• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het takenkabinet van Daniel Hodge heeft zijn ontslag ingediend. Dit is zojuist bekendgemaakt tijdens een persconferentie in de Staten. Aanstaande zondag zit het takenkabinet precies drie maanden op zijn post. Volgens Hodge is het ontslag een formaliteit zodat op tijd een nieuw kabinet kan worden gevormd.

Eerder vandaag werd bekend dat er onderhandelingen gaande zijn tussen Pueblo Soberano (PS), PNP, Pais en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran, over de vorming van een nieuw kabinet. PAIS-leider Alex Rosaria was niet present tijdens de persconferentie, PS-leider Helmin Wiels, Sulvaran en PNP-leider Humprey Davelaar waren wel aanwezig.

Ontslag
Nadat vanmiddag het ontslag is ingediend bij waarnemend gouverneur Adèle van der Pluijm-Vrede, moet een formateur worden aangewezen door Van der Pluijm-Vrede. De nieuwe formateur moet dan komen tot het vormen van een nieuw politiek kabinet.
Volgens Hodge gaat het vormen van het kabinet enige tijd in beslag nemen dus blijven de inmiddels demissionaire mininsters voorlopige op hun post zitten en handelen lopende zaken af.

‘Juice’
Verschillende media suggerreerden vanmorgen dat er spanningen zouden zijn binnen het kabinet en dat de reden voor een ontslag zou zijn. Hodge ontkrachtte dit gerucht tijdens de conferentie. “De media had ‘juice’ verwacht, maar dat is niet aan de orde en dus ook niet de reden voor het ontslag. Dit is hoe het proces van een tijdelijk kabinet verloopt.”

Takenkabinet
Oktober vorig jaar won PS-leider Helmin Wiels de verkiezingen. De daaropvolgende formatie verliep niet van een leien dakje en Wiels koos voor een zogeheten transitiekabinet. Dit kabinet werd op 31 december geïnstalleerd voor een periode van zes maanden. Volgens Hodge heeft zijn kabinet grote vooruitgang geboekt en kan het nieuwe politiek kabinet de draad oppakken. Voor nu is het de bedoeling om zo snel mogelijk een nieuwe regering te presenteren.

17 reacties op “Takenkabinet heeft ontslag ingediend”

 1. het takenkabinet heeft zijn werk gedaan, onze stromannen die zogenaamd niet politiek gebonden waren hebbn de luxe paarden geplaatst op de plaatsen waar Wiels en CS ze wilden hebben.
  Tara Prins heeft de buit binnen als vergoeding omdat Asjes niet bij Selikor mocht en nog vele anderen zitten in de startpositie om te graaien.
  Wiels kan later aan ons volk rustig vertellen dat hij niks met alle benoemingen wat had te maken. Zelfs de verzoeken aan Nederland heeft Hodge gedaan dus geen enkel gezicht verlies voor Wiels.Als het hem straks niet uitkomt dat een extern ingehuurd persoon te veel kritiek heeft op het functioneren kan hij zeggen ik heb hem niet ingehuurd.

  Dat er overleg is met de MAN is logisch immers je vijanden kan je beter dicht in de buurt houden dan weet je tenminste wat hij uitvreet. Ook is de MAN al in een positie gebracht om een toontje lager te zingen immers de controle op de fondsen van de wegenbouw waar de Hr Cooper verantwoordelijk voor was in de periode 2010 tot 2012 hebben verschillende uitkomsten. Waardoor de MAN nu eigenlijk vleugellam is en door Wiels als stemvee zal worden gebruikt in het parlement en waardoor de PAIS minder macht zal hebben om onredelijke zaken te keren.

  uiteindelijk zal in mei 2014 de coalitie vallen en dan zullen er nieuwe verkiezingen komen, de nieuwe partij MANS de partij van Steven Martina zal dan samen met PAIS een meerderheid hebben. tot die tijd is het afwachten tot hoeveel we in de min gaan voor wat betreft een begrotings tekort en we moeten aanzien dat er een kapitaalvlucht is geweest.

