• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Curaçao Nieuws - PolitieCURAÇAO – De man die vanmiddag om het leven is gekomen na een aanvaring met een boot bij Playa Cas Abou, is de 63-jarige Jean Jaques Debrôt. De man was samen een groep aan het duiken toen de boot ‘Happy Ours’ voorbij voer en daarbij Debrôt fataal raakte. 

 
De boot had in eerste instantie niet door dat zij de man hadden geraakt en vaarde verder. De Kustwacht is later op zoek gegaan naar de Happy Ours, die later is gevonden en aan de kant is gebracht. De 32-jarige kapitein was samen met nog zes andere personen. De recherche is bezig met het afnemen van verklaringen van de kapitein en de zes andere aanwezigen. Op verzoek van het Openbaar Ministerie is het lichaam van Debrôt en de boot in beslag genomen. De recherche zet het onderzoek voort.

7 reacties op “Identiteit duiker bekend”

 1. Blauwe rand en loodrechte lijn naar de kust varen is hier al opgenoemd, maar daar houdt lang niet iedereen zich aan (zeker de seadoos niet).
  Als duiker hoor je een boot niet altijd of pas op het laatste moment aankomen. Uit ervaring weet ik dat het doodeng is als je, vlak voor het einde van de duik, op 3meter diepte, zomaar opeens een boot aan hoort komen. Denk aan water in of druk op je oren en je hoort echt niks. Als die boot dan ook nog eens met volle snelheid vaart, ben je gewoon niet altijd snel genoeg. En ze zien je ècht niet!! Zeker met golven.
  Alhoewel ik me hier weer afvraag hoe het kan dat de mensen op de boot die boei niet hebben gezien!! Misschien drank in het spel?
  R.i.p voor de duiker en veel sterkte voor de nabestaanden, alsmede de buddies.

 2. Die wet bestaat al . vaartuigen moeten buiten de blauwe lijn varen , en als je naar de kant gaat moet dit loodrecht en met de moter in idel positie en opletten. 7 man aan boord en niemand die de boei heeft gezien ? R.I.P.

 3. RIP
  Het wordt tijd voor goede wet en regelgeving op het gebied van de (plezier)vaart in zwemgebieden.

 4. het zoveelste ongeluk omdat er geen regels zijn, of omdat zo er al regelgeving is v.w.b. waar boten mogen varen of snelheidsbeperkingen in zwem- en duikgebied, deze niet nageleefd worden. In G’ds naam doe er eens wat aan! Familie en vrienden gecondoleerd!

 5. Allereerst condoleances voor de familie. Ik snap niet dat iemand met een vaarbewijs gaat varen waar er duikers boeien zijn. Ik snap niet dat de bestuurder niet door heeft gehad dat hij/zij iets geraakt heeft. Ik snap niet dat de duiker niet de boot heeft aan horen komen. Al met al een hele ongelukkige samenloop van omstandigheden met alleen verliezers. Laten we hopen dat mensen hier nu eindelijk een keer van gaan leren. Het is het zoveelste onnodige ongeluk op zee. Het wordt tijd voor voorlichtingspots op radio en TV.

 6. Hoeveel lege flessen van alcoholhoudende drank zouden ze vinden of waren die al overboord gegooid?

 7. Uitstekend dat bij dergelijke overtredingen het vervoermiddel in beslag wordt genomen daar kan justitie hier in Nederland een voorbeeld aan nemen hier krijg je een voorwaardelijke taakstraf waar nooit iets van terecht komt