• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een 63-jarige man is vanmiddag tijdens het duiken bij Playa Cas Abou geraakt door een boot. De man was met een groepje aan het duiken. Een boot die voorbij vaarde had de boei die de duikers hadden uitgelaten over het hoofd gezien en raakte hierdoor de man. De man is ter plekke overleden.

Dit bevestigt politiewoordvoerder Reginald Huggings. De man is uit het water gehaald en op het moment dat de politie arriveerde heeft de politiearts zijn dood vastgesteld. De boot ‘Happy Ours’ was na het incident doorgevaren en is later wel weer teruggevaren en aangemeerd. Het is nog onduidelijk of de bestuurder van de boot door had dat hij iemand had geraakt. De politie is een onderzoek gestart.

15 reacties op “Duiker overleden na botsing boot”

 1. Zaterdag net klaar met duiken bij slangenbaai toen vijf jetskis langs kwamen varen gewoon in het lichtblauwe waar idereen zwom…bij iedere baai gewoon boeien plaatsen en duikers duikvlag meenemen, condoleances voor de nabestaanden

 2. Alles is onderdeel van het asociale gedrag waaronder ook feveren valt. Politie kijkt erbij en doet niets. Ook bij het Spaanse water heb je lui die veel te hard met hun boot of waterscooter rijden. Hierbij zeer grote golven maken.. Blijkbaar is dat stoer maar men vergeet ook als je zo hard vaart dat je moelijk nog iemand kan ontwijken. Maar ook de Kustwacht doet hier niets aan.

 3. Ik ben zelf bijna een keer overvaren door een boot terwijl ik aan het duiken was. Wil net naar boven komen, hoor wat dichterbij komen, draai me om en zie terwijl ik op een meter diep ben de Mermaid recht op me afkomen. Dat is schrikken kan ik je melden. Vest leegdrukken en als een gek naar beneden zwemmen. Ging net goed. Hij kwam zo’n twee meter boven me langs met draaiende schroef. Sinds die tijd altijd eerst heel goed luisteren, je hoort de boten al van verre, en vanaf een meter of tien diep constant om je heen kijken naar het wateroppervlak voor ik naar boven ga.

 4. Het wordt tijd dat de overheid alle duiklocaties gaan voorzien van een afbakening van boeien. PAssages naar baaien voor boten worden gemarkeerd en daar mag met minder dan 2 knopen naar binnen gevaren worden. O ja en ook zwemzones markeren bij baaien.
  HEt kan toch niet zo zijn dat wij met zijn allen accepteren dat er elke keer weer slachtoffers vallen. O ja, en graag ook patouilleren. Niet alleen wanneer de zon op kieren staat en gaan sluipen en jagen op bootjes waarvan eht lampje stuk is. Ook terecht, maar ga voor de big fish. En gelijk in beslag nemen van al die snelle vaartuigen.
  We kunnen het continue hebben over het gedrag. Ik heb geen auto, want mijn rechtervoet is iets te zwaar. Scheelt een hoop in gele bonnetjes. Zal ook dat scheurgedrag vertonen als ik in een snelle boot aan het stuur bent. Ik hou het daarom op zeilen in mijn sun fishje. Hard zat.

 5. Allereerst, heel veel sterkte voor de nabestaande. Dit is de angst van de meeste duikers, hoe groot moeten de boeien zijn die we als duikers mee nemen. Helaas hebben we de ervaring dat de boten ook jet ski te dicht langs de kust varen. En moeten we ze opletten. Dit probleem moet zeker aangepakt worden.

 6. Heel veel sterkte aan de familie!!!!

 7. W.Buist:
  Nog nooit met een vliegtuig gevlogen?

 8. W. Buist … Wat is dat nou voor achterlijke opmerking! Wees consequent en stap dan ook nooit meer un een vliegtuig … Gevoelloze randdeb**l dat je bent …

 9. @ W.Buist: dat is weer zo’n ontzettend domme opmerking die nergens op slaat.
  U gaat daarom zeker ook nooit een vliegtuig in?

 10. Sterkte aan alle familieleden.

 11. It has been talked about allot, on setting a no wake area limit from the coats for boats and PWC to remain out of and transit at 5 KM/hour when transiting in this area, this should be implemented. Accidents happen allot here on Curacao, when a per capita rating is performed around diving; given the lax attitude around the way the sport is performed and circumstances around diving are managed (Dive Schools with allot of incidents). The day before this happened we were diving at that site, and we were discussing this problematic, this needs to be regulated the way it is done in the US, Honduras, and many other countries, who sometime do this to protect animals, let stand humans lives… Strength to the family….

 12. spijtig dat zoiets moet gebeuren

  sterkte aan familie / vrienden & kenissen

 13. sucks!, sterkte voor de familie..
  Ongelooflijk dat dit nog gebeuren kan!..

 14. Duiker = Snorkel

 15. Bijna alle boten varen te dicht bij de kust. Ze gaan soms met zo’n snelheid, dat als je een boei bij hebt, je zo omvaren.
  Je boei word soms meegetrokken en/of kapot gevaren.
  Heel veel sterkte aan familieleden en vrienden van het slachtoffer.