• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) heeft de afgelopen twee jaar gewerkt aan de formulering van een beleid voor mededinging en het implementatieplan voor een mededingingsautoriteit. Daarnaast is ook gewerkt aan de bijbehorende wetgeving die momenteel bij de Raad van Advies ligt.

Dat meldt het MEO in een persbericht. Een mededingingsautoriteit is een overheidsdienst die de economische mededinging beschermt door te waken over de naleving van de wetgeving ter zake, mededingingswetten genaamd.

Samenwerking
Het ministerie zoekt ook naar meer samenwerking met andere landen in de regio en binnen het Koninkrijk die al ervaring hebben met een dergelijke autoriteit. Minister Steven Martina heeft tijdens zijn werkbezoek aan minister Henk Kamp van Economische Zaken, verzocht om samenwerking op dit gebied.

Start
Binnenkort wordt een implementatiemanager ingezet die de mededingingsautoriteit moet opstarten. Daarnaast worden samenwerkingsovereenkomsten en mededingingsautoriteiten in de regio en/of Koninkrijk afgesloten, om training en deskundigheidsbevordering in deze materie te krijgen evenals technische ondersteuning in de vorm van adviezen tijdens de uitvoering van het werkprogramma.

2 reacties op “Mededingingsautoriteit in oprichting”

 1. Hebben we in navolging van de NMA nu een ‘CMA’ nodig; behoort dit tot de prioriteiten van een bijna failliete samenleving ? De precaire situatie waarin Curacao verkeert is schijnbaar niet tot de betreffende minister doorgedrongen. Of is het alleen maar bedoeld om nog een vriendje aan werk te helpen? Het huidige ‘taken kabintet’ heeft tot nu toe bitter weinog gedaan aan het vergroten van de verdien capaciteit van Curacao. Hun belangrijkste wapenfeiten bestaan uit het financieel kaalplukken van bedrijven door het verhogen van allerhande toeslagen ten laste van het bedrijfsleven.

 2. Als we net als Nederland voor onze 150.000 inwoners dezelfde instellngen gaan optuigen, is het geld snel op. Ziet nu echt niemand dat we gewoon een klein Caribisch land zijn zonder natuurlijke hulpbronnen dat ver boven zijn stand leeft?

  We kunnen onze luchtvaart toezicht niet eens optuigen. We kunnen onze milieu dienst niet optuigen en geen Ziekenhuis van de grond krijgen. Geen kustwacht zonder wapens thuis gemotiveerd houden, maar nu dus een MEDEDINGINGSAUTORITEIT…..?!

  Waar gaan we dit weer van betalen? Weer een hoofd van dienst die met Naf 24.000 per maand beloond moet worden en een staf moet hebben (en een wapenvergunning) ? We zijn al nauwelijks in staat de gewone belasting te innen. Ministers met gigantische schulden aan belastingen en premies moesten we “regelingen” geven. Denk soms dat we knettergek zijn.

  Straks komt er naast de Rekenkamer nog een Begrotingskamer voor Wiels?
  Straks komt er nast de SER ook nog een Overlegkamer voor de vakbonden?

  Ga zo door, blijf NL maar copieren… Cyprus heeft het ook laat doorgekregen.
  Gelukkig kunnen wij nog devalueren, nog even St Maarten overtuigen en dan 30% eraf.