• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO- Een Fokker 100 van Dutch Antillian Express (DAE) heeft gisteravond een noodlanding gemaakt op de luchthaven Zanderij in Suriname. Een aantal van de passagiers kreeg ademhalingsmoeilijkheden door het wegvallen van de cabinedruk en moest na de landing medisch worden behandeld.

Het toestel was eerder in de middag al vertraagd omdat het problemen had met een storing in een van de motoren. Toen dit verholpen was, vertrok het toestel alsnog met bestemming Curaçao.

Brandstof
Eenmaal in de lucht kreeg het toestel opnieuw problemen met de motor en besloot de piloot terug te keren naar Zanderij. Om een veilige noodlanding te kunnen maken heeft het toestel nog een tijdje boven de luchthaven rondgevlogen om brandstof kwijt te raken. De geschrokken passagiers konden gisteravond alsnog naar Curaçao.

© Novum

5 reacties op “DAE maakt noodlanding op Suriname”

 1. Ha ha Wimpie een oude santo domingo ganger.. weten we dat ook weer!

 2. Nou nou als honden zou ik ook niet zeggen hoor. Omdat ze jou mailtje waar je zit te zeiken over een kras in je koffer niet binnen 3 dagen beantwoorden. De luchtvaart is de enige branche waar de klanten zoveel klachten indienen. En customer service in het Caraibisch gebied is gewoon bagger. Zo is het ook in zuid Amerika en Miami. Merk nu dat jullie allemaal het fabeltje van Ramiz dat Concurentie de service beter zal maken. Dat is onzin. Hier in de het caraibisch gebied kijkt men eerst naar de prijs en dan naar de service. Anders was DAE allang over de kop gegaan.

  Voor een budget airline kan je budget service verwachten. Jullie verwachten KLM service van deen antiliaanse budget maatschappij. Jullie profiteren van lage prijzen maar willen KLM service. Zo werkt het niet he. En volgens mij doet Insel Air het het laatste half jaar veel beter dan DAE voor wat betreft op tijd vliegen en vluchten annuleren. Jullie reactie komt uit 1 slecht ervaring om een van deze airlines.

  Bij een restaurant zit je ook niet zo te klagen als de service slecht is. Nu wel omdat je veel geld heb moeten betalen. Vergeet niet!!! een vliegticket is hier niet duur maar het is veel geld!! Er is toch een verschil.

  En voor Insel Air iig geld SAFETY FIRST! Daar ben ik ook erg blij om. DAE …. Ja zoek een beetje in de andere kranten wat erover dit incident geschreven is. Motor was gewoon uitgevallen en daarna ook de airco wegens overbelasting. Klep ging niet open dus geen Cabine druk. Geen Cabinedruk = Geen zuurstof. geen Zuurstof is crash position innemen en zsm dalen!!

  De passagier lagen over op de platform en in de aankomst hall, meerder hadden medische en psychishe hulp nodig. Sorry maar als je medische hulp nodig had was er wel sprake van sprake van levengevaar.

  Niet mee eens…. vlieg met een andere airline. Kost je vast meer om via Miami naar Sto Domingo te gaan of Sint Maarten, maar dan heb je wel goede customer service.

 3. @Bas, Juist. Insel en DAE scoren beide zeer laag bij customer service.. Zou juist denken dat ze door concurrente beter zouden zijn. Al die prijs acties hoeven van mij niet als ze gewoon op tijd vliegen en velig vliegen!

 4. Ik ben blij met DAE omdat ze zorgen voor concurrentie voor Insel Air met haar waardeloze customer service.

  Helaas is de customer service van DAE zo mogelijk nog slechter, dus daar helpt concurrentie blijkbaar niet bij.

  Maar we betalen nu in ieder geval redelijke ticketprijzen, en dat we bij Insel Air en DAE als honden behandeld worden moeten we dan maar accepteren.

 5. Wanneer wordt de spreekwoordelijke put gedempt? Laat de betrokken autoriteiten eindelijk hun verantwoordelijkheid nemen en doen wat nodig is om het kalf te redden!