• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister-president Sarah Wescot-Williams heeft maandag aangekondigd dat de regering van Sint Maarten twee weken geleden contact heeft gezocht met de anti-corruptie organisatie Transparency International, voor het uitvoeren van een integriteitsanalyse. Dat meldt Caribisch Netwerk.

Het contact is gezocht nadat de eerste berichten verschenen over een omkoopschandaal waarbij het onafhankelijke parlementslid Patrick Illidge en mogelijk ook justitieminister Roland Duncan zijn betrokken. In een persbericht stelt de minister-president echter dat zij vorig jaar tijdens de begrotingsbehandeling heeft aangekondigd dat een integriteitsanalyse zou worden uitgevoerd in het kader van het integriteitsprogramma van de overheid.

Curaçao
Later deze week worden nadere mededelingen over de samenwerking met Transparency International verwacht. TI kreeg vorig jaar april opdracht van de in het nauw gedreven Schotte-regering om een soortgelijk integriteitsonderzoek te doen in Curaçao. Dit is nagenoeg afgerond, maar de publicatie van de resultaten vindt pas later dit jaar plaats, stelt TI op haar website. TI doet onafhankelijk onderzoek naar de kwetsbaarheid van een land voor corruptie en doet aanbevelingen om dit aan te pakken.

10 reacties op “St. Maarten wil analyse Transparancy International”

 1. Nederland ziet dit als een rookgordijn, want hiermee worden de wezenlijke corruptieproblemen niet aangepakt.

 2. Wat gebeurt er met de aanbevelingen van Tranparency Int. ter voorkoming vermindering van corruptie als de overheid die die aanbevelingen voor een belangrijk deel moet implementeren zelf corupt is?
  Juist in de prullenmand ! Zonde van het geld geweest. Nou ja, in ieder geval heeft een ander (TI) nu eens geld gekregen anders was het toch maar weer in de zakken van onze criminele volksvertegnwoordigers verdwenen.
  ps. Hodge heeft er 3 maanden voor moeten soebatten ,overleggen,praten.toezeggingen gedaan etc etc maar zijn enige doelstelling van de afgelopen 3 maanden heeft hij bereikt: zijn MP-schap heeft er toe geleid dat de BZV een 8 mijloen deposit bij de PSB heeft geplaatst.Daarna gaf H. de brui er aan en diende hij het ontslag van zijn kabinet in.Mission accomplished. Hoezee !!

 3. Rignald, je hebt volkomen gelijk, of dachten we echt dat randcrimineel Gerrit Schotte een bureau zou inhuren dat echt en diepgaand onderzoek doet naar zijn vuile zaakjes?

  Transparancy International lijkt inderdaad de internationale variant van onze ‘u vraagt en ik schrijf’ Anthony Cijntje, die de ruggegraat van een weekdier heeft en nog nog nooit op een eigen mening te betrappen is geweest.

 4. @Marie, Misschien werken ze wel zoals de heer Cijntje en Hernandez op dit eiland. U betaald en wij schrijven op wat u wilt horen!

 5. Wij op Curacao hebben onze uitslag nog niet eens, dus zo transparant is dat transparacy international zelf niet..

 6. Transparency International lijkt zich te ontwikkelen tot ‘het middel’ waarmee corrupte en criminele politici zich proberen schoon te wassen ten opzichte van hun onwetende achterban. St. Maarten maakt nog steed deel uit van het Koninkrijk der Nederlanden waar in de wet vastgelegd is dat personen die een strafbaar feit hebben gepleegd zonder aanziens des persoons vervolgd zullen worden. Een strafrechterlijk onderzoek door het OM (zoals dat nu gaande is) is dus volledig gerechtvaardigd. In een volwassen democratie behoort een minister van justitie die verdachte is in een gerechtelijke onderzoek onmiddelijk af te treden.

 7. Ze denkt ook. Schotte en zijn 40 rovers lopen nog steeds vrij rond.. dus dan ga ik ook op deze manier te werk.

 8. De bevolking van Curaçao zit nog altijd te wachten op het rapport van Transparency International na hun onderzoek op Curaçao ten tijde van regering schotte.

 9. Waar haalt ze het geld vandaan?

 10. Onderzoek van Transparency Int. duurt zeker nog 2 jaar voordat er resultaten bekend worden. Bovendien onderzoekt TI niet de corrupte gedragingen van personen. Leuke truc van Westcott om de huidige beerput van de corrupte gezagsdragers, waaronder zijzelf -waarom werd zij MP met 2 zetels in het parlement ? laat me raden-, gesloten te houden. Ik vermoed dat de RMR gaat ingrijpen. En terecht.