• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Helmin Wiels, leider van de Pueblo Soberano (PS), heeft bevestigd dat de PS, PAIS, PNP en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran zijn gestart met de onderhandelingen over een nieuw kabinet. Voor het takenkabinet van Daniel Hodge komt daarmee het einde in zicht.

Wiels benadrukt dat de onderhandelingen bedoeld zijn om de overgang van het takenkabinet naar een politiek kabinet goed te laten verlopen. “Het is een kwestie van timing. Ik verwacht dat de onderhandelingen toch al gauw een maand of twee zullen duren. Nieuwe kandidaten moeten bijvoorbeeld door een screening, die ongeveer anderhalve maand duurt.” Een aantal ministers uit het takenkabinet zullen waarschijnlijk plaatsnemen in het nieuwe kabinet. Wiels wilde niet zeggen om welke minister het gaat.

Maatregelen
Wordt er ook onderhandeld met de MAN? “Nog niet. Wel zijn we bereid om hun ideeën aan te horen en te bespreken. Maar op dat gebied staat er vooralsnog niks vast”, zei Wiels. Desgevraagd gaf hij ook aan dat het kabinet aan de maatregelen van het takenkabinet vasthoudt. Dat betekent dat Wiels zich ook schaart achter de verhoging van de pensioenleeftijd en het onderzoek naar de overheids-nv’s.

Takenkabinet
De partij van Wiels won vorig jaar de verkiezingen. De daaropvolgende formatie verliep niet van een leien dakje en Wiels koos voor een zogeheten transitiekabinet, met PSB Bank-directeur Daniel Hodge aan het roer. Het takenkabinet werd op 31 december beëdigd.

17 reacties op “Wiels: onderhandelingen nieuw kabinet”

 1. @choppie, lees de reactie van Pukkie maar even.
  dit land curacao is kleiner dan het provincie stadje Almere…
  maar het heeft een allure gelijk aan de gehele europese unie.
  mijn voorspelling is dat het hier nooit wat gaat worden.
  de meeste politici zijn zo corrupt, dat eerlijke politici het daar tussen nog geen jaar kunnen volhouden.

  De beste keuze was toen geweest om net als Bonaire en Eustasia en Saba een gemeente van NL te worden.
  Dan was het ook een puinhoop gebleven, maar wel een met goede gezondheidszorg, goede scholing, goede oude dagsvoorziening, goede infrastructuur, betere justitie en gezinshulpverlening enzovoort….
  nu blijken iedere keer weer de foute politici aan de macht te komen….
  want de politici die het meest beloven krijgen de stemmen….
  dat kan alleen maar in een ongeschoold land met een ongeschoolde bevolking.
  Dus het volk moet papiamentstalig worden/blijven, zodat ze dom blijven en weer als stemvee voor de toekomst kunnen fungeren.
  Er is geen fatsoenlijke krant, geen fatsoenlijk boek te lezen in het papiaments.
  op internet hoef je niet te komen, want papiaments is in 99,9% van de pagina”s niet te vinden.
  Doe hier net als op St. Maarten stap over op het engels………..

 2. @ Chopie. De crisis in Nederland is het gevolg van Europees 3% beleid. Tekort mag maximaal 3% zijn, anders volgt een strafheffing. Vandaar de straffe bezuinigingen.
  In Curaçao weet men al sinds 2010 niet hoeveel tientallen, zo niet honderden procenten het tekort is. Sweet ignorance . Wachtend op de redding door Wiels, loopt de rekening verder op.
  Dat zal dan weer de schuld van de makamba’s blijken te zijn. Running aroud in circles, brings you nowhere.

 3. @chopie, Wiels laat al meer dan 2 jaar dat hij het niet kan en dat hij net zo corrupt is..

 4. Ach ja we zullen zeggen dat Europa en in het bijzonder Nederland heeft ons allang laten zien hoe het moet…. Kijk naar de crisis aldaar.

  Wiels show them what you got…….

