• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De zitting waarin de goudroof aan de Grote Werf wordt behandeld, is gepland op 28 juni. Dit besloot de rechter vandaag tijdens de proforma-zitting waarbij vier verdachten aanwezig waren. Hun advocaten maakten van de gelegenheid gebruik nogmaals te protesteren tegen de aanhouding van hun cliënten.

De verdachten vinden dat ze al te lang vastzitten, ruim drie maanden, en dat het onderzoek te lang duurt. Zo moet het Openbaar Ministerie (OM) nog meer onderzoek doen naar de gsm-gegevens van de verdachten en moeten nog deskundigen worden geraadpleegd. De advocaten pleitten verder dat er te weinig bewijs is tegen hun cliënten en dat het OM fouten heeft gemaakt tijdens het onderzoek.

Onprofessionele houding
Advocaat Wouter Tielkemeijer bracht al eerder naar buiten dat er volgens hem sprake is van valsheid in geschrifte in verband met de goudroof. De voormalig officier van Justitie sprak in februari ook over een ‘onprofessionele houding’ van politie en justitie. De handelswijze van politie en justitie is volgens Tielkemeijer in strijd met de wet.

Beraad
De rechter nam ongeveer tien minuten de tijd om in beraad te gaan over de schorsingverzoeken. De verdachten mochten tijdens het beraad kort hun familie, die aanwezig was in de zaal, groeten en omhelzen. Bij terugkomst drong rechter Paulides bij de officier van Justitie erop aan haast te maken met het onderzoek, maar schoof het verzoek tot schorsingen van de hand. Volgens de rechter is er wel degelijk sprake van een grove rechtsschending door de verdachten, aangezien zij terecht staan voor het witwassen en heling van de goudstaven.

‘Police’
Op vrijdag 30 november vond rond 04.30 uur een overval plaats bij de Grote Werf. Toen reden drie auto’s de werf op en kwamen naast het schip ‘Summer Bliss’ tot stilstand. Vervolgens sprongen zes of meer mannen met een bedekt gezicht uit de auto’s. Zij hadden jassen aan waar ‘Police’ op gedrukt stond. De mannen gingen het schip op, bedreigden de bemanning en kapitein en mishandelden één van de bemanningsleden. Hierna zijn de overvallers met drie metalen kisten met een inhoud van 70 goudstaven ervandoor gegaan. De goudstaven hebben een waarde van 11.500.000 dollar. De tweede zitting is op 28 juni om 08.30 uur.

Journalist Leoni Leidel-Schenk doet verslag van de zitting op Radio Hoyer 2:

2 reacties op “Behandeling zaak goudroof eind juni”

  1. Waar is al dat goud gebleven (ons goud). Geen rechtmatige eigenaar, niemand die het opeist dus wordt het in beslag genomen en is van Curacao..uit.

  2. Advokaat Wouter Tielkemeyer was is zijn tijd als officier van Justitie net zo onprofessioneel als waarvan hij de politie en Justitie nu van beticht. Hun handelswijze is zelfs in strijd met de wet, zegt hij. Dat is precies wat hijzelf deed. Grote hypocriet !