CURAÇAO – Dankzij Zuid-Amerikaanse bezoekers heeft Curaçao in de eerste twee maanden van dit jaar meer mensen aangetrokken dan vorig jaar in dezelfde maanden. Het merendeel van de Curaçaogangers komt uit Venezuela. Dit meldt het Curaçao Tourist Board (CTB) in een rapport.

In januari en februari 2013 trok Curaçao 72.687 zogeheten stay-over bezoekers, in januari 2012 waren dat er nog 69.530. De komst van Noord-Amerikanen, Caribiërs en Europeanen daalden, die van Zuid-Amerikanen namen echter dusdanig toe dat de totale bezoekersaantallen stegen.

Zuid-Amerika
Het eiland trok in zowel januari als februari een kleine tienduizend Zuid-Amerikaanse bezoekers (totaal 19.802). Vorige jaar waren dat er nog een kleine achtduizend per maand (totaal 15.539). Het merendeel is afkomstig uit Venezuela (13.014 mensen, vorig jaar 9.621).

Cruiseschepen
Voor de sectoren die het moet hebben van de cruisebezoekers was januari een goede maand. Er meerden een kleine 100 duizend bezoekers aan, tegen 75 duizend twaalf maanden eerder. In februari daalde het aantal bezoekers naar 73.238, wat ongeveer 2.500 minder is dan in dezelfde maand in 2012.

12 reacties op “Wederom meer Zuid-Amerikaanse bezoekers”

 1. We willen meer zuid amerikaanse toeristen maar voor velen is het moeilijk om hier te komen door te strenge regels aan visa etc.

 2. @ Rasechtewereldbewoner

  u doetuw naam niet echt eer aan.
  voor Zuidamerikanen is Curacao redelijk duur. Het is bekend dat Curacao in de regio relatief een van de welvarendste eilanden is. Dus zullen de Zuid-amerikanen wat voorzichtiger zijn met het uitgeven van geld dan de Europeanen wier inkomen een stuk hoger ligt. Ga eens kijken, als u op het eiland mocht wonen, wie de hotels en de restaurants bevolken.Het merendeel van de toeristen is Europeaan,

 3. Dankzij Schotte’s staatsgreep en Wiels loopt het toerisme uit Europa terug.

 4. Mensen er is maar een allinclsuve hotel op het eiland en dat is het voormalige breezes. Daar zitten voornamelijk zuidamerikanen en amerikann, Hollanders zitten in normale hotels en apartementen (Hier vind je weinig zuidamerikanen) nederlanders gaan graag uit eten en dat is ook goed voor de lokale economie net als de apartmeneten die niet in handen zijjn van buitenlandse corporaties die bijna geen belastingen betalen. Zuid amerikanen vinden het eten op Curacao ook erg duur en dat klopt wle in vergelijking met prijzen van eten in het buitenland. Ik zie oo hato ook weinig mensen meet met tv’s etc.

 5. @ Arke. De hele economie moet eraan verdienen en niet alleen de hotels. De meeste Europeese toeristen verblijven in een all in resort en durven de deuren niet uit. Strand hangen en met de dolfijnen zwemmen meer geven ze echt niet uit. De zuid amirikanen daarintegen gaan terug met laptop, sieraden, 43″ tv’s merk kleden etc. daar verdient het eiland meer aan.

  Zo als Jeroen als zij ze moeten zich aanpassen om ene hogerbezettigsgraad te behalen. Prijzen verlagen en stunten. Kijk maar naar onze 1,5 lokale airlines. Vandaar dat er ook meer zuid-amerikaanse toeristen komen het is goedkoper. Als de kamer prijzen ook lager zouden zijn zullen ze ook langer blijven. De airlines stunten met de prijzen en krijgen zo meer betalende klanten. Nu de hotels nog..!

 6. @Richy

  de kans dat iemand die hier b.v. 1 week verblijft meer uitgeeft dan iemand die hier 1 of 2 dagen verblijft is aanzienlijk groter. Iemand die hier korter verblift geeft in ieder geval al een fiks bedrag minder uit aan hotelovernachting en dat zijn al geen misselijke bedragen.
  ps niet “naar ratio” maar “naar rato”.

 7. @ W Arke,

  Belangrijker is het totaal uitgegeven geld tegenover de lokale (prodctie)kosten. Dit heeft niks met aantal overnachtingen te maken. In 1 dag kan iemand naar ratio veel meer uitgeven dan over 3 weken. naar ratio en dus totale winst voor het eiland.

 8. @W Arke, je kunt niet alles hebben.
  Zuid Amerikanen kopen veel meer dan de Europeanen die wekenlang in hotels verblijven met hun All Inclusive eetpartijen.
  Laat de hotels maar hun prijzen verlagen. Je moet wat doen om jouw bezettingsgraad op te vergroten, voor niets gaat de zon op.
  Typisch Arke…

 9. zo te zien en te lezen is het CTB alleen maar bezig om het toerisme te tellen, dagwerk voor deze geld verslinders.

 10. Maakt niet uit hoelang ze blijven als ze maar geld spenderen. Er zijn ook andere bedrijven naast de hotels die geld willen verdienen.

  En de meeste zijn toch gestrande passagiers van DAE.

 11. Belangrijker is natuurlijk het totaal aantal overnachtingen. Zuid-Amerikanen verblijven korter op het eiland dan Europeanen. De hotels klagen steen en been over hun bezettingsgraad.

 12. Ik ben benieuwd naar het totaal aantal overnachtingen want dat is financieel en economisch het belangrijkst. Ik ben bang dat dat sterk is teruggelopen. De hotels schreeuwen moord en brand wegens hun bezettingsgraad.