• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Je kunt altijd de pech hebben dat je bedreigd of overvallen wordt. Dit gaat ook op voor stagiaires op dit eiland. Zo was er ook dit weekend weer een pechvogel. Zij is echter niet de eerste stagiaire. Moet en kán er niet eens wat gedaan worden ter preventie?

Tegenover het Antilliaanse Dagblad (AD) zegt Maarten de Jong, directeur van Wereldstage, dat er eens goed over de kwestie gesproken moet worden. Graag zou hij eens met de overheid, politie en beveiligingsinstanties om één tafel gaan zitten. “Er is eerder met de partijen gesproken. Hieruit bleek al wel dat het een lastige zaak is. Er komt bij de overheid maar een bepaald bedrag binnen en dit proberen ze zo goed mogelijk te verdelen over het eiland,” licht De Jong toe.

Alarmsysteem
Bij beveiligingsbedrijf Securitas voelen ze er wel wat voor om de zaak eens te bespreken. “Het is heel vervelend dat er ieder jaar weer een stagiaire overvallen of bedreigd wordt. Het zou goed zijn wanneer hier iets aan gedaan kan worden. Ze zouden bijvoorbeeld in ieder huis alarmsystemen kunnen ophangen. Wanneer er dan iets gebeurt, hoeft een stagiaire alleen maar op penningbutton te drukken. Dan zijn wij er sneller bij dan de politie. Dit kost alleen wel een flinke duit” vertelt Joost Mulleman.

Privé-zaak
Op dit moment vindt er patrouille plaats in de wijken waar veel studenten wonen. Beveiligers fietsen rond en zijn zichtbaar aanwezig. De vraag is of dit de beste oplossing is. De heer Suares, politievertegenwoordiger reageert hier als volgt op: “Wij zijn er voor iedere burger op Curaçao en kunnen niet meer doen voor stagiaires dan wij voor andere bewoners doen. Voor de openbare orde en veiligheid zorgen wij, maar je huis beveiligen is een privé-zaak. Je moet er zelf voor zorgen dat niemand je huis binnen kan dringen. Wil je een alarmsysteem, dan moet je hier zelf maandelijkse kosten voor maken.”

3 reacties op “De veiligheid van stagiaires op Curaçao verbeteren?”

  1. Maarten de Jong is de directeur van Wereldstage. We hebben dit aangepast in het bericht.

  2. Slecht, wie de fok is Maarten de jong?

  3. Ik heb tijdens mijn periode in Curaçao ook een meisje gesproken die vertelde dat dit beveiligingsbedrijf ten tijde van de overal ‘ineens’ niet thuis gaf. Dat is toch een beetje raar. Zij verdachten securitas er van omkoopbaar te zijn door cirminelen.