 5. Het zoveelste deel van het drama “landje willen spelen met een mentaliteit nog niet eens geschikt voor een dorp” wordt alweer geïnitieerd, eens kijken wie de spelers nu zullen zijn en welke assistenten (vriendjes) ze daarbij nodig zullen hebben. Enkel tot nu toe verguisden zullen weer aangetrokken worden omdat men ook straks weer zondebokken, schreeuwers en verwarring zaaiers nodig heeft.

  De schatkist zal op onbegrijpelijke wijze steeds verder leegraken, populistische en zo goed als niet haalbare doelen gaan de revue weer passeren en de schreeuwers zullen weer de overhand krijgen, de Staten zullen door onze nieuwe PM genegeerd gaan worden want daar vindt hij wel een oud voorschriftje voor opdat eenieder weer zijn gang kan gaan.

  We hebben al het terugkomen op bepaalde beloftes van mensen waarop gestemd is kunnen waarnemen, ben bang dat dit alleen maar erger gaat worden. Sommigen vallen steeds verder door de mand naar mijn mening.
  De tot nu toe verborgen afspraken en konkelpartijen zullen aan de oppervlakte gaan komen en we zullen het er maar weer mee moeten doen.

  Nieuw gemaakte voorschriften en wetten ten einde bestuurlijke en financiële chaos te voorkomen gaan we herzien alsmede bepaalde veiligheidseisen welke dit ook moeten waarborgen, en dat alles onder de noemer” we zijn te klein als land voor zulke grote regels”.
  Oude bestuurders worden niet ter verantwoording geroepen, want dat kunnen en durven we niet, degenen die dit wel zouden willen gaan snel naar af, zolang men hier dit niet eens doet dan verandert er niets, men kan alles doen, er is geen verantwoording af te leggen als het er op aan zou komen.

  De arrogantie om het CFT af te schaffen zal weer toenemen en de aangehaalde banden gaan weer op de diverse lage pitjes al naar gelang het uitkomt.

  Ik heb er bijzonder weinig vertrouwen in dat er hier ook maar iets echt verandert is eerlijk gezegd, tussenkabinetten waarvan de zin me voor een groot deel ontgaat zullen weer snel vergeten zijn en we gaan weer over naar de orde van de dag, zoals die dag er al ik weet niet hoelang heeft uitgezien, en de rekening komt bij het arme deel van het volk terecht.
  Nos mes por ?? Echt?? Kan het alleen maar hopen.

 6. Ik wens de bevolking van mijn eiland veel sterkte met de komst van het sloperskabinet, dat er nu aankomt, als gevolg van hun wijze keuze bij de laatste verkiezing. Wat zal het zijn… kabinet jAsjes 1 ? met hofjoker “staatsgriep” Schotte en hoofddief Charlie Baba Cooper.
  Fascinerend vind ik dat: een eiland, met een bevolking ter grootte van een dorp(LOL) als Arnhem, politiek benoemde, corrupte ambtenaren met een goddelijk salaris van 20-30 duizend gulden per maand. Nog hoelang kan dit land(?!?), hoofddorpsidioten,…. sorry, ehh Ministers met capitale dienstauto’s en bysides, overeind blijven houden.
  Mi stima mi loga, pero mester libere di e ladronnan aki. Pueblo, habri bo wowo!

 7. Wat een stelletje idoten,die wiels praat maar een eind weg in de ronde ipv zelf op de stoel te gaan zitten.Dit taken kabinet heeft niets uitgevoerd dan kennis making hier en daar en weer reizen!!!
  Zie niet in waarom er nu een ander kabinet moet komen met dezefde corrupte boeven als daarvoor en ons geld over de balk smijten!Ook met de wegen in orde maken is een stop sinds dit kabinet aangetreden is maar moeten wel motorrijtuigen belasting betalen,shame on wiels en consorten!

