk -naar ik aanneem- onder aansturing van Inspecteur-generaal voor de Volksgezondheid Joe Alcalá (Wat een overhead voor ons beperkte budget..), Dus verdient deze inspecteur-generaal alle lof, of zit hij er maar voor spek en bonen bij te wachten op een volgende ondergeschikte die er misschien weer iets van kan? Kan hij zelf niet aan het werk?

  Ook hier zie je weer dat we gewoon een ambtelijke structuur met overhead hebben gecopieerd van Nederland, waar de Inspecteur generaal een aantal hoofd inspecteurs heeft die weer inspecteurs aansturen.. Kunnen we nu echt niets anders bedenken dan het kopieren van Nederland? We kunnen het niet betalen.

 4. Huurman weg, die legde het feilen en falen van de overheid bloot. Dat was niet de bedoeling van Wiels. Asjes Prime Minister : een man van postuur in plaats van statuur. Bij VDC een vriendje geposteerd zodat de screening geen problemen oplevert. Een tweede ad-interim gouverneur benoemd zodat alles wat Wiels wil wordt ondertekend door de vertegenwoordiger van de Kroon.. Wiels mag dan niet intelligent zijn, leep is hij wel.

 5. Rita is een Makamba naam, bovendien geeft het IP-adres aan dat HIJ in Nederland woont ( en zich waarschijnlijk te pletter verveelt…vandaar).

 6. Het getuigt trouwens niet van maatschappelijk aanvaardbaar gedrag en goede smaak, dat de heer Huurman dit alles uit de media moet vernemen.

 7. Ach, daar hebben we het racistisch Wielsmeisje Rita ook weer. Die had in het NTR-programma moeten zitten.

 8. @Rita: ik begin langzaam te geloven dat je helemaal geen ydk bent maar een ordinaire makamba trol. Zelfs 3 woordjes papiaments zet je in de verkeerde volgorde. Ze staan in de Nederlandse volgorde.

 9. Dat sarcastische en spottende toontje van Rita is nou precies wat de mensen op het eiland uitkotsen. Gatverdamme, had u ook niet met het programma ‘maatjes onder elkaar’ willen participeren?

  En ach, de reacties zijn wel weer voorspelbaar geworden. Ook dit is kennelijk weer de schuld vsn Schotte…

 10. We gaan dus terug naar af, we gaan het weer zelf doen, daar kwam voor die tijd ook niets, helemaal niets van terecht. We zijn te bang.

 11. KOBARDES ….. er werd teveel duidelijk van NOS KULTURA dus gauw weer een marionet inzetten net als bij OM – MILIEUDIENST – POLITIE – VDC etc.
  Stel je voor dat er “IETS” bekend wordt bij het “volk” dan kost dat stemmen…. !!!!!

 12. Rita ga jij het lekker zelf doen met je hebben geen makambas nodig nou geloof me als hij niet blijft gebeurt er niks meer ,,,,,

 13. wat zal de Med.Mafia opgelucht adem halen als Huurman weg is.
  Jammer want hij kent onze cultuur niet, weet niet hoe we het doen en dat is nu net zo nodig , iemand die totaal geen banden heeft voor wat betreft vriendjes, politiek en kennissen.
  Deze Hr. Huurman kon lekker te keer gaan zonder rekening tte houden met belangen groepen, enz.
  Hij duidelijk aangegeven dat het ook anders kan, hartelijk dank dat hij de Med.Mafia heeft aangepakt alleen jammer dat het van korte duur is. De Minister kan wel schermen dat alles gewoon doorgaat maar de Leider is de aanjager van het hele gebeuren. Is er geen goed leiderschap dan zijn onze ouderen in de verzorg en bejaardenhuizen weer de pineut.

  Aan de Hr Huurman,

  Hartelijk dank namens velen die wel de nut inzien van een onafhankelijk persoon.

 14. Die nieuwe inspecteur komt er niet, daar zijn twee redenen voor:
  – De regering van Curacao staat niet er op te wachten dat er iedere keer op wordt gewezen dat ze neits kunnen en dat ze de boel niet op orde hebben.
  – Na de aanwijzing mag er geen nieuw personeel geworven worden.

  Mocht er wel opeens een inspectuer komen van locale bodem, dan wordt het zo een marionette die danst naar de pijpen en zijlen van een politiek figuur.

  – Is er een goede inspectie van de Volksgezondheid zonder Huurman?: nee.
  – Is er een goede GGD die waarborgt dat wat we consumeren te vertrouwen is?: Nee
  – Is er een goede inspectie die er voor zorgt dat de arbo wetten gewaarborgt worden?: Nee
  – Is er een goede milieudienst inspectie die het milieu beschermd?: Nee
  – Is er een goede bouw inspectie die er voor zorgt dat er niet illegal wordt gebouwd?: Nee
  – Is er een goede inspectie die onze landbouw en visserij beschermd?: Nee
  – Is er een goede consumentenbond die de burgers beschermd tegen voekerprijzen?: Nee

  Het feit dat er nog niemand is aangesteld om hem te vervangen, laat al zien hoeveel zin de regering hier in heeft. Er had al iemand moeten zijn zodat de heer Huurman hem de taken kon leren en de portofolios kon overdragen. Maar dat heeft geen prioriteit.

  YWN

  Dat belooft wat, over 3 jaar moet de heer Huurman weer terug komen.

 15. Het zou eeuwig zonde zijn als er geen vervolg komt op een goede inspecteur voor Curaçao.
  dhr. Huurman heeft in de tijd dat hij hier zit bewezen dat het hoog nodig is dat er een Goede inspecteur is en heeft veel achterstallig onderhoud gepleegd vwb de gezondheid zorg. Jammer dat men hem niet kan aanhouden totdat er een ander persoon zich aandient, hopelijk gaat niet al zijn know how nu verloren.

 16. Hoe verzin je het om te denken een man met dergelijke capaciteiten en bagage hier te vinden, want dat is zelfs moeilijk in Nederland.

 17. nu krijgen we een yu di korsow die iedereen kent en guess what…hij zal en wil niemand pijn doen..snik snik en die zal een PS er zijn. jongens willen jullie tel van de KLM?

 18. Natuurlijk moest Huurman weg. Hij kwam alsmaar dichter bij de – stinkende- waarheid :vele gezagsdragers zijn schuldig aan de malversaties in de gezondheidszorg en hebben hun portemonnee gespekt. En aangezien Wiels helemaal geen schoon schip wil maken , en als narcist totaal niet geïnteresseerd is in ” zijn volk”, moest Huurman ophoepelen. Wie hem vervangt?misschien iemand uit de Asjes-clan?

 19. Mooi zo.. we kunnen het zelf en hebben geen makambas nodig hier. NOS POR MES!