• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Waarnemend gouverneur Adèle van der Pluijm-Vrede is vanochtend gestart met consultaties voor de vorming van een nieuw kabinet. Het kabinet van Daniel Hodge heeft gisteren haar ontslag ingediend. De consultaties vinden vandaag en aankomende dinsdag tot en met donderdag plaats.

De komende dagen worden gesprekken gevoerd met de minister van Staat, de Ondervoorzitter van de Raad van Advies, Statenvoorzitter Mike Franco en de leiders van alle politieke partijen die tijdens de verkiezingen van 19 oktober 2012 één of meer zetels in de Staten hebben verworven. Het gaat om Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels, onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran, PNP-leider Humprey Davelaar en PAIS-leider Alex Rosaria.

Formaliteit
Inmiddels demissionair premier Daniel Hodge maakte gisteren tijdens een persconferentie bekend dat het takenkabinet haar ontslag heeft ingediend. Volgens Hodge is het ontslag een formaliteit zodat op tijd een nieuw kabinet kan worden gevormd. Verschillende media suggerreerden dat er spanningen zouden tussen het takenkabinet en het aankomende politieke kabinet en dat de reden voor een ontslag zou zijn. Hodge ontkrachtte dit gerucht tijdens de conferentie. “De media had ‘juice’ verwacht, maar dat is niet aan de orde en dus ook niet de reden voor het ontslag. Dit is hoe het proces van een tijdelijk kabinet verloopt.”

1 reactie op “Gouverneur start consultaties nieuw kabinet”

 1. “Consultaties” ?

  “CONFIRMATIES” bedoelt U-EDELE zeker.

  Het “Nieuwe Kabinet (Wiels & Co.)” is al gevormd. Het “Regeer akkoord” en de “Bereidwilligheids verklaringen” zijn al getekend.

  Nu alleen nog de “Protocol Formaliteiten” naleven, het “Nieuwe Kabinet” in-zweren
  ( “In naam der KONING(ing?)” , en Uw werk is gedaan.
  (Vergeet niet, Uw handen te wassen .. …….. )

  “Almachtige, behoed ons”

  Onze toekomst ? “GOOGLE” : nosbarankablog1