SehosCURAÇAO – De intensive care van het ziekenhuis Sehos gaat tijdelijk dicht na de vondst van de klebsiellabacterie op die afdeling. Dit bevestigt Jan Huurman, inspecteur van de Gezondheidszorg. “Voor mensen met een zwakke gezondheid kan de bacterie gevaarlijk zijn”, zegt Huurman tegen Versgeperst.com.

Klebsiella is resistent tegen antibiotica. “Er zijn inderdaad mensen die eraan doodgaan, ja”, laat hij desgevraagd weten. Er zijn dan ook drastische maatregelen genomen, vindt Huurman. De laatste patiënt gaat vandaag weg. Daarna kan de ‘schoonmaakactie’ beginnen. Op zijn vroegst vandaag, en in het slechtste geval woensdag, is de intensive care weer open.

Rapport
Vorig jaar rapporteerde de Inspectie al over een uitbraak van de bacterie. Destijds vond de Inspectie dat de aanpak en de communicatie veel beter had gekund. Huurman noemt de recente gang van zaken ‘netjes en volgens protocol’. Volgens hem is de hygiëne van het ziekenhuis ‘sterk verbeterd’. Er wordt ook veel getest. “Het Sehos is misschien wel het meest geteste ziekenhuis van het Koninkrijk. Het voordeel is dat we er bovenop zitten, het nadeel is dat we veel vinden”.

Nieuw ziekenhuis
“Het gaat om een bacterie die heel moeilijk te voorkomen is. Dit gebeurt ook in een hoogontwikkelde samenleving als Nederland, en niet alleen op Curaçao. Wel is het zo dat het Sehos oud is. Een gebouw van 150 jaar oud is veel moeilijker schoon te houden dan een nieuw gebouw. Er is een nieuw ziekenhuis nodig. Het valt dan ook te hopen dat er op dat gebied snel een beslissing genomen wordt”, vinden wij als Inspectie.”

4 reacties op “Intensive care Sehos tijdelijk dicht door bacterie”

  1. Wel opmerkelijk.. door schuurman worden verschillende ziekenhuizen etc aangepakt wat voorheen nooit gebeurde.. Wat voor meelopers waren de voorlopers van Schuurman dan?

  2. Waardevolle man, die inspecteur. Tijd dus om hem van het eiland af te trappen en wat flexibeler mensen een kans te gunnen. Als je maar niet ziek wordt op dit eiland, maakt het natuurlijk allemaal niets uit. Bonairianen mogen ook al niet meer komen.

  3. Nooit oude schoenen weggooien, voordat je nieuwe hebt, Whiteman. Dat er niemand solliciteert wordt onmiddellijk aan het salarisniveau verbonden en niet aan het gebrek om aan alle eisen te voldoen en dus wordt het salaris in de volgende advertentie wat opgeschroefd en Huurman meteen aan de kant gezet. Voor een hoger salaris en een flinke verlaging van de criteria krijgen we een soort Schotte als Inspecteur van de Gezondheidszorg. Hoera.

  4. Tja een mooie actie van de heer Huurman om de veiligheid van het SEHOS te verbeteren. Helaas is hij alweer afgeschoten, ik vermoed dat er teveel zaken aan het licht komen (fraude etc) waar hij niet verder in mag graven.