CURAÇAO – Curaçao American Preparatory School (CAPS) is vanochtend opgeschrikt door een ongeluk voor de schooldeuren. Terwijl de weg werd afgezet en twee ambulances en brandweerwagens waren uitgerukt, bleek het mee te vallen. Maar het wakkert bij bezorgde ouders de vraag aan waarom er geen drempels zijn.

De vijftienjarige zoon van Mariska Booij, die op CAPS zit, moest vanochtend nabij het kabouterbos uitstappen omdat de politie de weg had geblokkeerd. CAPS zit gevestigd aan de Erosweg. “Enige tijd geleden hebben mijn zoon en ik vlak voor de school met een gevaarlijke situatie te maken gehad, wat op het nippertje goed is gegaan”, vertelt de bezorgde moeder. Zij begrijpt niet waarom er geen verkeersdrempels en borden voor de school zijn. “Dit is toch geen overbodige luxe voor een school?”

Autoriteiten
Volgens de schooldirectrice van CAPS, Helga Budish, heeft de school meerdere malen contact opgenomen met de autoriteiten voor drempels en waarschuwingborden. Ooit is er een waarschuwingsbord geplaatst. “Maar die is omver gereden en nooit vervangen”, vertelt Budish. Een leerling van de school heeft toen zelf een bord gemaakt en stond ’s morgens langs de weg. Dit werd niet gewaardeerd. “Een vrachtwagenchauffeur vond het allemaal te langzaam gaan en heeft de jongen met een hamer geslagen. Ongelofelijk. De chauffeur werkte voor Betonindustrie Brievengat. Uiteraard hebben we de politie gebeld, maar er is weinig mee gedaan.”

Groen licht
De politie is wel een keer komen kijken of er drempels geplaatst kunnen worden voor de school. Aangezien het  ‘s ochtends vijftien minuten druk is en de Erosweg een doorgaande weg is, vindt het ministerie van Verkeer het niet nodig om borden en drempels te plaatsen. Budish denkt echter dat het te maken heeft met het feit dat CAPS een privé-school is. “Bij elke school worden borden en drempels geplaatst behalve bij ons.” De schooldirectrice vindt het prima om de borden zelf te betalen. “Maar dan moeten de autoriteiten ons groen licht geven om dat te doen”, zegt Budish.

8 reacties op “School CAPS strijdt voor drempels en borden”

 1. School begint om 8 uur. Dan zit werkend curacao al op zijn werk. Dus waarschijnlijk wordt de gevaarlijk situatie door ouders zelf veroorzaakt, die haast hebben om …………………….

 2. ja hoor !!!! nergens op curacao bestaat een voetgangersbrug, op aruba wel maar word niet gebruikt, te ver omlopen, en nuja we bouwen een brug

  en waar stoppen de auto’s nu dan in de berm bij de brug ???

  de school heeft een eigen inrit voor auto’s alleen iedereen is gestoord s’morgens en heeft ” haast” gewoon opllettenen niet erlangs racen

 3. Grote boef Cooper heeft nog wel een adresje voor een leverancier. Is wel een stuk duurder maar dan heb je/heeft Cooper ook wel wat ! (en (ex-)Baas Boef Schotte zal wel meedelen.Bij zulke transacties is hij er als de kippen bij ).
  ( de titelatuur komt uit Donald Duck; dat zullen de crimi’s begrijpen,ik kan me niet voorstellen ,gezien hun uitingen en daden, dat ze meer dan deze kinderlectuur hebben gelezen).

 4. Dus ….een jongen wordt met een hamer geslagen en er wordt niets hiermee gedaan? Die man zou meteen naar piskalat verbannen moeten worden.

 5. verkeers drempels op die doorgaande weg?
  Kan de school geen loop brug over de weg laten bouwen?

  Verkeers drempels geven de school nog veel meer overlast. denk maar eens aan het geluid van remmen en optrekken.
  sommige auto’s stinken na het optrekken enorm
  auto’s die op elkaar klappen omdat ze moeten stoppen voor een drempel
  etc
  veiligheid wordt niet gegarandeerd….

  beter bouw je een loop brug en laat je het verkeer ongehinderd

 6. Een paar gaten in de weg hakken helpt ook. Duurt jaaaaaren voordat ze weer hersteld zijn.

 7. Nou de verkeersdrempels op andere (compleet belachelijke) plaatsen zijn (zonder waarschuwingsborden) bij tientallen (!) uit de lucht komen vallen zeer onlangs, grrrr. Welke gek zit hier achter???

 8. CAPS: autoriteiten hoeven geen toestemming te geven; je mag het gewoon plaatsen (drempels en borden) en daarmee zijn automobilisten gelijk gedwongen zich eraan te houden.
  Som zit het juridisch makkelijker dan je denkt