• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Joran van der Sloot heeft officieel spreektijd aangevraagd bij zijn hoger beroep in juni. Dat zegt zijn advocaat Máximo Altez tegen Novum Nieuws. Volgens de raadsman is dit ongebruikelijk en bestaat er een goede kans dat de rechters er niet mee instemmen.

 
“Joran wil zijn excuses aanbieden aan de familie Flores omdat hij Stephany heeft vermoord”, zegt Altez. Van der Sloot heeft al meerdere keren spijt betuigd, maar de rechtbank meende in eerste aanleg dat hij dit deed om strafvermindering te krijgen. Altez denkt dat de rechters spreektijd voor de Nederlander niet zien zitten omdat daar ‘te veel pers’ op af zou komen.

Zitting
De advocaat van de familie Flores, Edward Alvarez, zegt nog niet te weten of hij bij de zitting aanwezig zal zijn. “Ik moet nog met de vader van Stephany overleggen. Want hij wil de zaak het liefst achter zich laten”, zegt de raadsman. Het was al bekend dat de zitting in juni zou plaatsvinden, de dag moet echter nog worden bepaald. Een week na de zitting zou al duidelijk kunnen zijn of de rechters akkoord gaan met de doorgang van het hoger beroep.

Strafvermindering
Van der Sloot vindt dat hij strafvermindering moet krijgen omdat zijn zaak niet volgens de regels zou zijn verlopen en hij is bedrogen door zijn ex-advocaat. Er loopt ook een verzoek tot herziening van de hele zaak bij het Inter-Amerikaans Hof voor de mensenrechten. De Nederlander werd in januari 2012 veroordeeld tot 28 jaar cel voor de moord op de 21-jarige Peruaanse Stephany Flores. Hij zit vast in de hoofdstad Lima.

© Novum

1 reactie op “Van der Sloot vraagt spreektijd bij hoger beroep”

  1. Waarom krijgt dit beest toch al die aandacht? Vroeger hadden ze een donkere kerker met ratten voor zoiets. Met water en brood.