• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – In de Staten is vanmorgen 75 jaar parlementaire democratie gevierd. PAR-Statenlid Omayra Leeflang liet eerder deze week al weten niet aanwezig te zijn, omdat volgens haar van 2010 tot 2012 onder de regering Schotte geen sprake was van democratie op Curaçao. Dat meldt Radio Hoyer 2.

Tijdens de plechtige vergadering voerden de fractieleiders van de partijen in de Staten het woord. MFK-partijleider Gerrit Schotte zei tijdens zijn toespraak dat de regering het afgelopen half jaar niet naar de bevolking heeft geluisterd en van democratie dus geen sprake was. Uit protest verliet de hele MFK-fractie na afloop van de speech van Schotte de Statenzaal.

Kritiek
MAN-leider Charles Cooper uitte in zijn toespraak kritiek op het College financieel toezicht (Cft). Het Cft is hem een doorn in het oog en het financiële controle-orgaan is volgens MAN-parlementariër ‘kanker in de maatschappij’.

23 reacties op “MFK verlaat viering democratie”

 1. de loopjongens Gerrit de Raaf en het afgebrokkelde stuk asfalt Cooper hebben in opdracht van de maffia weer iets mogen zeggen om de democratie te ondermijnen?????????????????.met de bedoeling het volk nog meer armer te maken en hun eigen zakken verder te vullen.

 2. En het erg vinden dat ze achterlijk genoemd worden. Pffffffff

 3. Drama queens zijn het!
  Maar daar houdt ‘het volk’ wel van op Cur.

 4. We kunnen natuurlijk ook concluderen dat zelfs de verstandelijk beperkte Schotte begreep dat hij op de Dag van de Democratie niets te zoeken had. Zijn instinct zal hem dit duidelijk gemaakt hebben.

 5. Op curacao is inderdaad geen democratie mogelijk.
  met een paar miljoen naffies kan je de stemmen kopen van het ongeschoolde volk.
  dat volk neem ik trouwens niets kwalijk, ze denken niets te verliezen te hebben.
  ze worden met auto”s uit de mondi getrokken, doen hun stem krijgen hun geld.
  ik heb de MFK auto”s zien rijden met oudjes en chollers, die het geld hard nodig hebben.
  Dus laat Schotte niet over democratie beginnen, hij weet niet eens hoe je het moet spellen.

  Het OM keek er naar en deed niets.

  Er moeten nieuwe wetten komen die deze praktijken de kop in kunnen drukken met zware straffen.
  Want bij de volgende verkiezingen zal de Maffia weer mee willen regeren!!!

  DUS NU DE NIEUWE WETTEN MAKEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  ZODAT DE VERKIEZINGEN VOLGEND JAAR (OF EERDER) EERLIJK KUNNEN VERLOPEN.

 6. Eigenlijk had beter de hele zaal leeg kunnen lopen. Want ook nu is er geen enkele vorm van democratie met Hodge als alleenheerser.

 7. @Wilson,

  heel juist gesproken…..

 8. Van mij mogen zij voor altijd wegblijven en OM waar blijf jij om hun in bon futuro te stoppen!!Ik ben die mense spuugzat

 9. Democratie is ook antwoorden geven op Statenvragen, zoals die gesteld zijn over de reeks benoemingen van familieleden van Schotte op allerlei riant betaalde commisariaten. Schotte heeft daarop nooit antwoord gegeven, dus Schotte is alleen democratisch als het hem uitkomt.

  Ergens mogen we blij zijn met het criminele verleden (en heden!) van Schotte, want daardoor kan hij nooit meer minister worden. Met zijn achtergrond zou hij nog niet bij een carwash worden aangenomen, maar helaas worden Statenleden niet gescreend en hebben we daar nog steeds Schotte, Thode (vader van een drugscrimineel) en Constantia (veroordeeld voor winkeldiefstallen en meineed, betrapt op het vervalsen van een diploma om nog niet te spreken van haar grenzeloze neoptisme – BZV!)

