• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Mark Britnell, voorzitter van Global Healthcare, is kritisch over  de aanloop naar de bouw van het nieuwe ziekenhuis. “Spendeer minder tijd aan wáár een nieuw ziekenhuis gebouwd moet worden en meer tijd aan hoe de structuur en het functioneren van het ziekenhuis er uit moet zien”.

Britnell zei dit donderdag op een zorgcongres van KPMG. Op Curaçao wordt al langere tijd gesteggeld over de locatie van het nieuw te bouwen ziekenhuis. Britnell wijt dit aan een gebrek aan focus op de langere termijn.

Onderzoek
Te vaak richten directeuren zich op kortetermijnbeslissingen, terwijl veranderingen op de lange termijn zich al aandienen. Dit bleek uit een door KPMG uitgevoerd onderzoek onder 300 CEO’s (Chief Executive Officers) uit verschillende landen. De meerderheid van de zorgleiders gaf aan dat hun verdienmodel duurzaam was, wel verwachtte 65 procent dat de zorgsector binnen nu en vijf jaar ingrijpend zou wijzigen.

1 reactie op “‘Richt je op functionaliteit ziekenhuis’”

  1. Er is geen eens geld om een en ander op de oude locatie te renoveren/vernieuwen, laat staan een heel nieuw ziekenhuis. Ja, alles lenen en problemen met terugbetaling gegarandeerd. En natuurlijk kan dat ziekenhuis nooit alle specialismen hebben voor een bevolking van SLECHTS 150000 mensen. Gewoon basic behandelingen hier en een luchtbrug naar b.v. Colombia voor uitgebreidere behandelingen.