• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – MFK-partijleider Gerrit Schotte heeft zich niet uitgegeven als minister-president van Curaçao in San Francisco. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van demissionair premier Daniel Hodge, zo meldt Radio Hoyer 2.

 
Schotte was onlangs aanwezig in de Amerikaanse stad als toeschouwer bij een wedstrijd van het Nederlands honkbalteam. Het Statenlid zou zich daar volgens bronnen hebben uitgegeven voor het ambt van premier. Volgens Hodge blijkt uit een ‘klein onderzoekje’ bij Buitenlandse Zaken in Den Haag en het Consulaat-Generaal in San Francisco dat niemand beschikt over informatie dat Schotte zich heeft uitgegeven als minister-president.

Onderzoek
Hodge noemde het destijds ongepast en zou onderzoek laten doen bij officiële instanties om na te gaan wat waar is van de beweringen. Radiopresentator Rick Hart van Radio Hoyer 2 vroeg gisteren tijdens de wekelijkse persconferentie van de ministerraad naar de uitkomsten van het onderzoek.

28 reacties op “Hodge: Schotte gaf zich niet uit als premier”

 1. De conclusie van Hodge ‘Schotte gaf zich niet uit als premier’ na diens onderzoek is hetzelfde als concluderen dat Schotte nooit bankfraude gepleegd heeft na navraag daarnaar doen bij de bloed- of spermabank.

  Kleuterschoolonderzoek dus.

 2. @Jan Noorduijn,
  Ach, laat Sambo maar. Hij staat alleen maar op zenden en niet op ontvangen, laat staan begrijpend lezen. Hij wil niet begrijpen hoe de staatsinrichting van het Koninkrijk der Nederlanden is geregeld. Volgens mij vind hij iets democratisch als hij het er mee eens is. En als hij er tegen is dan is het automatisch ondemocratisch. Dat maakt het (zijn) blik op de wereld wel heel simplistisch. Of zal ik zeggen zwart-wit?

 3. Het blijkt dat meneer Sambo het nog steeds niet begrijpt:: Schotte neemt een wet aan….. Sinds wanneer kan welke MP dan ook een wet aannemen. Wetten worden door het parlement aangenomen en niet door een individue tenzij dit een dictator is. De heer Schotte had hier wel alle trekjes van.

 4. @ Jos van Delden: Laten we trots zijn op Hensley Meulens die deze “…” paljas van het veld heeft laten verwijderen.

  Precies 🙂 !!

  Er zit meer daadkracht + ruggegaat in een uurtje Hensley Meulens op het veld, dan Hogde in zijn hele marionettekwartaal heeft vertoond. Liever Hensley Meulens voor PM !!

 5. Wie wil er nou nog MP worden op een verrot eiland,????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????.Hodge!

 6. @sander

  helemaal duidelijk!!

 7. @ allemaal:

  Bedankt voor jullie reacties. Ik vind het om te genieten hoe alle makambas bovenop de kast springen als hun eigen ondemocratisch instituut wordt vergeleken met onze ondemocratisch handelende politici hier.

  En over die grondwet, of wat voor wet dan ook heb ik nog iets om over na te denken voor jullie. Stel dat er langs democratische weg een wet wordt aangenomen die tegen democratische principes ingaat. Voorbeeld: Schotte neemt een wet aan die bepalt dat zijn zoon hem opvolgt. Niks mis mee toch? Democratisch tot stand gekomen!
  Of: alle makamba’s in bodybags terug naar het koude kikkerland. Democratisch aangenomen, dus wat zeur je nou! Moeten alle wetten gerespecteerd worden ongeacht hun inhoud alleen maar omdat ze democratisch tot stand zijn gekomen?

  Ik geloof dat er in Nederland al een parlementair stelsel was toen de slavernij nog legaal was. Democratische wet beste heren! Legaal! Mag allemaal!

  Weg met die onzin!

 8. @sambo,

  waarschijnlijk ben je een communist of socialist?
  maakr niet uit hoor iedereen mag zijn en zeggen wat hij vindt.

