CURAÇAO – Paus Franciscus is vandaag voor het eerst voorgegaan in de paasmis op het Sint-Pietersplein. Het plein stroomde al vroeg vol met tienduizenden pelgrims, toeristen en inwoners van Rome. Vanaf het balkon van de Sint-Pietersbasiliek riep de paus vooral op tot vrede.

 
Franciscus zei dat conflicten in Syrië en tussen Israëliërs en Palestijnen al veel te lang duren. Ook riep hij op tot verzoening op het Koreaanse schiereiland, waar Noord-Korea onlangs zei in staat van oorlog met Zuid-Korea te verkeren. Franciscus veroordeelde oorlog en terrorisme in Afrika en sprak zijn afkeuring uit over een hebzuchtige wereld waarin men op zoek is naar ‘gemakkelijk gewin’.

‘Zalig Pasen’
Franciscus bedankt in het Italiaans voor de bloemen uit Nederland. Zijn voorgangers, Benedictus XVI en Johannes Paulus II, deden dat voorheen in het Nederlands. Ook het toewensen van een ‘zalig Pasen’ dat zijn voorgangers voorheen in verschillende talen deden, gebeurde in het Italiaans. Het plein was door tientallen bloemstukken in een bloemenzee veranderd. Met Pasen, het belangrijkste feest in het christendom, vieren christenen wereldwijd de wederopstanding van Jezus Christus na zijn kruisiging op Goede Vrijdag.

© Novum

www.versgeperst.com