• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Tegen een marinier die op 9 maart vorig jaar op Aruba een dodelijk ongeluk veroorzaakte, is vandaag drie jaar celstraf geëist. Ook mag hij als het aan justitie ligt vijf jaar niet rijden. Dat meldt het Openbaar Ministerie Oost-Nederland. Bij het ongeval verongelukten twee mariniers.

Vier marinier waren met hoge snelheid onderweg naar Oranjestad. De 25-jarige bestuurder onder invloed van alcohol met 125 kilometer per uur over Aruba, op een weg waar maximaal 80 kilometer per uur is toegestaan. Tijdens een inhaalmanoeuvre verloor hij de controle over het stuur.

Rijbewijs
De auto klapte tegen de vangrails bij de brug van Mahuma, waardoor één van de inzittende uit de auto werd geslingerd. De rest moest door de brandweer uit de auto worden gehaald. De auto bleek onverzekerd en de man was weliswaar geslaagd voor zijn rijexamen, maar zijn rijbewijs had hij nog niet binnen. De rechtbank Oost-Nederland doet over twee weken uitspraak.

6 reacties op “Drie jaar geeïst voor dodelijk ongeluk op Aruba”

 1. @Sander. Ten eerste wil ik je hartelijk bedanken voor het succes wensen. Natuurlijk kan ik het dan niet laten om jou ook succes te wensen met je verdere leven. Ik suggereer ook verder niks. Bij het plaatsen van een tweede bericht begreep ik je uitleg glas helder. Bedankt dat je de moeite nam voor verdere uitleg! Fijne dag!

 2. @Terry

  ik suggereer niks.
  jij??

  ik vind het een schande en een grof schandaal dat Schotte nooit veroordeelt is voor zijn dodelijke ongeluk.
  100 km per uur rijden in een woonwijk met vreemde bagage in de achterbak.
  die binnen 10 minuten opgehaald werd door een groep handlangers.
  Niemand weet wat er in die 2 grote sporttassen zat, welke werden opgehaald door bepaalde maffia figuren.

  Terry veel succes met je verdere leven!!

 3. @terry, is er verschil dan tussen een marinier (in verlofuren) en een burger?

 4. Terry. Ik begrijp precies het tegenovergestelde van Sander, dat er juist in Nederland geen omkoping is althans niet in dit geval. Sander mag zeggen wie van ons gelijk heeft.

 5. @ Sander wat heeft een dodelijk ongeluk op Curacao door een Curaçaoënaar (burger) te maken met het hier geplaatste bericht over een ongeluk op Aruba door een Nederlandse Marinier? De OM die eist en de rechters die uitspraak doen zitten in Nederland, om precies te zijn bij de militaire rechtbank Arnhem. Probeer je misschien te suggereren dat ze ook in Nederland aan omkoping doen of aan iets onder die strekking?

 6. Schotte kon er mee wegkomen.
  want zijn schoonvader Salas was minister van justitie…..
  Wat een schande is voor het OM van curacao