 2. en onlangs heeft Hodge nog een bezoek gebracht aan Nederland? Hij had daar onder meer een werkontbijt met burgemeester Van der Laan. Van de Laan, en anderen, zal wel denken: zonde van mijn tijd ,die had ik beter kunnen besteden. Weer zinloos aandacht besteed aan onze caribean rijksgenoten. De volgende graag. Maar alsjeblieft niet die mastodont Asjes maar graag iemand van enig niveau, je hoort het de burgemeester denken.

 3. Dankjewel “Zak(k)en Kabinet Hodge”.
  Jullie taak als “Uitstellers van Executie”, om de “Nieuwe Coalitie” de tijd te geven hun interne kreukels uit te strijken, is perfect uitgevoerd !

  Ze (Wiels & Co.) hebben het voor elkaar ! (Drie maanden eerder dan ge-pland)

  De “Nieuwe Coalitie” is gevormd. Het “Regeer akkoord” en de “Bereidwilligheids verklaringen” zijn (eindelijk) getekend. (5 + 4 + 5) + 1 + 2 = 17

  “Almachtige, hebt medelijden met ons”
  Amen.

  Voor een blik op onze (KORSOW) toekomst : www.nosbarankablog1

 4. DIt is een hele ernstige zaak. Hadden we net het idee dat het eiland weer ergens naar toe ging wordt de stekker uit het kabinet getrokken, omdat minister Martina niet van plan was als trekmarjonet op te treden voor een paar zakkenvullers. Toch ongelofelijk dat van wege het ziekenhuis en wie weet wat nog meer een landsregering opstapt? Daniel Hodge heeft als voorspelt geen ruggegraat.Ga maar weer lekker PSB Bank NV directeurtje spelen, want voor het echte werk ben je niet uit het juiste hout gesneden.

 5. De hond Vito moet worden afgemaakt wegens bijten naar zijn inzicht een vijand.De bevolking van Curaçao bijt van zig af tegen de corrupte politiek partijen.krijgen wij als volk nu ook een spuitje?????????????????????????????

 6. Jammer. Ze waren op de goede weg. Steven Martina had goed naar zijn vader geluisterd om alle projecten, die het in de afgelopen 40 jaar niet hebben gehaald, weer af te stoffen en op te poetsen. Dit had veel werkgelegenheid kunnen scheppen.
  Hodge leek gebalanceerd en met zijn bankiers achtergrond uitermate geschikt om de economie uit het slop te halen. De heer Asjes kan dit zeker niet.
  De politiek moet weg blijven van het gezond maken van de Curaçaose economie, anders geef je de Nederlanders weer de stok om de hond te slaan. En Curacao kan veel beter.

 7. Na alle commentaren gelezen te hebben zeg ik enkel.
  Mensen wat hadden we anders verwacht, eigenlijk niks bijzonders dus.
  Der wordt weer een rariteiten kabinet gevormd en men begint van voren af aan met dezelfde stommiteiten als de laatste ”politieke” kabinet, dus maak jullie borsten maar nat.
  Hopelijk heb ik het mis….. je weet maar nooit op deze klip in de Atlantische Oceaan.

 8. Ja, logisch, de kennismakingsreisjes voor dit TAKE-kabinet zijn op. Op naar een (kortdurende) FAKE-regering: de vliegtickets liggen al weer klaar.

 9. En weer ligt de bestuurbaarheid van het eiland onder vuur. Het blijft dus tobben , ook na een paar manden betrekkelijke rust.

 10. Kan iemand me nu uitleggen welke belangrijke zaken dit “Takenkabinet” voor het eiland heeft gedaan, die niet door een “normale” minister (die 4 jaar blijft zitten) gedaan hadden kunnen worden?

  Het enige dat ik kan bedenken is, dat de volgende ministers er te dom voor zijn (niveau Constancia, Monk, Hakim, Wilsoe) om het allemaal te snappen, of dat de volgende ministers uit de vakbondswereld komen en nu kunnen zeggen “het was al besloten”. Of dat ze nog niet op Curacao woonden en eerst nog moest verhuizen (een Italiaan met een Nederlands paspoort…?). Zou toch wel een grap zijn als we Makamba Pretu ministers kregen!