  Maar zolang de meerderheid van Nederland het koninkrijk wenst, zal dat via erfopvolging gebeuren (ouderwets, niet van deze tijd?).
  Maar zodra er een koning of koningin komt die er een foute boel van maakt, zal het volk in opstand komen en het koninkrijk afschaffen.
  zolang de nederlanders er een voordeel in zien om een koninkrijk te zijn, blijven we democratisch gekozen een koninkrijk.

  voordeel:
  een president word niet opgeleid om president te zijn (zie Schotte, Bush, chaves)
  een koning wordt dat wel en kan bij de wil van het volk afgezet worden.
  ook heeft de koning(in) weinig macht (wordt steeds minder)

  zolang het volk een koninkrijk wenst te zijn, zijn we een koninkrijk…..
  dat is toch echt wel democratie…

  iets ander:
  Nederland is trouwens tot 1848 een republiek geweest.
  dat was heel bijzonder in deze tijd, want alle bekende landen waren toen wel konkrijken.

  zie: http://www.republikanisme.nl/nederland.html

  Als curacao niet meer binnen het koninkrijk wil vallen kunnen ze via een referendum er uit stappen.
  zolang curacao er voordeel bij heeft om binnen het koninkrijk te blijven zal dit niet gebeuren.
  ik hoop dat het een beetje duidelijker is geworden.

 9. @etienneSambo

  Graag gedaan. Maar weet je ook dat de grondwet democratisch tot stand is gekomen? Of ben je van mening dat je selectief mag shoppen in de grondwet? Als je ook verder leest in de grondwet zul je ook tot de conclusie komen dat de rol van de koning volledig anders is dan de rol van de premier. Je moet geen appels met peren vergelijken.

  Maar het artikel gaat nog steeds over Schotte, en niet over de koning. Binnenkort een ingezonden brief van jouw hand over de voor- en nadelen van het afschaffen van de monarchie? Ben benieuwd

 10. @ e sambo

  He Sambo, ik leg het je uit:

  Beatrix mag zich koningin noemen omdat ze wettelijk koningin IS,
  Schotte mag zich geen premier noemen omdat hij wettelijk GEEN premier meer IS.
  Begrijp je dat? Zo nee, laat me het weten.

 11. @Rob:

  Bedankt. Ik heb mijn kennis opgekrikt. Artikel 25 van de grondwet:

  Het koningschap gaat bij overlijden van de Koning krachtens erfopvolging over op zijn wettige nakomelingen.

  Hoera! Nu weet ik het antwoord. Leve de democratie! We kunnen er niet over stemmen, dat is geweldig! Heel onrechtvaardig dat de kinderen van Schotte niet automatisch premier worden, net zoals de zoon van mevrouw Beatrix. Bedankt Rob. Nu ken ik het werkelijke gezicht van wat wij ‘democratie’ noemen.

 12. Wat een waardeloos onderzoek! Zelfs het laffe leeghoofd ‘u vraagt, wij draaien’ Anthony Cijntje zou zich ervoor schamen.

 13. Zwendaar = zwendelaar

 14. Hodge : eerst PAR-lid, toen PS, binnenkort MFK ? Zwendaar in politieke ideologieën !

 15. Wat een kinderachtig gezeur allemaal. Denk dat de tijd beter besteed kan worden aan belangrijker zaken.

 16. @etienneSambo, volgens mij gaat het over Schotte en niet over koningin Beatrix. Maar om je kennis even op te krikken: lees artikel 25 van de grondwet maar eens.

  Schotte mag zich ex-premier noemen zo vaak en zolang hij wil als hij daar gelukkiger van wordt.

 17. Een vraag:

  Waarom mag Schotte zich geen premier noemen, maar mag mevrouw Beatrix (zonder dat zij door ons gekozen is) zich wél koningin noemen?

  Ik ben heel benieuwd naar jullie weloverwogen reacties.

 18. Laten we trots zijn op Hensley Meulens die deze ongeschoolde criminele paljas van het veld heeft laten verwijderen.

  En Hodge moet zich schamen voor zijn belachelijke onderzoekje. Navragen bij Buitenlandse Zaken in Den Haag en het Consulaat in San Francisco, alsof de stadion security daaraan zou hebben gerapporteerd.

