• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag in totaal 66 jaar geëist in de moordzaak van het Chinese echtpaar Feng. Het echtpaar werd op 17 september 2012 in het bijzijn van hun dochter (5) doodgeschoten. Vandaag was de tweede zitting van de zaak die voor veel ophef zorgde in de gemeenschap.

Tegen de zestienjarige G.M, één van de schutters, is achttien jaar geëist. Tegen de twintigjarige R.B, ook een schutter, is 24 jaar geëist. De derde overvaller M.B. hoorde een eis van achttien jaar tegen hem en tegen de chauffeur van de groep is zes jaar geëist. De zaak van de vermeende intellectuele dader H.D is aangehouden, omdat twee advocaten zijn zaak hebben laten vallen. Zijn zaak is verplaatst naar 23 mei.

Gijzeling

Het echtpaar werd voor de ogen van hun vijfjarig dochtertje doodgeschoten, die op de bewuste avond met haar ouders in de auto zat. Het originele plan was het kindje van het echtpaar te gijzele, maar dit liep mis. De verdachten hebben verklaard dat zij niet met voorbedachte rade het echtpaar hebben doodgeschoten; dit gebeurde nadat ze in paniek raakten toen het echtpaar tegenstribbelden.

Doodslag
De officier van Justitie acht het niet geloofwaardig dat de drie schutters uit angst voor de intellectuele dader D. hebben gehandeld. Alledrie de schutters verklaren namelijk dat ze onder dwang van hem de overval hebben gepleegd. De officier vindt het echter niet geloofwaardig dat de verdachten puur uit angst voor D. de overval hebben gepleegd, daar de verdachten vaker vergrijpen hebben gepleegd en D. er niet bij was op de bewuste avond.

‘Schaamteloze daad’
De officier noemde het een schaamteloze daad van de twee schutters. “Twee doden waren te betreuren, twee mensen die zonder enig motief om het leven werden gebracht”. Aan het einde van de behandeling van de zaak kregen ieder van de verdachten het laatste woord. Allen zeiden spijt te hebben van de daad en vroegen het Gerecht om vergiffenis. Volgens het OM waren de verdachten uit op eigen gewin.

Ophef
De dubbele moord zorgde voor veel ophef in de gemeenschap. De Chinese gemeenschap loofde zelfs een beloning van 10.000 gulden uit voor de gouden tip die zou leiden tot de aanhouding van de daders van de moord. De uitspraak is op 26 april om 09.30 uur.

8 reacties op “OM eist hoge straffen voor moord echtpaar Feng”

 1. @John. He ja, laten we gezellig alle Curacaoenaren op een hoop vegen. Lekker intelligente actie!

 2. Schandelijke reactie van de familie van deze beesten….
  dat zegt inderdaad veel over het niveau van de gezinnen waar deze beesten uit komen.

 3. @john F, Ik denk dat ze die broer ook maar ff naar bon futuro moeten sturen. geeft wel aan uit wat voor families deze jongens komen..

 4. Lever dat tuig maar uit aan China, daar kennen ze de doodstraf tenminste nog.

 5. Dieptepunt was nog dat de broer van een van de veroordeelden vanaf de publieke tribune de rechter beledigde na diens uitspraak.

  Zijn broer had een aantal kleine kinderen in 1 keer ouderloos gemaakt, dan ga je je als familie toch doodschamen, maar niey op Curacao.

  De mentaliteit van de Curacaoenaren is door en door verrot.

 6. De straf voor deze laffe honden kan nooit hoog genoeg zijn natuurlijk maar deze strafeisen zijn wel afschrikwekkend voor al het andere gestoorde tuig wat met zulke plannen rondloopt. En anders is misschien een openbare steniging op het Brionplein een idee?

 7. Wat een helden! Ze hebben van een kind een wees gemaakt, en dan de schuld op anderen afschuiven.

  De straf voor dit tuig kan niet hoog genoeg zijn, maar het is wel triest dat 66 jaar gevangenisstraf tegen een Bon Futuro tarief van 200 gulden per dag de samenleving wel een kleine 5 miljoen gulden kost.

 8. Toch nog te laag! Levenslang zou beter zijn, maar niet genoeg!