CURAÇAO – Een groep van zes Nederlandse toeristen zijn gisterochtend overvallen bij Fort Beekenburg. De toeristen, met daarbij twee minderjarigen, waren foto’s aan het maken toen zij werden verrast door twee gewapende mannen. Onder bedreiging moesten de toeristen hun tassen afgeven.

Terwijl de overvallers zich uit de voeten maakten, kwamen ze een 69-jarige vrouw tegen die ook bij de groep hoorde. Zij herkende haar tas en probeerde deze terug te pakken. Eén van de overvallers sloeg de vrouw met zijn vuurwapen en kon wegkomen met de tas. De vrouw liep een fractuur op aan haar hand.

Tips
Mensen met meer informatie en tips kunnen bellen met het Atroko Team op 866-6140 of 866-6192 op of naar 911 (24 uur per dag) of naar het anonieme nummer 108.

27 reacties op “Toeristen overvallen bij Fort Beekenburg”

 1. misschien tijd voor een knokploegje in de auto! en dan ook niet stoppen als ze janken. als jullie het niet oplossen doen we het zelf wel!

 2. Voorpagina Telegraaf, onderscore bij Vandaag de dag TV , Kan niemand in Nederland zijn ontgaan. En iedereen hier wil met de komende vrije dagen graag naar de zon.
  Drukfoutje voor het Paradijs

 3. Veiligheid van bewoners en bezoekers van Curaçao is helemaal geen prioriteit van ons korps van asfaltridders, ondanks allerlei prietpraat van de thans demissionaire minister van justitie.
  Veel belangrijker is het allerlei onzinnige verkeerscontroles te houden, bij voorkeur op een plek waar de ridders onder een boom kunnen staan, en het houden van klopjachten op hardwerkende criminelen. Dit terwijl 100m verder iedereen door rood rijdt en rustig tijdens het rijden belt, pingt en sms’t. Terwijl ze zich amuseren met hun mensonterende klopjachten wordt de burger beroofd en zijn huis leeg gestolen, quo vadis.

 4. Ook in april doet de criminele wereld van Curaçao wat ie wil: berovingen, inbraak, etc. Het voortdurende tekort aan geld (vast en zeker geen baan) moet immers wekelijks aangezuiverd worden. Maar met het instorten van het toerisme (negatief reisadvies) zal de economie van het jonge land verder inkrimpen. PAIS (minister van Verkeer & Economie en nog wat?), DOE HIER IETS AAN!

 5. K.t mentaliteit hier op het eiland, waardeloos !!!

 6. @ Abraham Mossel. Dan hadden we Schotte moeten houden, want zijn verkiezingsbelofte betrof ook 100 plus politie-auto’s en nog meer wapens. Dat gaat nu niet door.

 7. Lieve mensen hebben jullie wel eens gezien hoeveel politieauto’s in de reparatie staan op het terein in silinja.Dus is er weinig preventief te patrouilleren door de politie.p.s waarom geen motoragenten in zetten of zijn die alleen beschikbaar bij feestdagen

 8. De Politie heeft andere prioriteiten. De echte boeven waren bij Seu.

  “De politie heeft tijdens het Seú festival gecontroleerd op alcoholgebruik onder automobilisten aan de Jan Noorduynweg, de F.D. Rooseveltweg en de Hamelbergweg”

  DAT is pas belangrijk.. Waarom geen politie op strageische posten geplaatst, zodat de zaak [proactief] in de gaten gehouden kan worden, Met een tiental strategische punten is het eiland onder controle. Praat eens met wat mariniers hoe dat moet…

 9. Waarom het VKC( Vrijwilligers Korps Curacao ) niet inzetten samen met de Politie.
  Dan is het snel gedaan met die criminelen.

  Voor het VKC hebben ze meer ontzag dan voor de Politie,moet je ze wel de middelen geven en géén geitenwollensokkenbeleid!!!

 10. Nog een paar van deze overvallen en deze kaart (http://www.cbc.ca/news/interactives/travel-warnings/) die nu op Yahoo wordt gepresenteerd zal snel aangepast moeten worden met dank aan deze hersenloze mafkezen.

 11. De Telegraaf heeft zojuist op zijn internet-site melding gemaakt van deze overval. Er wordt nu nog geen commentaar gegeven. Alleen de feiten for the moment…..

 12. tjjjjjonge wel respect hoort gewoon bij de cultuur, poc poco

 13. Curacaso Curacao waanneer wordt er nou eindelijk ingegrepen???? Dit kan zo niet verder en niemand die er wat aan doet??? Het is een schande en de politicus vechten om positie en geld en het eiland gaat met de dag achteruit, criminaliteit, overvallers, oude mensen worden de dupe, toeristen wordfen overvallen en beroofd, waar ter wereld gebeuren zulke erge dingen?????CURACAO, en als je ze hoort praten : MI DUSHI KORSOW…ik schasm me gewoon om te zeggen ik ben op curacao geboren ….armoede hele eiland…de rijken worden rijker en de armen worden met de dag armer!!!!! BIBA ARUBA EN BONAIRE!!