  Je zal straks maar minister worden met de wetenschap dat ze je de paar zaken die nu zijn “besloten” niet eerder durfden toe te vertrouwen. ….Ben je toch mooi een tweede rangs ministertje, die daarna wel de zaken mag uitvoeren en recht zetten, dat wel.. De nieuwe club heet geen “Takenkabinet” meer want de taken zijn volbracht. Nu alleen nog maar dienstreizen en linten doorknippen.

  Deze hele procedure kost ons weer een bom duiten…De nieuwe ministers gaan zich weer inwerken en het circus begint van voor af aan.

  En PAIS..die vindt dit allemaal normaal en wordt overbluft door Wiels.

 11. Een vos verliest wel zijn haren enz, enz.
  Het had eigenlijk niet anders gekund de omslag van Helmine Wiele. Hij is en blijft
  een onbetrouwbaar ongeletterd figuur en past volkomen bij de rest van zijn PS club.
  Vergeet niet “dat hij in Nederland zei we komen hier om zaken te doen”. Wat een Commedia dell’Arte/

 12. Lees nu net het hele verhaal in de Amigoe. Hodge is nu dus akkoord gegaan met het demissionair worden van deze interim ploeg. Dit was niet de afspraak! Ze zouden 6 maanden aan de weg mogen timmeren en zijn nu vleugellam geworden. Gegarandeerd dat dit met interne ruzie en onvrede met elkaar te maken heeft. Ben ik nog langer benieuwd naar de toekomst van de politiek? Nee, maar wel benieuwd naar de toekomst van dit land, want een takenkabinet wat na 3 maanden futloos gemaakt wordt betekent niets voor het volk. Geen stap verder, alleen maar politiek geknutsel.

 13. De staatskas wordt weer gevuld door de onwetende bugers. Ambtenaren zijn uit de wind gehouden. Het juiste poppetje is geplaatst bij de vdc. Er is genoeg in nederland geslijmt. Er hoeven geen moeilijke beslissingen genomen over de ISLA. Alle clowns worden uit de kast gehaald en het feest kan weer beginnen. PS, MAN en MFK burgers maak de borst maar nat.

 14. Bizarre ontwikkelingen, of het bericht is ietwat onvolledig. Of heeft de ploeg een opzegtermijn van drie maanden? Het moet namelijk nog 1 april worden. Ze moeten in ieder geval in de opgelegde periode van zes maanden al hun taakjes hebben afgemaakt en die termijn zit er nog niet op. Of (erger dus) heeft leider Wiels ineens weer heel andere plannen? MAN? MFK? Alles kan op deze klip, zelfs politiek vermaak.

 15. Hodge zegt dat een afgesproken formaliteit is. Misschien gelooft het overgrote deel van de bevolking dat maar miet iedereen. Want het kabinet Hodge is nu als een lame duck. Nieuwe initiatieven kunnen nu niet meer worden ontplooid. Alleen lopende zaken kunnen nog worden behartigd. En daar hebben we EXPERTEN KABINET HODGE niet voor nodig. Dus Hodge spreekt hier wederom niet de waarheid. En :wat heeft Hodge nu uiteindelijk aan nieuwe initiatieven bereikt ? Nauwelijks iets. Zelfs het nieuwe ziekenhuis is niet tot een definitief besluit gebracht. Dus er gaat gewoon 6 maanden tijd verloren. Nu maar even wachten op een nieuw kabinet met graaier Cooper ( MAN !) en anti democraat Asjes. Help, Curacao verzuipt ! Zeg niet dat ik u niet gewaarchuwd heb.

 16. Lees net in de telegraaf? dat de PAR deel neemt in het nieuw te vormen cabinet Asje’s,lijkt mij onwaarschijnlijk,word gewoon het zooitje MFK,PS.MAN zelfs Pais word er uit gezet door wielemin,ps ik voel mij geeerd dat diverse schrijvers de naam Gerrit de Raaf gebruiken!

 17. En zo hebben we dus weer “geen regering”, althans niet een regering die nog iets substantieels kan en of mag doen.

  De vragen betreffende waarom nu reeds een formateur zijn nu wel opgelost, of heeft men ingezien dat dit formateur gedoe eigenlijk helemaal niet kon en heeft men de realiteit er maar aan aangepast????.

  Hoe dan ook, het is en het klinkt weer als een soap. Op naar alweer de volgende regering!