• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De 45-jarige W.C.H. is vandaag bij verstek door het Hof veroordeeld tot een gevangenisstraf van 34 maanden. Hij werd eerder door het gerecht veroordeeld tot 36 maanden. Hiertegen ging de advocaat in Hoger Beroep, meldt het Openbaar Ministerie (OM).

De verdachte is veroordeeld voor witwaspraktijken gedurende de periode van 1 januari 1999 tot en met maart 2007. Dit samen en in vereniging met anderen. Hij zou een enorm geldbedrag voorhanden hebben gehad en tientallen bankoverboekingen en moneytransfers op zijn naam hebben staan. Subsidiair werd hem opzettelijk witwassen van geld ten laste gelegd.

Inbreuk
Het Hof achtte opzettelijk witwassen bewezen. De verdachte heeft volgens het Hof “inbreuk gemaakt op de in het financiële en economische verkeer vereiste integriteit en transparantie, door het mogelijk te maken dat de opbrengst van misdrijven aan het zicht van justitie is onttrokken en daaraan een schijnbaar legale herkomst is verschaft.”

Termijn
De door het gerecht opgelegde gevangenisstraf voor de duur van 36 maanden vindt het Hof passend en geboden. Het Hof houdt er wel rekening mee dat sinds het instellen van hoger beroep op 18 maart 2011 en het uitspreken van dit vonnis meer dan twee jaar is verstreken. Dit moet gecompenseerd worden door vermindering van de straf. Het Hof heeft de verdachte daarom veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van 34 maanden.

www.versgeperst.com