• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Meteorologische Dienst wil zwemmers en opvarenden van kleine boten met klem verzoeken om de waarschuwingen van de Meteo altijd in de gaten houden. Ondanks dat sinds zaterdagochtend een code geel uitgegeven was om rekening te houden met ruwe zee, vonden er dit weekend toch incidenten plaats.

Hierbij is schade opgelopen aan verschillende boten. “Lees de waarschuwingen altijd goed om op deze manier persoonlijke en/of materiële schade te voorkomen”, meldt de Meteo. Afgelopen zondag, eerste Paasdag, was er een topdrukte op de stranden van Westpunt. Bij Cas Abao Beach werd Jean Jaques Debrôt het slachtoffer van een noodlottig ongeluk; de duiker overleed nadat hij werd overvaren door de boot ‘Happy Ours’.

3 reacties op “Meteo: ‘lees waarschuwingen Meteo goed’”

  1. Misschien een tip om naast het vaarbewijs ook een verplichte cursus meteologie laten volgen. Misschien denkenze dat het enkhuizer almanak toch beter is.

  2. bedank voor de mededeling??

  3. Excuses voor het idee : misschien borden met de naam van website bij stranden te plaatsen? Of stickers hier en daar. Telkens vermelding van de site op versgeperst.com bij een bericht. Zo leren de mensen de site te gebruiken. Alhoewel je moet ook wel zeer matig begaafd zijn om de woestheid van de oceaan niet te kunnen zien / inschatten. Iets minder DOM bravoure / overmoedigheid / macho dus, dat kan je leven redden.