CURAÇAO – Omayra Leeflang is vrijdag niet aanwezig bij de viering van 75 jaar democratie. Dit heeft ze in een brief aan Statenvoorzitter Mike Franco laten weten. Volgens Leeflang was van 2010 tot 2012 geen sprake van democratie op Curaçao en wil ze met haar afwezigheid een statement maken, meldt Radio Hoyer 2.

Leeflang vindt dat onder de regering van Gerrit Schotte een heksenjacht gaande was op directeuren van overheids-nv’s, stichtingen en overheidsdiensten. Verder was er volgens de parlementariër sprake van onbehoorlijk bestuur met goedkeuring van het parlement. De PAR werd monddood gemaakt, zegt Leeflang.

Ontslagen onterecht
Nu verschillende SOAB-rapporten, onderzoeken en uitspraken van rechters op tafel liggen, blijkt het ontslag van meerdere professionals onterecht te zijn geweest. Als voorbeeld noemt Leeflang onder meer Anthon Casperson van Aqualectra en Miguel Goede van de universiteit UNA. Zelfs de motie voor het rechtzetten van deze onterechte ontslagen werd op 7 februari door het parlement weggestemd, aldus Leeflang.

Omayra Leeflang in gesprek met radiopresentatot Rick Hart van Radio Hoyer 2:

Brief van Leeflang aan Statenvoorzitter Mike France (deels Papiamentstalig):

Leeflang niet bij viering democratie

17 reacties op “Leeflang niet bij viering democratie”

 1. Wel heel apart! Elke keer als het over Omayra Leeflang gaat.Zorro zit te springen om kommentaar te geven. Ik zou bijna denken dat hij of zij Omayra Leeflang zelfe is??????? Het is namelijk wel heel erg lachwekkend,bijna meelijwekkend,hoe zorro reageert op Omayra.
  Wordt u betaald om zoveel veren in haar achterste te steken.Want hoe respectloos kan je zijn ,als je geheel aan het feit voorbij gaat aan hetgeen Mw. Leeflang ook voor staat. Namelijk vriendjespolitiek en lid zijn vaeen partij die een eiland met enorme schulden heft achtergelaten.En het zo brengt dat het bijna lijkt dat we ze nu wel heeeeel erg dankbaar moeten zijn voor een gedeeltlijke schuldsanering. Ze heft het volk voor een grijpstuiver willen verkopen,voor een ZAKJE geld.Echt zonder schaamte. Maar nu wel een heilig boontje uithangen!.Ik schaam me dood voor iemand,die ook kijkend naar haar facebook wall,aan zelfverheerlijking doet.Ik heb nog nooit iemand zo een heilig boontje zien uithangen en zichzelf zo vaak schouderklopjes zien geven. De enkele keer dat ze blij is met een beslissing die er nu gemaakt wordt ,laat ze het bij die paar volgers overkomen,dat het allemaal te danken is aan haar of haar geliefde PAR. Nou mensen ik hoop dat jullie je ogen een keer open maken en zelf zullen zien wat voor hypocrite gedrag dat is,want waarom heft ze zelf er niet voor gezorgd of een basis gelegd voor een paradijs op aarde,zoals Curacao kan zijn.En kom niet aan met het slappe antwoord. Dat ze nog niet klaar was/waren,want als ze na 16 jaar nog steeds niet voor meer veranderingen hebben gezorgd,dan zou ik eens flink op mijn achterhoofd krabben.

  MVG
  Ozalia Koeiman

 2. @ Sander. Hoe vaak moet hier nog alles over de Karla-Omayra uitgelegd worden, voordat het tot je doordringt. Waarom stel je Omayra niet verantwoordelijk voor alle gevolgen van de wereldwijde bankencrisis, want dat is hetzelfde: ONZINNIG EN LAAG. Het vinden van een nieuwe partijleider is geen sinecure en geen aanlokkelijke baan en de PAR wil niet uit wanhoop iedereen op zo’n plek zetten. Misschien wordt een tussenpaus noodzakelijk, want het zal heel wat tijd kosten om een bereidwillige te vinden en voor de job klaar te stomen. Wat er nu aan partijleiders is voldoen beslist niet aan de eisen zeker niet van de PAR en zijn slechts in naam partijleider zonder uitzondering. Bovendien is de partijleider en het programma voor de PAR hoofdzaak, omdat ze wars zijn van dubieuze praktijken. Het vertrek van Emily en Glenn en de laatste zittingsjaren van Omayra heeft het er niet gemakkelijker op gemaakt.

