• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Nederlandse Minister Plasterk van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties heeft in een brief aan de Kamervoorzitter herhaald dat hij de Curacaose regering op heeft verzocht om snel actie te ondernemen tegen milieuvervuiling door raffinaderij Isla.

In een brief schrijft de bewindsman dat hij heeft “aangedrongen op spoedige actie van de kant van de regering van Curaçao bij minister president Hodge. Eind maart zond Zembla een documentaire uit, waaruit bleek dat op het eiland jaarlijks achttien doden te betreuren vallen door vervuiling van de olieraffinaderij.

9 reacties op “Plasterk herhaalt: spoedige actie Isla”

 1. Oplichter Cooper blijft op zijn luie reet zitten, weet zogenaamd van niets,crimineel Schotte was(is) bezig zijn zakken te vullen, Constancia wordt binnenkort door Time uitgeroepen tot de de nummer 1 meest corupte vrouw ter wereld, Monk is niet helemaal goed bij zijn hoofd, kortom niemand van onze lokale veantwoordelijke staten- en regeringsleden deed/ doet ook maar iets DUS laten ze Nederland het oplossen. Forget it, daar trapt geen rechter,Plasterk, Nederlandse bevolking in.
  ( het eerste wat een rechter vraagt : hoe is met de verantwoordelijkheid van de PDVSA?
  Mag ik uw correspondetie en de contracten met hen eens zien?).
  We moeten Wiels echt steunen in zijn (dodelijk) streven naar volledige zelfstandigheid!(zucht)

 2. @Answer, Het is een lokale aangelegenheid, zaak van het Land Curacao zelf.
  Dus wat moet Plasterk ermee? Zie ook:
  http://www.refineriadikorsou.com/main/index.aspx
  Deze website geeft alle achtergronden die we er over kwijt willen, ze melden geen problemen..

  In de verkiezingscampagne was het voor geen enkele partij een thema. Zelfs het MIL roept niet dat het onacceptabel is. Cooper meldde in Zembla dat hij niet wist van overschrijdingen van normen. Dat is toch een invloedrijk politicus…

  Tenslotte: er is hier over de ISLA geen enkel verwijt aan PDVSA of Venezuela en dat maakt dat NL zich eenzijdig aangesproken voelt. Dan stopt het redelijk overleg en haalt men aan de andere kant van de oceaan de schouders op. Als wat de PDVSA doet normaal wordt gevonden en de erfenis van Shell onacceptabel, tja, zoek het dan ook maar zelf maar uit zullen ze denken.

  Vergeet Nederland, vergeet Plasterk, laten we ons op Venezuela richten. Wiels had al bewondering voor Chavez. We laten ons gewoon annexeren door Venezuela, we zijn tenslotte hun Malvinas en die liggen verder weg van Argentinie dan wij van Venezuela. We roepen ze te hulp om ons te “bevrijden” van het koloniale juk. We zijn dan ook direct “Bolivariaans onafhankelijk”. Nederland zal niet protesteren. Via de VN komt er een volksraadpleging, Venezuela beloofd kippen met gouden eieren en gratis olie, volk kiest daarvoor en het probleem is voor altijd opgelost…wat een rust zal dat geven.

 3. Er isnoggeen enkel bewijs dat de 18 doden door de ISAL komen. Je kan gel dniet onrekenen naar mensen leven en omgekeerd ook niet PUNT!

 4. Plasterk herhaalt NU al dat spoedige actie Isla nodig is! Poco poco…

  Eerst moet onderzocht worden of die 18 doden wel iets met Isla te maken hebben. Kan van alles zijn, maar een onderzoekscommissie kan er wel komen. Die vervolgens binnen een week om- of opgekocht kan worden. En Zembla kan wel brullen en dingen laten zien, maar dat kan ook nog trucage zijn. Isla zal Gijsbertha in gereedheid brengen, zodat de lucht weer gezuiverd kan worden. Plasterk, u moet nog heeel veel leren! Dus grijp alsjeblieft naar andere middelen en voorkom dat die 18 zinloze slachtoffers per jaar er geen honderdtachtig worden.
  U weet toch dat de Isla in deze huidige (en aftandse, versleten) vorm een groot gevaar vormt voor de omgeving? Een ramp, zoals vorig jaar in Venezuela (raffinaderij) IS heel denkbeeldig geworden! Dat kon wel eens dit jaar plaatsvinden, want zowel milieu- alswel veiligheidseisen worden aan de slippers, uhh laars gelapt! Wakker worden minister Plasterk!!

 5. “aangedrongen op een spoedige actie van de kant van de regering van Curaçao bij minister president Hodge”. Nou nou poeh poeh, nu zal er echt wel snel iets gaan gebeuren.
  We weten allemaal wat de ractie was van Hodge een paar weken geleden: “ehhh nee ik zie dat dit niet op ons prioriteitenlijstje staat” dus helaas pindakaas.
  Plasterk had zich de postzegel op zijn brief kunnen besparen.
  Wat een slappe zak zeg, had hem toch een tikkie hoger ingeschat, heel jammer.

 6. @ Philippe Maaskant: “Bon Dia Daniel, met Ronald Plasterk nog een keer. Is er al wat actie met de ISLA-ellende ……… Ajo!” .. tuut.. tuut…

  🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

 7. Gijsbertha komt niet meer bij van het lachen, nu moeten anderen voor hem liegen.

 8. “Bon Dia Daniel, met Ronald Plasterk nog een keer. Is er al wat actie met de ISLA-ellende? Ronald, leuk dat je belt.. nee dat wordt niks. Je weet toch dat politici hier op de loonlijst bij de ISLA staan, dat gaat dus niet werken.

  Wat zeg je ‘moet niet kunnen?’, Ja zeg, het is hier Nederland niet. Bij God en op Curacao kan alles. Asjes, de vorige Statenvoorzitter benoemt zichzelf en zijn vrouw op leuke posities, dus wat wil je nu, dat de anderen hun leuke inkomsten oogeven?

  Hoe bedoel je `het volk’?. De mensen achter de raffinaderij zijn vaak illegaal en toch al kansloos,, de scholen worden betaald door PDVSA. Eigenlijk is iedereen in de politiek wel tevreden met de situatie. En je weet, als jullie blijven doorzeuren gaat het je geld kosten, dus ik zou maar oppassen.

  Gewoon laten gaan, joh,. Ze zijn al bezig met een nieuw kabinet, we hebben hier een paar maanden politieke ervaring opgedaan en zijn straks weer foetsie… Je zult het aan mijn opvolger moeten vragen. Hou dan wel een tolk bij de hand, want zoals jullie Whiteman interviewden in Zembla was niet aardig. We hebben dan wel een Nederlands paspoort, maar verwacht niet dat we ook goed uit onze woorden kunnen komen in die taal, ok?

  Ronald, succes ermee, mijn advies..stel een koninkrijkscommissie in. Laat parlemtariers van alle eilanden er aan deelnemen, geeft ze tickets business class en een dagvergoeding. Zul je zien hoe tevreden iedereen wordt en in jou tweede kamer kan weer zien dat er actie is.. Ajo!” .. tuut.. tuut…

 9. ach, wat lief van hem om zich zorgen te maken over de vervuiling…..
  maar gaat er ook echt iets gebeuren????
  dacht van niet………..
  Hodge stapt op schuift het probleem naar de volgende enzovoort…..
  veel briefen, veel vergaderingen, alles nutteloos!!!