• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De 28-jarige Edwin Macario Valentina is vandaag veroordeeld tot een gevangenisstraf van twintig jaar en negen maanden voor de schietpartij op 6 april 2011 die het leven van Gershwin Marquita heeft gekost, zo meldt het Openbaar Ministerie (OM). Het OM had in eerste instantie een celstraf van 24 jaar geëist.

Behalve de dood van Marquita had Valentina nog meer op zijn kerfstok. De man heeft op 23 augustus vorig jaar de zus van de medeplichtige aan de moord Raymond Paulina ontvoerd, bedreigd en mishandeld. Valentina sleurde de vrouw voor de ogen van haar vijfjarige dochter uit huis en nam haar mee in een auto. Vervolgens heeft hij haar urenlang op haar bloten voeten laten lopen door de mondi.

Geen respect
Valentina heeft ook een beveiligingsmedewerkster van de gevangenis bedreigd en zware vuurwapens in zijn bezit gehad. Op 18 augustus vorig jaar wist hij een auto te stelen in de wijk Muizenberg. Volgens de rechter heeft Valentina ‘geen enkel respect getoond voor de lichamelijke en geestelijke integriteit van zijn medemens en hun eigendommen’. Problemen lost hij volgens het Gerecht op door het gebruik van geweld dan wel het dreigen met geweld.

Vordering
De familie van de overleden Marquita heeft een vordering namens de benadeelde partij ingediend. Deze was volgens het gerecht niet van zodanige aard voor behandeling in het strafgeding. Daarom wordt bepaald dat de benadeelde partij die vordering bij de burgerlijke rechter moet indienen.

www.versgeperst.com