• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De rechtbank heeft vorige week de regering gelijk gegeven en vindt het rechtsgeldig dat de betaling aan het bedrijf Intelligent Development Group (IDG) is stopgezet. De overheid ontsnapt hierdoor aan het betalen van 203.520 gulden. Statenlid Alex Rosaria (PAIS) is blij dat de overheid actie onderneemt.

IDG heeft vorig jaar verschillende opdrachten gekregen van het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening (BPD). Het contract is niet tot stand gekomen conform de regels en procedures en mogelijk is het contract zelfs onwettig, concludeerde de rechtbank in haar vonnis.

SOAB
Stichting Overheidsaccountantsbureau (SOAB) heeft in het rapport van 18 oktober 2012 geconcludeerd dat in totaal 133 contracten niet gelopen waren zoals dat had gemoeten. Ook concludeerde SOAB dat deze contracten de regering 1.5 miljoen gulden per maand kosten. PAIS heeft vervolgens een brief gestuurd naar de premier Daniel Hodge om de positie van de regering hierin op te vragen.

Terugvordering
“PAIS heeft begrepen dat de minister van Bestuur, Planning en Ruimtelijke Planning Etienne der Horst, deze zaak op de voet volgt om te kijken of het bedrag dat al is betaald teruggevorderd kan worden”, zegt Rosaria. “Ook wordt gekeken of degenen die de regels en procedures hebben overtreden, verantwoordelijk gesteld kunnen worden.”

Actie
“Wij zijn blij met de actie die de minister neemt. De tijd om alleen maar te constateren is voorbij. Nu moeten wij actie nemen, de schuldigen verantwoordelijk stellen en het geld terug trachten te krijgen in de schatkist van het land”, aldus Rosaria.

9 reacties op “Regering stopt betaling aan IDG”

 1. http://www.isg.an/
  is de website en Montesant staat gewoon op Linkedin.
  Heeft eerder bij UTS gewerkt…
  Geeft wel aardig aan wat zijn business is…

 2. Kan John Montesant dan even uitleggen wat voor werk hij gedaan heeft voor de tonnen die hij al gedeclareerd heeft? En en passant ook even vertellen welke politieke partij hij aanhangt?

  Het lijkt me namelijk dat John Montesant een eenmanstoko bestiert.

  Alleen Henry Jourdain, er er eerder bij FKP uitgeschopt voor het uitschrijven van cheques aan zichzelf, maakt het nog bonter met fakturen voor een bedrag van 3,000,000 aan BZV terwijl hij ook een eenmanskantoor is.

  Wat uiteraard doet vermoeden dat Henry Jourdain onder de tafel een flink deel van dat bedrag heeft moeten terugbetalen aan de bestuurders van de BZV. Die hebben zich immers allerminst integer getoond met het zichzelf toekennen van megasalarissen.

 3. @Jeroen Jacobs,

  IDG is van Jeham Holding B.V.
  Enig “Statutory director” daarvan is John (Bernard Frederick) Montesant
  Geboren: July 30, 1966, op Curacao, Nationality Dutch.
  Kaya Richard J. Beaujon 11.

  Helpt dat?

 4. Weet iemand het antwoord op de vraag van Coopie? Ik heb IDG, zowel de volledige naam als de afkorting, gegoogled maar vind helemaal niets over hen.

  Het zou me daarom niets verbazen als het een fantasie toko van Schotte is waarmee hij zijn zakken weer eens illegaal gevuld heeft.

 5. 133 contracten waar niets van klopt, een veelvoud van mensen die er weet van heeft en NIETS zegt of doet. Bang is men hier, slaaf van de eigen gecreëerde meesters !!

  Foute contracten, zeg maar niets, foute bouwvergunningen of helemaal niet? Zeg maar niets…
  Wanneer gaan die ambtenaren die we alleen maar horen als ze zelfs maar denken benadeelt te worden hier hun mond eens over open doen?? Velen weten precies wat er mis is, maar zwijgen.

 6. Maar als ik Wiels goed beluister wordt binnenkort Cooper weer in de coalitie en dus het kabinet opgenomen. Cooper is de echtgenoot van mevr Cooper die door misleiding en ten koste van de bevolking geld ging verdienen aan de zogenaamd door Venezuela geschonken decompressietank. Toch?

 7. En van wie is dit bedrijf?

 8. En zo blijven er maar lijken uit de kast vallen van het rampzalige kabinet Schotte.

  Maar in plaats van in Bon Futuro of in de Caprileskliniek zit gekke Gerritje nog gewoon in de Staten.

 9. Actie
  “Wij zijn blij met de actie die de minister neemt. De tijd om alleen maar te constateren is voorbij. Nu moeten wij actie nemen, de schuldigen verantwoordelijk stellen en het geld terug trachten te krijgen in de schatkist van het land”, aldus Rosaria.

  Lees ik het goed?