 14. Bij de huurauto ook maar een “huurpistool” leveren in de toekomst voor de (moedige) toeristen? Gaat eens goed opruimen in plaats van die werkstrafjes.

 15. Daarom beter een hefboom en security. dan betalen we er maar voor maar ben je tenminste veilig.
  De politie kan het niet aan maar geef ons burgers dan het recht om ons ook te bewapenen

 16. Ik vind het echt heel jammer dat dit elke keer moet gebeuren. Ik kom 3x per jaar op dit fantastische eiland! en ik zal het afkloppen maar bij mij is het nog nooit gebeurd. Maar ik ken wel mensen bij wie dit wel gebeurd is. En niemand die er inderdaad wat aan doet!

  Het is slechte reclame voor het eiland! Ik vind dit echt jammer, want het is echt geweldig om er te zijn, en ik voel me geen moment onveilig daar.

  Dus mensen van hogerhand, doe hier wat aan, want het kost je toeristen!!

 17. Als het nederlandse dagblad De Telegraaf hier lucht van krijgt en daar een alarmerende publicatie van maakt dan is het gedaan met de instroom van vakantievierende Europese Nederlanders en is het dus gedaan met Curaçao. Negatief reisadvies. Goed gedaan van onze corrupte politici zoals Schotte,Wiels,Cooper,Wilsoe,el Hakim,Jamaloodin, het OM en zo kan ik nog wel even doorgaan. Hopelijk zullen ze zich ooit moeten verantwoorden voor hun wandaden.

 18. En Wiels zag het allemaal aan en vond het goed. Wat een braller. Maar iets doen ho maar. En die figuur heeft de touwtjes in handen? Hij valt wederom door de mand, hij kan niks. Een waardeloos,corrupt,ruzietrappend figuur die door gebrek aan IQ Curacao naar de ondergang helpt.

 19. Dit is onbegrijpelijk. Ook ik ben daar slachtoffer geworden van roof. De politie en bewoners die daar veel komen, weten welke criminelen daar actief zijn. Waar ze de spullen (tassen, sleutels e.d.) achterlaten na beroving. Met deze informatie heb ik dus ook hun plek gevonden waar ze spullen nazoeken en voor hun nutteloze spullen wegdoen. Zo heb ik al aardig wat spullen aan de eigenaar(s) en of hotels terug kunnen gegeven die daar lagen. Diverse malen heb ik gepost en vele mensen gesproken, en mensen gewaarschuwd. Men weet in welke auto ze rijden/reden. Ik heb nooit meer iets gehoord ondanks alle info die ik heb doorgegeven. Maar blijkbaar is het niet nodig om er iets aan of mee te doen. Erg jammer! Wel vraag ik me af welk belang de politie er aan heeft om er niets aan te doen? Het ergste is nog dat de politie mij wist te vertellen dat het eigelijk geen plek was om te komen. Het was vragen om moeilijkheden. En dat ik het er nog goed vanaf had gebracht…???

 20. Na “dushi hende nos ta” hebben we sinds gisteren het project “e bon yu di Korsou”. Hoe ze het ook noemen het is tot mislukken gedoemd.

 21. Triest, triest en erg triest! Twijfel of ik nog zal boeken. Zal dit nieuws zeker verspreiden i.vm. veiligheid van andere vakantiegangers

 22. Wanneer gaat de politie eens preventief te werk door op zulke plaatsen meer te patrouilleren en verdachte personen te fouilleren. Nog meer ben ik voorstander van loktoeristen, lokauto’s etc. om het tuig in de val te lokken, en diegenen die erover denken op het boevenpad te gaan af te schrikken.

 23. De nieuws gaat de wereld over hoe “gastvrij” dit geweldige eiland is. En vooral maar roemen over zichzelf. En de politie, SKS maar blijven controleren op een sticker op de voorruit, een gordel etc. want dat is blijkbaar veeeeel belangrijker dan veiligheid van de mensen garanderen! Compleet onbegrijpelijk dat men niet inzet op krachtige aanpak van de criminaliteit. Ja met een hoop loos gel …., gepraat, gepraat, gepraat.

 24. Oh wat een fijn vakantieland. Die komen vast weer eens terug en zullen Curacao zeker aan familie, vrienden en kennissen aanbevelen. Kunnen deze zwakzinnige criminelen niet gewoon eens gaan werken in plaats van het eiland en haar belangrijkste inkomsten steeds zoveel schade toe te brengen? Het houdt niet op.

 25. is toch niet te geloven dat dit somaar hier kan gebeuren, diep treurig voor ons prachtige eilandje, straks moeten de toeristen met een gewapende gids mee het eiland bekijken,

 26. je kan miljoenen in onze toeristische advertenties teken, maar zo lang er zulke mensen zijn die overvallen plegen kan je beter bewakers op de stranden wijken voor dit geld aanstellen.
  En als ze gepakt worden dan hebben ze een ongelukkige jeugd gehad en de rechter geeft ze een werkstraf.
  Jammer dat dit soort mensen onze vooruitgang remmen, triest, schandelijk dat je bij elke handeling die je op ons eiland nu over je schouder moet kijken, in je spiegel van de auto moet kijken als je niet word gevolgd enz.

 27. Erg triest dit.