CURAÇAO – Het echtpaar D.O. (61) en M.O (52) worden beschuldigd van allerlei vormen van seksueel misbruik van hun Surinaams pleegkind. In het hoger beroep dat vandaag plaatsvond is een celstraf geëist van drie maanden tegen O. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM).

Het meisje was op het moment van de ontucht tussen de twaalf en vijftien jaar oud. Tegen de vrouw is ook ontucht met een ander minderjarig kind ten laste gelegd.

Eis
In eerste instantie werd de vrouw veroordeeld tot een celstraf van twaalf maanden en kreeg de man een gevangenisstraf van vijf jaar. Wegens nieuw medisch onderzoek heeft het OM nu een gevangenisstraf van drie maanden geëist tegen O. Volgens de advocaat-generaal zijn namelijk de nodige twijfel gerezen over het bewijsmateriaal van de ten laste gelegde feiten in de zaak van het meisje. Het Hof (drie rechters) maakt haar beslissing op 16 april om 13.45 uur bekend.

15 reacties op “Twijfels over bewijs tegen echtpaar in ontuchtzaak”

 1. M.O heeft een Nederlandse vader en een Curacaose moeder. De vader van M.O heeft een juridische achtergrond en zal zich wel met de zaak bemoeien. M.O heeft ook een bekende van mij verkracht op haar 14e. Hij is dus een veelpleger. De bekende van mij wil echter niet naar voren komen, omdat dit een hoop oud-zeer naar boven haalt en M.O. toch waarschijnlijk binnenen aantal jaar weer rond loopt. D.O. moet worden veroordeelt voor horen-zien-zwijgen.

 2. @Anglo, bestaan er volgens jou dan geen echte Curaçaoënaars die blank zijn en al een paar eeuwen op het eiland wonen? bestaan er volgens jou dan geen Joodse Curaçaoënaars? bestaan er volgens jou dan geen Curacaoënaars die van Latijnsamericaanse komaf zijn? dacht je echt dat er alleen maar zwarte YDK bestaan? sorry Anglo, mijn voorouders wonen al 170 jaar op Curaçao, ik ben dus of jij het wilt of niet, weldegelijk een YDK. nogmaals, het spijt me Anglo, mijn wortels zijn Latijns Americaans en Europees, hoe wil jij me naar Afrika sturen? is Anglo trouwens Curaçaoënaar? ik denk het niet.

 3. @ Anonymous, nou heb ik altijd begrepen dat het de “gewoonte” in Europa was om hun “geboefte” overzee te sturen vergelijkbaar met wat er hier gebeurd, wij sturen ons geboefte naar Nederland. En ja dan krijg je “producten” die je het liefst zover mogelijk kwijt wil. Maar aangezien jij je zogenaamd een echte yuk vind, kun je naar mijn gevoel ALTIJD naar Afrika emigreren, misschien is er nog wel ergens een subsidie potje waarmee de financiële kant van je emigratie wat verdraagzamer kan worden gemaakt.

 4. @Anglo, tot mijn spijt kan ik niet naar Afrika, mijn voorouders komen namelijk allemaal uit Europa en Latijns America.

 5. @ Anonymous, de enige die vooralsnog last heeft van “dislectie” ben jij discriminerende yui korsow, man je zet ons allemaal te schande ze hadden jou voorouders al bij voorbaat in Afrika moeten laten creperen.

 6. Beste Anonymous, jij vind dus dat de naam van iemand bepaald of hij wel of niet Curaçaoënaar is ? Nou dat is weer zo’n typische domme kortzichtige gedachte, jij heet toevallig niet Jansen hè. En wat te doen met mensen die Schotte, Wiels, Asjes, moet ik doorgaan, heten ?
  Nee als je Sambo, Kirindogo of iets dergelijks heet zit je safe, man laat je eens nakijken ! Nou doe toch maar niet, zou de fun eens uit onze gemeenschap kunnen halen.

 7. @Anonymous: wat Fred Schiedam bedoeld is het niet gaat om nationaliteit, maar om het sexuele misbruik. En of dat al dan niet is gepleegd. Welke nationaliteit de pleegouders hebben is daarbij irrelevent. Volgens de Curacaose wet is nationaliteiten-discriminatie ongewenst.

  Eigenlijk net als de lebische geaardheid van de pleegouders van het Turks jongetje Yunus. Volgens de Nederlandse wet is geaardheids-discriminatie eveneens ongewenst .

 8. @Fred Schiedam, lees maar eens goed wie valse info over de zaak doorgeeft, heb je het bericht van Wimpiri over het hoofd gezien? hij beweert doodleuk dat verdachten Curaçaoënaars zijn, terwijl we allemaal weten dat dat niet het geval is. dan krijg je reacties die het gaan tegenspreken, snap je Fred? of heb je last van dislectie? wel eerlijk blijven he? want er word al genoeg valse info verspreid door sommige klanten hiero.

 9. Anonymous, Chita & Santo:
  Ik begrijp jullie racistische gebrabbel absoluut niet, wat doet dit ter zake bij al dan niet vermeend kindermisbruik?

 10. @santo, in de krant is de verdachte fam. O, hun advokaten en een ieder wie er mee te maken heeft met naam en toenaam vermeld. verdachten zijn in ieder geval geen Curaçaoënaars. lees maar.
  http://www.kkcuracao.com/?p=18513

 11. @anomymous, de vrouw is geen hollandse dame!

 12. Het meisje was inderdaad bij een Nederlands pleeggezin ondergebracht. Genoemd echtpaar neemt al jaren verwaarloosde Curacaosche kinderen onder hun hoede. De Surinaamse tante/voogd van het meisje heeft vorig jaar nog een 20min. durend interview gegeven [aan Dwight Rudolfina] op Radio Mas.

 13. @Wimpiri, je moet ophouden verkeerde info te verspreiden. een ieder weet dat het om een Europees Nederlands echtpaar gaat. dat meisje was helemaal niet bij een Curacaos echtpaar ondergebracht. je bent gevaarlijk en vals omdat je het dondersgoed weet.

 14. De president van Turkije moet zich niet met dit soort zaken bemoeien. Die moeder van dat jongetje mag zich er helemaal niet mee bemoeien want dat kind had het anders niet overleefd. Maar ik vind dat geen een kind iets aangedaan mag worden hoe klein ook. Kinderen moeten onbevangen kunnen opgroeien, waar ook ter wereld. En al is er maar een klein beetje bewijs dat een kind niet goed behandeld wordt moet er opgetreden worden.

 15. Kijk hier zie je twee heel verschillende werelden: 1. De president van Turkije maakt zich ontzettend druk om een jongetje dat wegens ouderlijke mishandeling bij een Nederlands pleeggezin wordt ondergebracht, die hem liefdevol opvoeden..
  2. Curaçao vindt het schijnbaar de normaalste zaak dat een Surinaams meisje bij een Curaçaos pleeggezin wordt ondergebracht, die haar seksueel misbruiken.