 10. Natuurlijk is hij weggelopen. Hij weet toch niet wat democratie is?

 11. Ben toe aan een BESC eiland!!

 12. @POWER…..

  omdat het OM hier of corrupt is of omdat het angsthazen zijn.
  ze kunnrn ook gechanteerd worden door de maffia?
  maar er deugt iets niet bij het OM

 13. Schotte heeft 2 jaar lang NIET naar het volk geluisterd, ik vind het beschamend dat hij zich nog in het parlament durft te vertonen. Cooper is een ander verhaal, die huppelt gewoon met alle potjes mee. Heeft wel de straat waar hij woont mooi en netjes laten asfalteren maar de rest in die wijk HO MAAR. Tja daar rijd hij niet.

 14. @Zero schreef: Zorro had tenminste het fatsoen ………
  of moet ik zeggen Leeflang.

  Nee hoef je niet te zeggen Zero, zorro = zorro en NIET leeflang. Ik ken beiden dus neem het maar van me aan.

 15. Wat een klucht! De grootste mafiaregering die Curacao ooit gehad heeft verlaat de zaal omdat ze er geen democratie meer zou zijn op Curacao.

  Schotte (herhaald veroordeeld voor fraude, middelbare school niet afgemaakt, grossierend in bysides, doodrijder, geld verkwistend met domme prive fotograaf en een reeks bodyguards), Constantia (ook geen opleiding genoten, herhaald veroordeeld voor winkeldiefstallen en ook meineed, betrapt op het vervalsen van een HBO diploma dat uitkwam toen ze voor haar examens alleen maar zware onvoldoendes haalde), Jamaloodin (met drank besprenkelde vakantiereizen als dienstreizen opvoeren, wanbetaler bij de Belastingdienst en Aqualectra) en ga zo maar door.

  In een beschaafd land zie je lieden als Schotte de straten schoonvegen, hier worden ze ministerpresident.

 16. Ze moeten niet alleen weglopen, maar vooral wegblijven.

 17. @ zero. Zorro had tenminste het fatsoen om de op tijd te zeggen dat ze niet aanwezig zou zijn…. of moet ik zeggen Leeflang?????

  Hoewel ik het al vaker hier heb gezegd, wil ik het speciaal voor jou nog eens herhalen: Zorro en Leeflang zijn totaal verschillende personen vooral visueel.

 18. Dr.G.Schotte hc en cs verlaten Statenzaal.Op dat moment waren ze functioneel aan-wezig.Dus 1 dag salaris inhouden op hun wedde.

 19. OM WANNEER PAKT U DEZE CRIMINELEN OP???? WIJ HET VOLK HEBBEN AL HET VOORWERK GEDAAN EN AANGIFTE GEDAAN EN U WEIGERT DEZE CRIMINELEN OP TE PAKKEN! WAAROM?

 20. Als Cooper had gezorgd dat het kabinet dat hij steunde niet zo’n grote FINANCIELE PUINHOOP had achtergelaten, dan hadden we het CFT niet nodig gehad. Godzijdank hebben we tenministe een controleorgaan die de regering controleert op haar uitgaven en inkomsten anders waren we allang failliet. De STATEN van Curacao doen hun werk niet, controleren die regering niet en zijn niet onafhankelijk van de regering. Daar hoor je Cooper niet over. Ook niet met zijn dubieuze banden met de ISLA.

 21. Als Cooper zegt dat het CFT moet verdwijnen, is dat een reden te meer het CFT te handhaven !! Cooper is een misdadiger.

 22. Dusssssssss dat. Zorro had tenminste het fatsoen om de op tijd te zeggen dat ze niet aanwezig zou zijn…. of moet ik zeggen Leeflang?????

 23. Bij een viering van de democratie heeft de MFK ook niets te zoeken.

  een grote maffia partij, die middels valse beloftes en gestolen diploma”s aan de macht proberen te komen.