 3. Sander, er is een groot verschil tussen een plan uitvoeren die uiteindelijk mislukt (maar niet ten koste van belasting centen van Curacao) of moedwillig bedrijven naar de haaien helpen, er allemaal vriendjes plaatsten met megasalarissen en zelf de hele wereld eerste klas rondreizen voor je privedoelen. En om moedwillig mensen kapot maken zodat je er een vriendje kan plaatsen die daarna het bedrijf naar de kelere brengt

 4. ik hou niet van henk en ingrid types, maar hier hebben ze gelijk.
  @ chopie, ook jij hebt gelijk, na haar bootdrama, wat heel veel geld heeft gekost, had ze,ondanks dat ze onschuldig is aan corruptie, ontslag moeten nemen.
  dit was een arrogant idee van haar, dat te veel geld heeft gekost.
  daarom stem ik geen PAR meer.
  eerst moeten er betere politici actief worden binnen de PAR.
  kortom de leiding van de PAR moet eens een betere uitstraling krijgen, dan kunnen we misschien wel PAR gaan stemmen.

 5. Liever Leeflang dan die smiechten van een Wiels, Asjes, Constancia, Jamaloodin, Schotte, Dos Santos, Van der Dijs, El hakim en de lijst gaat verder

 6. tja wat zullen we zeggen….. Curaçao LEEF(t)LANG en gelukkig zonder haar aanwezigheid. ik zie haar toegevoegde waarde nog steeds niet. Of moet ik maar denken; goede actie die Karla-Omayra stage boot. Wat een kansloze actie zeg, net als de persoon zelf.

 7. @ Anonymous. mooi zo. niemand zal uw afwezigheid betreuren mw. O.Leeflang. bleef u maar bij elke nationale viering weg, dat zullen we toejuichen.

  Ook ik zal haar afwezigheid niet betreuren en ik hoop het hele volk met mij. Het wordt pas echt erg en tijd voor groot alarm als we de afwezigheid van Schotte, Wiels, Constancia, Asjes, Wilsoe, El Hakim, Jamaloodin, Cooper, Anonymous e.a. zouden betreuren. Is dit gevat genoeg voor je?

 8. Er is te vaak gebleken, dat democratische beslissingen niet juist zijn en heel slecht voor het land. We zouden een soort SOAB moeten hebben, die meer bevoegdheid heeft dan maximaal “ten sterkste afraden” naar “verbieden”, want ze luisteren toch niet naar vrijblijvende adviezen.

 9. @ D’Artagnan. Zorro , doordat je het woordje ” geen” vergeet, staat er heel iets anders dan je vermoedelijk bedoelt .

  Het vereist wat meer nadenken, maar ik heb gekozen voor de bestaande tekst om het juist te benadrukken dat ze het onderscheidelijk wel heeft en haar dat niet verweten kan worden.

 10. @zorro helemaal met je eens! Leeflang voor social rights 🙂

  Nog altijd zijn Schotte opponenten groot onrecht aangedaan.
  Zo zitten er nog steeds diverse INTEGERE mensen op de bank die zijn dubieuze instructies niet wilde opvolgen.

  Waaronder nog steeds 15 te sterke VDC medewerkers en het VDC Hoofd. Gumbs. En nog vele andere Schotte-onwelgevalligden. laat de regering deze doofpot eerst oplossen!! Eerst daden nu,

 11. mooi zo. niemand zal uw afwezigheid betreuren mw. O.Leeflang. bleef u maar bij elke nationale viering weg, dat zullen we toejuichen.

 12. @Zorro ben dit 100% met je eens. Onze Ijzeren Lady heeft een sterke ruggegraat en wenst recht tegen on-recht.

 13. Nou tel 2013 nou ook graag mee met geen democratie. Een complete dictateur!!

 14. Zorro , doordat je het woordje ” geen” vergeet, staat er heel iets anders dan je vermoedelijk bedoelt .

 15. Zorro, helemaal mee eens, een daadkrachtige vrouw.
  Ze gaat voor het eilandje. jammer genoeg een van de weinigen

 16. Goh, een parlementarier die een keer feestje overslaat, das inderdaad nieuws, hipocriet gedoe!

 17. Haar kan in ieder geval niet verweten worden ruggegraat, moraliteit en karakter te hebben, die je met een lantaarntje moet zoeken.