  Als Hodge de onderzoeken bij zijn bank op dezelfde wijze doet zouden we daar beter massaal ons geld kunnen weghalen.

  Het is hetzelfde als zeggen dat Constantia nooit winkeldiefstallen gepleegd heeft, na navraag bij La Curacao en Dovester,

  Wat een afgang van Hodge.

 19. Ik had niet anders verwacht. Schotte de onaantastbare.
  Rijdt vrouw dood, knoeit met bedrijven, helpt Curaçao bijna bankroet, enz.
  Hopelijk wordt hij weer MP, de eerste en enige op de wereld die niets fout kan doen.

 20. @kokoloshi

  aan criminelen hoef je nooit je excuses te maken.
  tenzij ze hun straf hebben uitgezeten.
  in dit geval dus niet.

 21. “niemand beschikt over de informatie” – “na een klein onsderzoekje”
  Lekker vaag allemaal ….. DUS nog geen bewijs dat hij het pertinent NIET zou hebben gedaan ……..
  EN waarom zat amigoe Scotti niet gewoon op z’n werkplek in de Staten (of was de grond daar TO HOT vanwege behandeling “gratis” druktank ……????)
  Het blijft een verdachte handelwijze en zou me niks verbazen als Scotti gewoon als MP zich heeft binnengedrongen in VIP-area.

 22. en daar gaan we weer jullie praten weer over het dagelijkse weekelijkse en een aantall jaren in het verleden en wij over 150 jaren geleden kop op mensen laat het verleden rusten en kijk in de toekomst !!

 23. Volgens Hodge blijkt uit een ‘klein onderzoekje’ bij Buitenlandse Zaken in Den Haag en het Consulaat-Generaal in San Francisco dat niemand beschikt over informatie dat Schotte zich heeft uitgegeven als minister-president.

  Nonsens. Een conclusie van een IQ<44. Volgens mij is dit absoluut geen bewijs, dat hij het niet gedaan heeft. Ik wil het van de in het stadion aanwezige security horen, die hem gehoord/gesproken hebben en hem toen toegang tot de besloten training hebben gegeven en hem vervolgens in opdracht van Hensley Meulens van het veld hebben verwijderd. .

 24. @kokolishi, als iemand al een zich eerder heeft voor gedaan dan op zich niet vreemd dat mensen dit denken. trouwens laat Schotte verontschuldigen aanbieden want hij had die dag gewoon in de Staten moeten zitten daar krijgt hij betaald voor!

 25. Kokoloshi, laat Schotte eerst maar eens zijn excuses aanbieden aan iedereen die door hem is opgelicht, waaronder 100,000 belastingbetalers.

  En aan de dochter van de vrouw die door zijn crimineel rijgedrag is overleden.

 26. Dat niemand het wil bevestigen wil natuurlijk niet zeggen dat Schotte het niet gedaan heeft.

  Schotte heeft een lang crimineel verleden en voor hem is status alles, zeker omdat hij in zijn studie (3 Mavo) en in hey bedrijfsleven (een reeks faillissementen) volledig mislukt is.. Daaro m liet hij zich zo graag, met zonnebril, fotograferen bij allerhande sterren dat hij er zelfs een niet bijster slimme privefotograaf voor in dienst nam waarvoor de belastingbetaler natuurlijk moest opdraaien.

  Daarom ook paradeerde hij met bodyguards en in een gepantserde auto, alsof er criminelen zouden zijn die zich druk zouden maken om mislukte kruimeldief Schotte.

  In dat plaatje past het helemaal dat hij zich in Caracas en San Francisco zou hebben voorgedaan als premier.

  Van het rariteitenkabinet Schotte, Constantia, Jamaloodin en el Hakim. Het meest rampzalige kabinet dat Curacao ooit gekend heeft, met niet te vergeten dos Santos marionet Wilsoe en pastechi man Monk.

 27. Nou dan moeten we ons verontschuldigen aan de heer Schotte. Ik heb zelf niet voor hem gestemd, maar ik vind dat zijn naam wel in het slijk is gehaald. Dus Hodge moet minimaal zijn verontschuldigingen aanbieden.

 28. dussss wie liegt? alex of die van de ambassade?