 8. door het selectieve geheugen van ons volk heeft wiels het slim gespeeld, impopulaire zijn door een takenkabinet door onze strot geduwd en wiels kan straks mooi weer spelen.
  Je kan zegen wat je wilt maar Wiels heeft eerst de MFK en de Man uitgespeeld en nu de volgende stap.
  Uit eindelijk zullen het grote hoofd van Asjes zien als MP, Mevrouw Asjes_ Prins je weet wel die ene van CPA met machtigingen afgeven om gebouwtjes te kopen heeft al weer een baantje erbij namelijk bij onze elektriciteit en water voorziening.
  wonderbaarlijk dat het toezicht van goed bestuur geen bezwaar ziet, nee nu nog niet maar wel als Asjes MP word, wat dan gaat ze dan een mooie afvloeiingsregeling krijgen.er en elektriciteit bedrijf dus dan zit je goed om je belangen te verdedigen, opdrachten te verdelen en aanbestedingen te beoordelen, het grote graaien is weer begonnen.
  Ondertussen zijn ze weer veel geld aan het proberen te krijgen voor het wat

 9. Ik hoor dat de regering al is gevallen………. Daar gaan we weer, nog geen 3 maanden. Hoezo bananenrepubliek 🙁

 10. Maar laten we hopen dat er voorlopig geen verkiezingen komen.
  want als onze Gerrit de raaf weer met zijn boodschappenpasjes de wijken in gaat.
  zitten we weer met dit randfiguur opgescheept.
  dan toch maar liever Wiels (wel graag zonder de familie Cooper).

 11. Hmm na 10-10 tot de val van Schotte heeft Wiels zelf gezegd dat de MAN door en door corrupt is. tijdens dit zakenkabinet geeft Wiels de schuld van alle problemen aan de MAN en MFK.. en nu wil hij ermee gaan samenwerken?

  Moet straks de drukdank van Cooper weer terug naar het Sehos?

 12. Dit eiland is beter af zónder regering : anarchie!

 13. Ze moeten er niet te lang over doen, want het laatste nieuws is dat vandaag het kabinet-Hodge gaat vallen over de kwestie van het nieuwe ziekenhuis. RIP.

 14. Kan iemand me nu uitleggen welke belangrijke zaken dit “Takenkabinet” voor het eiland heeft gedaan, die niet door een “normale” minister (die 4 jaar blijft zitten) gedaan hadden kunnen worden?

  Het enige dat ik kan bedenken is, dat de volgende ministers er te dom voor zijn (niveau Constancia, Monk, Hakim, Wilsoe) om het allemaal te snappen, of dat de volgende ministers uit de vakbondswereld komen en nu kunnen zeggen “het was al besloten”. Of dat ze nog niet op Curacao woonden en eerst nog moest verhuizen (een Italiaan met een Nederlands paspoort…?). Zou toch wel een grap zijn als we Makamba Pretu ministers kregen!

  Je zal straks maar minister worden met de wetenschap dat ze je de paar zaken die nu zijn “besloten” niet eerder durfden toe te vertrouwen. ….Ben je toch mooi een tweede rangs ministertje, die daarna wel de zaken mag uitvoeren en recht zetten, dat wel.. De nieuwe club heet geen “Takenkabinet” meer want de taken zijn volbracht. Nu alleen nog maar dienstreizen en linten doorknippen.

  Deze hele procedure kost ons weer een bom duiten…De nieuwe ministees gaan zich weer inwerken en het circus begint van voor af aan.

  En PAIS..die vindt dit allemaal normaal en wordt overbluft door Wiels.

 15. De Man en de MFK zijn de maffia partijen van dit land.
  de 3 M”s: Man, MFK, Maffia…

 16. Wiels begint alweer met de boel fe besodemieteren,staat open voor de MAN deze heeft zamen met MFK, PS het land Curaçao in rouw gedompeld,Kijk er niet van op dat hij met het kiezen van ministers het zooitje wat er nu zit moetwillig naar de kl.ten help om weer een MFK.PS.MAN cabinet door onze strot te douwen,ze hebben toch alle drie boter op het hoofd,ze hebben gedriéeen de kas leeg gerooft en kunnen geen vijanden hebben om hun zakken te vullen als er uberhaubt nog wat te vullen is?

 17. Maar als ik Wiels goed beluister wordt binnenkort Cooper weer in de coalitie en dus het kabinet opgenomen. Cooper is de echtgenoot van mevr Cooper die door misleiding en ten koste van de bevolking geld ging verdienen aan de zogenaamd door Venezuela geschonken decompressietank. Toch?

  it’s a strange world (on this tiny island).