CURAÇAO – De broers R.C. (22) en E.C (achttien) zijn vanmiddag door het Hof veroordeeld tot een celstraf van twaalf en negen jaar voor diefstal, geweld, bedreiging, verkrachting, afpersing en ontvoering. In november werden de broers door het Gerecht veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen en zes jaar.

Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). Het OM ging na de uitspraak van november in hoger beroep. Een reden voor de hogere straf is dat ditmaal, in tegenstelling tot het Gerecht, wel vuurwapenbezit bewezen werd geacht.

Verkrachtingen
E. heeft een vrouw, die ‘s ochtens op de bus stond te wachten om naar haar werk te gaan, aangevallen, over een muurtje een erf op gesleurd en haar daar verkracht en berooft. Een aantal maanden later heeft E. samen met zijn twee jongere broers, ‘s nachts twee vrouwen aangevallen. Dat gebeurde voor de woning van één van de slachtoffers. Een van de vrouwen is een functionaris van het OM. Onder bedreiging van een vuurwapen hebben zij de vrouwen meegenomen in de auto van één slachtoffers geduwd en meegenomen naar een verlaten plaats. Daar hebben zij de vrouwen van hun vrijheid beroofd en alle drie hebben de slachtoffers meerdere malen op brute wijze verkracht.

Nachtmerrie
Na deze gruwel daden zijn de vrouwen gebracht naar een pinautomaat waar zij een grote som geld moesten geven en aan de verdachten moesten afstaan. “Voor de slachtoffers moet het een nachtmerrie zijn geweest die werkelijkheid is geworden. Het is een aaneenschakeling geweest van walgelijke daden. Naar verwachting is aan de slachtoffers enorme psychische schade toegebracht en de rechtsorde is door de feiten zeer ernstig geschokt”, oordeelde het Hof vandaag.

Onvoldoende recht
Het hof zei verder in haar vonnis dat het oordeel van het Gerecht onvoldoende recht doet aan de ernst van de feiten. “Bij de beslissing is rekening gehouden met de rapporten over de verdachten van de psycholoog en psychiater. Uit de rapporten blijkt dat de verdachten toerekeningsvatbaar zijn. Volgens de psychiater is in beide gevallen sprake van afhankelijkheid van marihuana en alcohol en van een verstoorde antisociale persoonlijkheidsontwikkeling ten gevolge van affectieve en pedagogische verwaarlozing. Volgens de psycholoog is het gevaar voor herhaling bovengemiddeld”, aldus het vonnis van het Hof.

Jongste verdachte
De jongste verdachte, de vijftienjarige S.M C., heeft twee jaar gevangenisstraf in een jeugdinrichting opgelegd gekregen. Het OM had twee jaar geëist. Bij de veroordeling werd zijn achtergrond en het feit dat de verdachte zwakbegaafd is in acht genomen.

6 reacties op “Broers veroordeeld voor zedendelicten”

 1. Dit soort gasten kan het allemaal geen moer schelen. Vraag me af of ze beseffen dat er meer is op aarde dan het mtv ghetto waarin ze leven.

 2. Lekkere familie. Ongetwijfeld is pa even trots op zijn nageslacht als Hendrik Schotte op het zijne.

  Wat mij betreft komen de daders voor het vuurpeleton, al was het maar omdat 2 kogels goedkoper zijn dan jarenlang full pension in Bon Futuro. Iedere gulden gemeenschapsgeld besteed aan dit tuig is verwerpelijk,

 3. @XXX, apart is dat deze jongens heel veel fb vriendinnen hebben en deze dames blijkbaar graag fb vriend willen blijven met een massa verkrachter.

 4. uit wat voor een leuk gezinnetje moeten deze beesten komen???
  dit soort beesten worden hier gecreeerd, door al die teenerzwangerschappen en andere geestelijk gestoorde dames die zich voor een beetje beltegoed laten n**k*n.
  deze kinderen hebben totaal geen kans om op te groeien tot een normaal persoon.
  wanneer worden deze dames en ook deze heren eens onvruchtbaar gemaakt……
  dit is een visieuze cirkel die doorbroken moet worden.

 5. het klink heel hard,maar deze beesten ,dat zijn het ,inclusief kind van 15 hebben naar mijn mening geen recht tot leven,dat dient hen ontnomen te worden.
  nu kunnen we ze 9 , 12 en 2 jaar te vreten geven
  op zn minst verwacht ik dat medegedetineerden hen zullen verkrachten en castreren
  om nageslacht zo en zo te voorkomen
  dit is echt een walgelijke zaak , en voorbeelden moeten gesteld worden.

 6. ” Een verstoorde antisociale persoonlijkheidsontwikkeling ten gevolge van affectieve en pedagogische verwaarlozing”. Zo lopen er hier dus nog veel meer van rond.

  Geen ouders, geen voorbeeld gehad en altijd maar de straat opgeschopt en school was van ondergeschikt belang. Zie hier het resultaat daarvan. En wat heeft Curaçao dit soort ontspoorden te bieden? Zo goed als niets.

  En “dit” plant zich voort, en de resultaten worden steeds desastreuzer. Met andere woorden: De volgende verloren generatie is nog erger.